Şimdi Ara

Beyler askerlik için seferberlik çıktı (savaş mı çıkıyor? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
334
Cevap
2
Favori
48.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sen askerlik şubesine işleme girmediysen birşey olmaz, ama sen askerlik şubesinde işleme girip te rahat duramazsın. Cezası var bunun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sakin olun beyler Her yıl düzenli seferberlik emri gelme durumu. E-devletten sorgulatın hem görev emrinizi hem tatbikatı. Biri VARDIR olabilirken diğeri YOKTUR olabilir. Tatbikat her yıl 1 kere yapılır ve tekrar kısa süreliğine üniformayı giyer mevcut sistemle güncel hazırlık yaparsınız. Seferberlik durumu aktif personel dışında seferberlik gerektirecek ilk anda ihtiyaç duyulan yedek personelin koordine edilmesi ve önceden planlanması işidir. Ara ara e-devletten sorgulatın seferberliğiniz düşebilir. Genelde 1-2 yılda başka kişilere veya düştükten 3-5 yıl sonra tekrar verilebilmekte. Önceki seferberlik yeriniz bir sonrakinde değişebilir. Mesaj dışında kayıtlı cep numaranızdan kayıtlı olduğunuz askerlik şubesinden aranabilir gel kağıdını al imzanızı atın diye. Kayıtlı olduğun il dışında yaşıyorsan en yakın askerlik şubesinden belgeyi alabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mert_özcan

Bunu diyenlerin %99'u böyle bir durumda jartiyer giyip kaçıp gider..
    Bir hayal ettim de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben vatan borcunu 12 odedim asteg olarak bittii hic isim olmaz bi daha

• 3 kere gittim geldim

klasik
  • Çıktı koş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 10 Mart 2020; 15:52:22 >
  • -RAUL kullanıcısına yanıt
    senin askerlik yapmadığın belli. askerlik yapanlar vatan borcunu para ile ödemiyor, kimisi sağlığı ile kimisi canı ile ödüyor. o kadar salakça yorum yapmışsın ki birde kim daha faydalı bir daha düşün yazmışsın. bana en çok koyan senin tabirinle devlete para ödeyip daha faydalı olan vatandaşlar parayı basıp askerlikten yırtarken, bizim gibi askerlik yapanların can korkusuyla o borcu ödemesi.
  • Wilter kullanıcısına yanıt
    kardeş bende gitmek istemiyorum nolacak. param yok diye niye beni cepheye sürüyorlar:D
  • Aramızda vatanı sevmeyen ne kadar çok kişi varmış. Bu ülkede savaş çıksa eli silah tutan herkes gidecek
  • Lord Game kullanıcısına yanıt
    Nerede yaptın askerliğini?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rokobok

komutan olsam zaman kazanmak için cephenin ön hattına bedellileri koyarım. nasılsa tecrübesiz harcanabilir materyal.
    yav he anam he. nasılda zorunuza gidiyor millet 15 bin basıp bedelli yaptı diye

görende bu arkadaşların hepsi komando falan sanar.

ben bedelli yaptım o bile gereksiz geldi zaten savaş falan olursa sizin gibi tecrübeliler savaşsın ben yurtdışına çıkarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frozonfear

kardeş bende gitmek istemiyorum nolacak. param yok diye niye beni cepheye sürüyorlar:D
    Sorun orada zaten, askerlik zorunlu değil gönüllülük esasına göre olmalı. Burada suçlanacak kişi bedelli yapanlar değil, sistem. Parası olmadığı için askere giden ama parası olsa bedelli yapacak tonla insan var
  • Askerligini tamamlayan vatandaslar 40 yasina kadar sefer gorev emrini tebellug etmesi gerekmektedir. Her yil askerlik subesine gidip adres beyani verilmesi gerekir. Cenab-ı Hak korusun da olasi bir Savas aninda 40 yasina gelmemis her vatandasin belirlenmis bir gorev olur. Durum bu gaza gelmeyin savas var diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anubisin_Ruhu -- 3 Ekim 2019; 18:41:51 >
  • Seferberlik tatbikatıdır büyük ihtimalle.Geçenlerde Tekirdağ'da ''Yıldırım 2019 Seferberlik Tatbikatı'' yapılmıştı.Birçok kişi askere çağrılmış hatta bazılarının özel araçlarına,kamyonlarına,tırlarına vs kısa süreliğine el konulmuştu.Büyük ihtimalle sizin durumunuzda budur.
    Habertürkwww.haberturk.com
    Yıldırım 2019 seferberlik tatbikatı gerçekleştirildi - Tekirdağ Haberleri
    https://www.haberturk.com/tekirdag-haberleri/72243154-yildirim-2019-seferberlik-tatbikati-gerceklestirildi

• Olası deprem veya afet durumunda neler yapılabilir diye buna önlem almak için ve olası savaş öncesi durumlar için başlanan işlemdir. Bir tanıdığım 10 15 günlüğüne gitti belediye de memur iken hatta dediler Tekirdağ da belediyelerinden 10 15 kişi gitmiş diye.

• sametkaan17 kullanıcısına yanıt
    Düzgün bir yerde zar zor iş bulmuş olan ne olacak peki? 6 ay veya 12 ay gidecek. Döndüğünde işin yerinde yeller esecek. Yeni girdiği yerde de asgari ücretle sıfırdan başlayacak. Bedelli sistemini çok da mantıksız bulmamak gerek. Sonuçta devlete ciddi bir kaynak da doğuyor. Evet, Doğu'da yapanların hayatı alt üst oluyor. Ancak yine de bedelli, gerekli bir uygulama.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Bu mesaj silindi.
    Begeni gönderdiğiniz için sağolun.

Askerlik zulümdür fakat sadece zulümden ibaret değildir. Aynı zamanda enayiliktir.

Bana kızmayın, yaşadığım deneyim dolayısıyla bunu söylemekteyim.

Ben adam gibi gittim kısa dönem askerliğimi yaptım, birçok arkadaşım da yaptı geldi fakat babası büyüksehirlerden birinde Belediye Başkanlığı yapmış olan bi arkadaş yıllarca yapmadı. Sonra bir baktık, meclisten bedelli askerlik KHK/yasa değişikliği/"istisna"/ vs. çıktı ve o arkadaş bedellisini yaptı geldi.

İşte o andan itibaren normal askerlik yaptığım için kendimi enayi gibi hissettim ve işte o yüzden:

Askerlik enayiliktir.

(Devamı var. Takipte kalın)

• Sazan avına çıkmışlar. Sazanları yeniden askere alacaklarmış.
  • Askerdeyken imzaladığınız belgelere hiç mi bakmadınız. Bu seferberlik emrini askerde imzalattılar 373 KD ile birlikte gelen uzun dönem askerlere...
    savaş falan çıkmadı boş muhabbet yapmayın seferberlik emri gelenler seferberlik bölgesine göre gidip 15 20 gün eğitim alıyor..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.