Şimdi Ara

Beyler askerlik için seferberlik çıktı (savaş mı çıkıyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
334
Cevap
2
Favori
48.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: daquied

Bir yıllık astsubay ne ola ki

Alıntıları Göster
    Hocam altta arkadaş cevaplamış Asteğmen olabilir :D çok anlamam yanlıs soylemis olabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: frozonfear

12 ay ağrıda askerlik yaptım. sefer emri gelmiş. parayı basan 15 gün askerlik yaptı. reis bizi afrine götür diyenler gitsin, bedelli askerlik yapanlar gitsin
    Adamlar askere gitmek istemiyor, gitmemek için üstüne para verecek kadar istemiyor hem de, niye onlar gitsin :D
  • Yoktur ;)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frozonfear

12 ay ağrıda askerlik yaptım. sefer emri gelmiş. parayı basan 15 gün askerlik yaptı. reis bizi afrine götür diyenler gitsin, bedelli askerlik yapanlar gitsin
    "reis bizi afrine götür diyenler gitsin"
    bu lafına %100 katılıyorum

"bedelli askerlik yapanlar"
    buna katılmıyorum 12 ay gidenler ne yapıyor askerde? Ye iç yat üstüne üstün kıyafet parası yemek parası bakım masrafları onlarla ilgilenen askerlerin vaktini calma yalandan egitimler...
    Bedelli yapanlar ise bu tarz masraflar yaratmıyor üstüne üstün develete sizin harcadığınız paranın 3-4 katı bedelli ücreti ödüyor.

Kim daha faydalı bir daha düsün.
  • Sefer görev emri tebliği dediğin şey seferberlik değildir. Olur da Seferberlik çıkarsa nereye gideceğini söyleyecekler. TC kuruldu kurulalı olan standart şey. Bu kadar paniğe gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komutan olsam zaman kazanmak için cephenin ön hattına bedellileri koyarım. nasılsa tecrübesiz harcanabilir materyal.
  • Nikopoll kullanıcısına yanıt
    Bu ne aga. Bu forumun yaş ortalaması 3 falan mı oldu ne okuyorum ben.
    Aynen aga sen de savaşa gidiyon g.o. 100 kişi açıklama yapmış hala saçma sapan yazmaya devam et..

• Ben terörle mücadele yapmıştım askerliğimi bu yüzden seferberlik görev emri gelmiyor ama gelirse aynı ekibim ile seve seve giderim. Vatan millet bayrak devlet uğruna değil. Birlikte 11 ay dağlarda birlikte uyuduğum omuz omuza verdiğim kardeşlerimle birlikte ölmek için.
  • -RAUL kullanıcısına yanıt
    bende sizlere bu konuda katılmıyorum.Hani batı tarafından 12 ay yapan deseydiniz anlarımda da .Nice arkadaşım var doğudan geldiğinde ruh hallerinin pek normal olmadığını gördüklerim.
    Devlet size bir zorunluluk koymuş ve zorunlu olarak gidiyorsunuz askere.Kaldı ki ailenden ayrı bir şekilde. Birisi 1 ay göremez kısa bir tatil gibi gelir .Kimisi var 6 ay göremez vs.

Yani sizin bahsettiğiniz maliyetler devletin hesapladığı ve yürüttüğü sistem.

Yine aynı develet bedelli çıkartmış ve bundan bir gelir elde etmiştir evet ama kimse şunu diyemez biz vatan borcunu bankada sıra bekledik te öyle ödedim diye.

Kusura bakmayın ama askerlikte ne çektiğimi ben çok iyi biliyorum. Varsa paran bu devirde kıralsın yoksa sıradansın.

Kısacası bedelli sistemini de onaylamıyorum (toplumda bir sınıf ayrışması yatpığından ötürü)

Bedelliye gidipte develeti belli yükten kurtarıp üstüne kara geçirdik diyeni de .

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: papuayenigine1

Bu ne aga. Bu forumun yaş ortalaması 3 falan mı oldu ne okuyorum ben.
    Aynen aga sen de savaşa gidiyon g.o. 100 kişi açıklama yapmış hala saçma sapan yazmaya devam et..
    tatbikat olum bu savaş mavaş yok tiwtterda yazıyor
    Yanıt vermek istedim yazdığın mesaja;

15 askerlik yaptım. 11 ayı dağlarda geçti. Ne musluktan akan bir su, ne sıcak bir yatak, ne bir insan, ne bir asfalt gördük. Helikopter sortilerinin getirdiği malzemeler ile karnımızı doyurup, içme suyundan arttırdığımız sular ile banyomuzu yaptık. Kimisi akli dengesini kaybetti, kimi sağlığını, kimi çocuğu oldu göremedi, kimisi şehit kimisi gazi...Şimdi sorum kim daha faydalı.

Bedelli askerlik yaparak devlete maddi kaynak yaratan mı?

Yoksa

Zorunlu askerlik sistemin de vaktiyle 15 ay ın 11 ayını dağlarda terörle mücadelede geçirip ömür boyu bu olayların izlerini taşıyan bizler mi?

Not : Şunu da dipnot olarak söylemeliyim Askerlik sistemi tamamen maaşlı sisteme ve profesyonel orduya dönmeli. 3 ay acemi eğitimi verip askerlerin eline silah veripte git terörist öldür demek gerçekten çok saçma. Karşında 15 yaşından itibaren dağlarda domuz gibi yaşamış araziyi avucunun içi gibi bilen bir it sürüsü, diğer tarafta anasının ocağından gelmiş bir genç....

• sametkaan17 kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısın.

Yata yata 12 ay tamamlayanların yanında gerçekten büyük eziyetlerle 12 ay tamamlayan da var onlara lafım yok. Aslında yata yata yapanlara da sözüm yok sonucta bir tercih meselesi herkes istediğini yapar.Benim lafım önce bedelliler gitsin diyen arkadaşa.

12 ay yapanın statüsü ---> ASKERLİĞİNİ YAPTI
    bedelli yapanların statüsü ---> ASKERLİĞİNİ YAPTI

Siz 12 ay askerde eziyet çekiyorsunuz bizde 12 ay borç ödüyoruz.Kimseye bir lafım yok ama herkes istediği türlü yapar ve eğer yaptıysa sonuç olarak ASKERLİĞİNİ TAMAMLAMISTIR. Eğer çok çok özel bir durumu yoksa öncelik olamaz. Önce sunlar gitsin bunlar gitsin durumu olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -RAUL -- 3 Ekim 2019; 16:47:15 >
  • Saat 5 oldu koskoca türkiyede seferberlik çıktığını bi ss attığın adam biliyor

• Arkadaşlar panik yok, Reis AMERİKAYA göz dağı vermek için bizi kullanıyor
  • bugün askerlik şubesine yoklama işlemlerim için gittim ve birileri seferberlik ile ilgili soru soruyorlardı. bende ne alaka yav dedim içimden çıktım. demek bundan mış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 3 Ekim 2019; 17:1:13 >
  • ALLAH’ım akepe şu ülkeyi parçalamadan bir an önce başımızdan al.

• Bunu diyenlerin %99'u böyle bir durumda jartiyer giyip kaçıp gider..

• Bedelli savaş yapar torpilli gençlerimiz bu seferde. Çanakkale ruhu bitmiş çanağı kale gibi olanlarda. Hop deprem oldu tırsıyorum, hop sefer görev emri çıktı tırsıyorum. Hep bunlar dar paça, babet çorap ve tütün mamullerinin yan etkileri gençler.

Kesinlikle şu konuda haklısın . Resmi bütün evraklarda yaptı mı sorusuna cevap evet yaptı.Ben zaten niye öyle yaptı vs demiyorum.

Aslında eleştirdiğim konu direk sistem ile alakalı oluşan bir ayrımcılık durumu.Bakınız sizlerde diyorsunuz , borç ödüyorum diye.

Yani bu sistem belli gelir grubuna göre dağılım yapılsaydı , işte ozaman herkesin bir tercih hakkı olurdu. ( mesela futbolcuların askerlik için ödediği rakam da aynı , sıradan bir vatandaşın ödediği rakam da aynı . )

Sizleri eleştiridiğim konu ise , uzun veya kısa dönem askerlik yapanların bir tercihiymiş gibi gitmesi ve devlete olan maliyetini söylemeniz .

Devlete kesinlikle her askerin ciddi maliyeti var ve bunu bizzat askerde gördüm .Askerin orada yatması ve sürünmesi , askeri emir komuta silsilesinin oluşturulması vs. bir çok sebebide olabilir.

Ama bir şey yapılmıyor boşuna duruluyor demek , en azından çoğu birlik için bu öyle olduğunu düşünmüyorum.Ve bu benim tercihim de değil. Benim dönemimde bedelli de yoktu .Olsaydı gidermiydim evt

giderdim.Ama bedelli sisteminin bir sınıf oluşturduğunu ve bunun toplumsal ayrılığa sebebiyet verdiğini düşünüyorum.

Bakınız burada olduğu gibi. "Bedelli yapanlar önden gitsin". Toplumsal sınıf ayrıştırmasının sonucu diye düşünüyorum .

Yoksa önden o gitsin bu gitsin meselesinde kesinlikle değilim.

Ne zaman ihtiyaç olursa o zaman giderim .Çünkü ben bir Türk genciyim.

Bize askerde öğretilen ilk cümlelerden birisi "VATAN SANA CANIM FEDA "

Sistem parası olan gitmesin , parası olmayan askere gitsin düzeni olmamalıydı.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.