Şimdi Ara

Beyler askerlik için seferberlik çıktı (savaş mı çıkıyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
334
Cevap
2
Favori
48.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ülkenin yarısı kaçak başına bela almıyor bu durumdamı başına bela alıcak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Bir arkadaşa böyle birkaç sene önce geldi.

Adam yarı-kamu bir kuruluşta çalışıyor, askerlik bitmiş, okul bitmiş, çoluk çocuğa karışmış...

Zart, adama bi mesaj, sefer görev emri.

Ne oluyo, şaka maka, geyik bilmemne derken, adam aslını astarını araştırıyor, şimdiki gibi mevzu;

Tatbikat...

Şaka gibi.

Ben olsam gitmem, sen de gitme falan filan dedik, suçmuş, cezası varmış, vesaire dediler. İdaremiz devreye girdi, askerlik şubesi ile görüşelim edelim, nedir ne değildir...

Yok, adamlar nuh dedi peygamber demedi, böyle imza at gitme muhabbeti falan da olmadı.

Askerdeki onca adam yetmedi, evli çoluk çocuklu, işinde gücünde adamı 1 hafta işinden edip tatbikata yolladılar.

Böyle bi saçmalık var mı?
    Söylediğin gibi olmuyor o. bir kere seferberlik varsa ya vardır ya yoktur. varsa 30 yaş dınır diye hatırlıyorum sonrasında zaten gelmiyor. ama gitmezseniz büyük sorumlulukları var.savaş durumu olduğunda bu insan gitmediğinde istisnasız bu insan vurulabiliyor. çünkü vatan haini olarak damgalanıyor. bu tür tatbikatlarda zorunludur olması gerekir ve mutlaka o insan değerlidir ki ona çıkmıştır bu görev. hem görevini görür hemde vatan borcudur.ötesi yok.

• Biraz önce mesaj geldi.E-devletten de sağlamasını yaptım.Terhis olduktan sonra askerlik şubeye gitmemiştim.Şimdi gidince para cezası da iteler canım ülkem.Sefer görev emrine eyvallahta, 15 günlük eğitim tatbikatı diye bir dümen çıktı karşıma araştırınca.Terhis olalı 1.5 yıl olmuş, güç bela bir iş bulmuşuz tutunuyoruz, aldiğımız maaşla evi zor çeviriyoruz, 15 gün değil 1 gün çalışmama lüksümüz yok, hop bir mesajla paketspor.

Eğitim var mı? Varsa süresi nedir? Bilen yeşillendirsin.

Bu arada mesaj gelmesine rağmen askerlik şubeye gitmemeniz halinde ilk olarak mahalle muhtarına, yapılan tebligattan sonuç alamazsa muhtardan emniyete intikal ediyormuş adiniz.Yakalama kararı çıkıyor akabine.Yakalanip veya teslim oluncaya dek geçen süreye bağlı olarak hakkınızda askeri ceza hukuğunun 63. ve 64. maddeleri gereği işlem yapılarak 4 aydan 2 yıla hapis istemiyle dava açılıyor imiş.Para cezasına döndürülürse 2k-3k arası bir ceza ödeniyormuş.Netten topladığım güvenilmez bilgiler bu yönde.Yetkili bir abiden bilgilendirme bekleniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsen Buga -- 3 Ekim 2019; 14:46:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kas adam

Dusmanlarin yuzune osurmak lazim
    ben gizli gizli düşmanın yanına sokulup ensesine hançeri saplayıp öldürmek gibi ensesine fıssss diye ossurucam ve düşmanları kokudan öldürücem dostum

• Her zaman olağan bir durum arkadaşlar. Arada böyle seferberlik tatbikatı yapılır. Seferberlik emri olanlar kıtalarına gider vs vs
  • Admin sms butonuna basmıştır problem yoktur

• quote:

Orijinalden alıntı: justGlocia

Tatbikat arkadaşlar...
    Yok datbikat

• Bizim arkadaşa da seferberlik emri gelmiş. Sms ile bildirmişler.

• Şimdilik Beyler askerlik için seferberlik çıktı (savaş mı çıkıyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 12 ay ağrıda askerlik yaptım. sefer emri gelmiş. parayı basan 15 gün askerlik yaptı. reis bizi afrine götür diyenler gitsin, bedelli askerlik yapanlar gitsin
  • Bana da geldi bu. Olay nedir ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: -RAUL

Ofiste yanımda oturan arkadaşa da mesaj geldi. 1 yıllık astsubay olarak görev yapmış 6-7 sene oluyormuş askerliği biteli
    Bir yıllık astsubay ne ola ki

• Arkadaşlar Sakin olun !
    Seferberlik tatbikatı var! Geçenlerde de araçlar için yapıldı bu.
    Kontrol gibi düşünün.
  • pasaportun süresi dolmuştu hemen gidip yenileteyim
  • ne için savaşacaz boşversene

• Ben askerliği 2005 de bitirdikten sonra çıkmıştı 1 yıl sonra iptal etmişlerdi.Mesaj felan gelecek mi bakalım

• daquied kullanıcısına yanıt
    Asteğmendir o, astsubay olsa duramaz...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.