Şimdi Ara

Beyler intihar falan etmeyin ailenizi üzmeyin (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
2
Favori
12.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
160 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçenlerde böyle bir film izlemiştim konusu biraz daha farklı adam intihar ettikten sonra üzerine toprak atacak birini arıyor mezarını hazırlıyor daha sonra arayışa çıkıyor izlemek isteyen olursa youtube'da altyazılı olarak var Ta'm e guilass filmin adı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adeleks -- 4 Ekim 2020; 22:4:0 >
  • Bahoa kullanıcısına yanıt
    Bende dediklerinizi katılıyorum evet bilinçsiz şekilde cogaliyoruz.
    Evet en önemli sorunumuz 12 saat çalışıp çocuklarımıza vakit ayiramiyoruz.
    Hatta bırak çocuğu kendimize vakit ayiramiyoruz.
    Ama biz yinede bu seçeneği kullanmayalım demek istiyorum ben.
    Gençlerin umudu hiç kalmamış bendede öyle ama geride kalanların acısını çok yakından gördüm bu yüzden bu konuyu açtım.
    Gencecik yaşamlar solmasın istiyorum kimbilir neler yaşanacak sonrasında belki iyi belki kötü ama bisekilde asılır veya alisilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevzuderin

Mezuniyet ini yazmistimda arkadaşlar tepki göstermişti.
    Hukuk mezunuymus. İntihar etcem gibi sözler 2 hafta öncesinde ailesine söylediği olmuş.
    Net neden olduğunu bilmiyorum ama babası 1 ay sonra sınav varmış sanırım hakimlik gibi bir sınav onu kafasına taktığını söylemişti 😔

Yani bu zamana kadar üniversite sınavı gibi daha psikoloji karşıtı ağır bir sınavdan etkilenmeyip hakimlik sınavından etkilenmesi gerçeği biraz tuhaf geldi. Acaba mülakatı geçemeyecem nasıl olsa torpilim mi yok diye düşündü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _THANOS_ -- 4 Ekim 2020; 23:14:14 >
  • _THANOS_ _ kullanıcısına yanıt
    İşte orasını hiç bilmiyoruz. Belki bambaşka bir sebebi vardı şimdi şudur sorun budur diyemiyorum.

• Dünyada 7 milyar insan var içlerinden %2-3 ü bolluk içinde kimse öyle sandığınız gibi bol bereketli yaşamıyor, herkes kendini düşünmeli siyasilerin yaptığından pay biçip intihar etmek salaklık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çözüm mü? değil. sadece ESCAPE tuşu ile kaçış... ve geride kalanlara tonla üzüntü (benim yüzümden) hesabı... yoğun sıkıntı hisseden arkadaşlar ortamını değiştirsin, alışkanlıklarını hatta dinlediği müziklerden arkadaşlarına kadar. çok şey çözülecektir emin olun. Dünya bu. 1 kere geliyorsun ve sana ihtiyacı olan insanlar var görmesen de.

• adeleks kullanıcısına yanıt

Ben bunu hiç duymadım, tavsiye için teşekkürler. Çok da güzel bir videoymuş.

• The Imp kullanıcısına yanıt

Ne olursa olsun intihar hicbir zaman bir secenek olmamalidir! Bende türkiyede dogdum yasadim ve ekonomik imkanlarim yoktu okudum ve yurtdisinda ise alindim 4 senedir yurtdisindayim.

• olan geride kalana oluyor ne yazıkki. 

• ProJelly kullanıcısına yanıt
    bence intihar yerine bulunduğu çevreyi terk etmek iyi gelebilir gerekirse aileyi bile terk etmek gerek

• Redmi K20 Pro kullanıcısına yanıt
    okuyamadım tam bu tarz şeyleri düşünmek düşündürmek bile iğrenç valla benimde başıma neler geldi hepsinde de durdum, inadına yaşayacağım inadına sağlıklı inadına huzurlu inadına sabırlı olacağım dedim çok inanmasamda bildiğim Bi kaç duayı okudum ve hayatıma devam ediyorum düşünce gücüyle her türlü sorundan kurtulmak mümkün 👍

• İntihar edeceğim demişti eski sevgilim cidden o an ne diyeceğimi bilemedim. Uzun süredir de konuşmuyoruz bilmiyorum ne yaptı, beni asla arama bir daha demişti. Sanırım yardım aradığı için sürekli söylüyordu intihar edeceğini. Elim kolum bağlı oluyordu dostlar..

• Az kaldı bu gidişle bizde o yolun yolcusuyuz

• Kendine azıcık özgüveni olan intihar etmez zaten. Çok mu kötü her şey, sil baştan başla. Başka şehir git. Her şeye yeniden başla. hereksin sil ama yine de canına kıyma

• Felsefi açıdan herkes kendi zaman diliminde yaşıyor. Ölümden sonra zaman denilen kavram olmadığı için sizin ölümünüz annenizin babanızın dedenizin hatta torunlarınızın öldüğü an'la aynı an'a denk geliyor. Yani intihar etmeyin demek için önermeye bak çıldırmalık. Eğer birileri üzülecek diye intihar etmem düşüncesindeyseniz bence edin. Çünkü bu akıl, bu mantıkla dünyaya zararsınız.

• Biri intihar ediyorsa zaten suç %50 ailesindedir.Yok "intihar etmeyin ailenizi üzmeyin" gibi çocukca ve aptalca bir sebep durduramaz intiharı.

• Abi neyin kafasını yaşıyorsunuz Allah Muhammed aşkına ? İntihar etmeyi düşünen insan ailesini takar mı ? Onlar umurunda olur mu ?

Arkadaşlar insan ya da yaşayan hiçbir canlı -bakın üzerine basarak söylüyorum- "ölmeyi istemez arzulamaz".

Hayvanlara bakın, kendini bilerek öldüren hayvan var mı ? İnsana benzer zihin yapısına ait bazı gelişmiş omurgalılar haricinde ki onlar da birazdan anlatacağım dertten muzdaripler, yok.

İnsan nasıl vücuduna zararlı mikroorganizmalar girince hasta oluyor ve eski performansını kaybediyorsa mental olarak da stres altında olduğunda rahatsızlanabiliyor. Yani nasıl grip ve menenjit oluyorsanız zihniniz de hastalanabiliyor. Peki bunlara neler neden oluyor ? Stres, baskı, genetik nedenler ve travmatik durumlar...vs Bu tür zihinde iz bırakan ya da sürekli olan durumlar insan zihninin rutin işleyişini bozuyor ve sağlıklı düşünme yetinizi eksiltiyor. Normalde yapmayacağınız şeyler yapmaya kararlar almaya başlıyorsunuz çünkü ya zihniniz bu baskı ve stresle boğuşmaktan diğer sorunlarınıza yeterince kaynak ayıramıyor ya da genel olarak işlevlerini yerine getiremiyor.

Peki neden intihar etmeyi düşünüyoruz ? Beyin ve vücudumuzdaki bazı bezler biliyorsunuz bizi hormonlarla yönlendirirler. Örneğin aç kaldığınızda hormonu salar ve sinirli asabi biri olursunuz çünkü beyin agresifliğin ve cüretkarlığın eksik olduğunu düşünerek yiyecek bulabilmek için sizi daha agresif ve daha cesur hale getirmek istemektedir. Ya da uzun zaman mastürbasyon yapmadığınız ve ya biriyle birlikte olmadığınızda yine beyniniz anormal bir durum olduğunuz, geninizin sonraki nesillere aktarılmasının tehlikede olduğunu düşünerek gerekli hormonu salgılar ve her zamankinden daha enerjik olursunuz, beyniniz karşı cinsle ilgili daha çok mesai yapar ve tüm enerjinizi bu yöne verirsiniz. Futbolcular neden kampa alınır ? Kadınlardan uzak kalan erkekler vahşileşir ve daha enerjik olurlar. İşte beyindeki bu hormonladan biri de serotonindir. Yani bizim bildiğimiz anlamıyla mutluluk hormonu. Bu hormon ödül hormonudur. Seviştikten sonra, güzel bir yemek yedikten sonra, fiziksel bir iş başardıktan sonra ya da bir sorunu çözdükten sonra mutlu olursunuz, çünkü beyniniz bu işleri devamlı yapabilmeniz ve bu konuda isteğiniz olsun diye sizi ödüllendirir. Mutlu olmak için yeniden sevişmek, yeniden başarılı olmak ve yeniden sorun çözmek istersiniz.

İşte bu hormonun eksikliği ki travmatik durumlarda ve ya ağır baskı stres altında süregelen başarısızlıklar...vs gerçekten de salgılanması azalır ancak hiç bir zaman dip yapmaz. Küçük şeylerle bile salgılar beyin. Ancak uzun süren bu durumlar neticesinde ya da genetik bazı nedenlerle bu hormonun salgılanması eğer durma noktasına geliyorsa ve ya çok çok az salgılanıyorsa işte o zaman mental bir sıkıntınız var demektir ve bu normal değiltir. Buna genel olarak depresyon diyoruz. Ödüllendirilmeyen insan yaşama amacını kaybediyor gibi olur ve bu olmadan da yaşamanın anlamsız olduğunu düşünmeye başlar. Arkadaşlar intihar etmeyi düşünen insanlar işte bu noktadadır. Yani yaşadıkları durum yapay bir durumdur. Tedavi edilmeleri gerekmektedir ki tedavisi psikiyatrist ve psikolog eşliğinde terapi ve bu hormonu dışarıdan salgılatacak depresyon ilaçlarıdır. Uzun süren bu tedavi neticesinde aslında hayatın yaşamaya değer olduğunu, ölmek için bir nedenin olmadığını ve aslında böyle ölmeyi düşündüğünüzü hatırlayınca falan hayret ettiğinizi göreceksiniz.

İntihar etmek aklınızdan geçiyorsa ve buna yakın hissediyorsanız, yaşama amacınız kaybolmuş gibi ve her şey size anlamsız, boş geliyorsa, psikiyatriste gidin ve vazgeçmeyin, gerekirse ilaç kullanacaksınız ama sonunda tedavi olacak ve daha iyi hisseceğinize garanti veriyorum. Parasetamolller nasıl ki gribin etkilerini geçene kadar azaltıyorsa düzgün bir ilaç tedavisiyle de bu yanlış düşüncelerden kurtulabilirsiniz. Allah hepimizin yardımcısı olsun dostlar.

• Intihar eden insan psikolojik olarak sorunludur yok yasadigin ulke vs yok artik ya sirf Turkiye de yasadigi icin intihar mi eder insan bunlar asil sebep degil ona kalsa 3.dunya ulkelerinde insan kalmazdi.

Veya asiri zayif bir bireydir kendine iki turlu de yazik etmistir ancak zayif insanlardan hic hazetmem biseyi asamayan takilip kalan gunde 50 kere muhabbetini yapan aylarca yillarca bazi seyleri asamayan (basit seyleri sevigin birinin olmesi vs degil) yok sevgilim terketti diye aglayan vs insanlardan tiksiniyorum.

Defol git kardesim hepimizin derdi var biz little bitch gibi yakinmiyoruz sadece cunku olgun bir insaniz.

• mevzuderin M kullanıcısına yanıt
    Son 1 haftadır yakın çevremde biri kendini attı yüksekten diğeri evde yazı yazıp intihar etti

MORAL KALMADI.......Gencecik insanlar , veballerine girenler utansın.Engüzel çağlarında intiharı düşündürtenlere yazıklar olsun.

• Kardesim basın saolsun. Çok zor durum inşallah bidaha bu tarz şeyler yasamayiz

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.