Şimdi Ara

Beyler intihar falan etmeyin ailenizi üzmeyin (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
2
Favori
12.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
160 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu dünyaya gelirken kimse sormadı. Gitmek isterken de kimse sormasın

• quote:

Orijinalden alıntı: BRC_KHAN

Bu konuyu açan arkadaş acaba şunu da düşünmüş müdür merak ettim. Bir kadın ile bir erkek zevk-i sefası için girdikleri halvet sonucu bir can dünyaya getiriyor o canın rızası ve isteği olmadan, acaba sorguladılar mı "Ulan biz bu canı dünyaya getirdik de bu hayatı sevecek mi, bu koşullara dayanabilecek mi, tutunabilecek mi hayata, yoksa acı mı çekecek?" diye. Büyük çoğunlukla yok çünkü bizde "Rızık Allah'tandır!.." kafası mevcut. Aileler üzülmesin diye bir neslin beklentilerinin ırzına geçtik haberiniz yok millet.

25 yaşıma bastım ve şunu farkettim hayata dair. Bu dünya üzerinde sergilenen her bir eylem özünde bir tercihtir ve bu tercihleri sorgulamak seçen insan haricinde kimsenin haddine değildir. Yaşamak da bir tercihtir, intihar etmekte... O yüzden genç bir can gitmiş diye gereksiz duyar kasmayacağım, ölen kişiye rahmet, yakınlarına da başsağlığı dilerim. Hepimizin gideceği yere erkenden gitmiş sadece.

İlk paragrafına katılıyorum. İkincisine katılmıyorum. Üniversite tercihi yapmıyorsun hocam. Ne olmuş sadece erken gitmiş diyecek kadar basit bir durum değil.

• mevzuderin M kullanıcısına yanıt
    Dostlar sağolsun.Amin inşallah yaşamayalım artık

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: antylwa

Abi neyin kafasını yaşıyorsunuz Allah Muhammed aşkına ? İntihar etmeyi düşünen insan ailesini takar mı ? Onlar umurunda olur mu ?

Arkadaşlar insan ya da yaşayan hiçbir canlı -bakın üzerine basarak söylüyorum- "ölmeyi istemez arzulamaz".

Hayvanlara bakın, kendini bilerek öldüren hayvan var mı ? İnsana benzer zihin yapısına ait bazı gelişmiş omurgalılar haricinde ki onlar da birazdan anlatacağım dertten muzdaripler, yok.

İnsan nasıl vücuduna zararlı mikroorganizmalar girince hasta oluyor ve eski performansını kaybediyorsa mental olarak da stres altında olduğunda rahatsızlanabiliyor. Yani nasıl grip ve menenjit oluyorsanız zihniniz de hastalanabiliyor. Peki bunlara neler neden oluyor ? Stres, baskı, genetik nedenler ve travmatik durumlar...vs Bu tür zihinde iz bırakan ya da sürekli olan durumlar insan zihninin rutin işleyişini bozuyor ve sağlıklı düşünme yetinizi eksiltiyor. Normalde yapmayacağınız şeyler yapmaya kararlar almaya başlıyorsunuz çünkü ya zihniniz bu baskı ve stresle boğuşmaktan diğer sorunlarınıza yeterince kaynak ayıramıyor ya da genel olarak işlevlerini yerine getiremiyor.

Peki neden intihar etmeyi düşünüyoruz ? Beyin ve vücudumuzdaki bazı bezler biliyorsunuz bizi hormonlarla yönlendirirler. Örneğin aç kaldığınızda hormonu salar ve sinirli asabi biri olursunuz çünkü beyin agresifliğin ve cüretkarlığın eksik olduğunu düşünerek yiyecek bulabilmek için sizi daha agresif ve daha cesur hale getirmek istemektedir. Ya da uzun zaman mastürbasyon yapmadığınız ve ya biriyle birlikte olmadığınızda yine beyniniz anormal bir durum olduğunuz, geninizin sonraki nesillere aktarılmasının tehlikede olduğunu düşünerek gerekli hormonu salgılar ve her zamankinden daha enerjik olursunuz, beyniniz karşı cinsle ilgili daha çok mesai yapar ve tüm enerjinizi bu yöne verirsiniz. Futbolcular neden kampa alınır ? Kadınlardan uzak kalan erkekler vahşileşir ve daha enerjik olurlar. İşte beyindeki bu hormonladan biri de serotonindir. Yani bizim bildiğimiz anlamıyla mutluluk hormonu. Bu hormon ödül hormonudur. Seviştikten sonra, güzel bir yemek yedikten sonra, fiziksel bir iş başardıktan sonra ya da bir sorunu çözdükten sonra mutlu olursunuz, çünkü beyniniz bu işleri devamlı yapabilmeniz ve bu konuda isteğiniz olsun diye sizi ödüllendirir. Mutlu olmak için yeniden sevişmek, yeniden başarılı olmak ve yeniden sorun çözmek istersiniz.

İşte bu hormonun eksikliği ki travmatik durumlarda ve ya ağır baskı stres altında süregelen başarısızlıklar...vs gerçekten de salgılanması azalır ancak hiç bir zaman dip yapmaz. Küçük şeylerle bile salgılar beyin. Ancak uzun süren bu durumlar neticesinde ya da genetik bazı nedenlerle bu hormonun salgılanması eğer durma noktasına geliyorsa ve ya çok çok az salgılanıyorsa işte o zaman mental bir sıkıntınız var demektir ve bu normal değiltir. Buna genel olarak depresyon diyoruz. Ödüllendirilmeyen insan yaşama amacını kaybediyor gibi olur ve bu olmadan da yaşamanın anlamsız olduğunu düşünmeye başlar. Arkadaşlar intihar etmeyi düşünen insanlar işte bu noktadadır. Yani yaşadıkları durum yapay bir durumdur. Tedavi edilmeleri gerekmektedir ki tedavisi psikiyatrist ve psikolog eşliğinde terapi ve bu hormonu dışarıdan salgılatacak depresyon ilaçlarıdır. Uzun süren bu tedavi neticesinde aslında hayatın yaşamaya değer olduğunu, ölmek için bir nedenin olmadığını ve aslında böyle ölmeyi düşündüğünüzü hatırlayınca falan hayret ettiğinizi göreceksiniz.

İntihar etmek aklınızdan geçiyorsa ve buna yakın hissediyorsanız, yaşama amacınız kaybolmuş gibi ve her şey size anlamsız, boş geliyorsa, psikiyatriste gidin ve vazgeçmeyin, gerekirse ilaç kullanacaksınız ama sonunda tedavi olacak ve daha iyi hisseceğinize garanti veriyorum. Parasetamolller nasıl ki gribin etkilerini geçene kadar azaltıyorsa düzgün bir ilaç tedavisiyle de bu yanlış düşüncelerden kurtulabilirsiniz. Allah hepimizin yardımcısı olsun dostlar.

Tedavi ve neden oluştuğuyla ilgili söylediklerine katılıyorum.

Ancak hayvanlar da intihar edebiliyor. Araştırırsanız bulabilirsiniz bunu. Çünkü onlar da depresyona girebiliyorlar. Örnekleri çokça mevcut. Zaten siz de insana benzer zihin yapısında olanları ayırmışsınız. Artık hangisi öyle hangisi değil bilemiyorum.

Bence bu konuda fazla genelleme yapmak yanlış. İntiharı düşünen bir kişi ailesini düşünebilir. Bu gayet mümkün bir durum. Belki yaşama tutunmaya çalışıyordur ve onlar da bir bahane gibi oluyordur kim bilir. İlk başta düşünüldüğünde öyle değilmiş gibi gelebilir.

Ama ciddi ciddi bunu düşünüyorsa ertelese bile eninde sonunda oraya dönebilir. Eğer hayatında büyük bir değişiklik olmuyorsa. Yoksa aman ailem üzülmesin diye değil elbette :)

• Neden intihar I seçmiş

• Erkek olsa neyse derdim de bir kadının kızın intihar etmesinde baş sorumlu olarak ben ailesini sorumlu tutarım.Türkiye geneli bir kadın okusa iş bulamasada buna ters bakılmaz yani bir sıkıntı değildir.Erkekte ise evi geçindirme evlenme ev araba gibi şeylerde ve kariyerde pek çok sorun vardır.

Erkekte heleki şu dönem bu sorunlar olabilir askerlik filan bir ton sıkıntısı var bu ortadoğu cehenneminin say say bitmez.Bu girdapta çocuk yardım eli uzanmazsa intihar edebilir.Ama dedim ya kadın kız üzerine eminim ailesi tarafından baskı kuruldu evlen diye filan sanırım yoksa sanmıyorum.Suçlu ailesi muhakkak.Çoğu genç kadın sırf bu nedenle istemedği evlilikleri yapıyor pişman oluyor sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Abyss

Ne olursa olsun intihar hicbir zaman bir secenek olmamalidir! Bende türkiyede dogdum yasadim ve ekonomik imkanlarim yoktu okudum ve yurtdisinda ise alindim 4 senedir yurtdisindayim.

Altından kalkamayacağın borçlar varsa pek tabi son çıkıştır yada çaresi bulunmayan ve devamlı nükseden ağır hastalıklar.Acı çekmek veya çektirmek istemeden intihar edebilir insan ki bu bir tercihtir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakeen

Dünyada 7 milyar insan var içlerinden %2-3 ü bolluk içinde kimse öyle sandığınız gibi bol bereketli yaşamıyor, herkes kendini düşünmeli siyasilerin yaptığından pay biçip intihar etmek salaklık

Ülkemiz adına genel sorun birazcık eli para gören ve babadan yetişmiş cahil halkın ilerisini düşünmeden yaptığı en az+3 sorunsalına bağlıyorum işi çünkü 3 çocuk fazladır ve değersiz kaçar 3 ünü eşit idare edemezsin memnunda istediğide olmaz ilgilenemezsinde ki önceki nesillerin ne kadar yarım akıllı olduğu ortada.Bunun cezasını çocuklar çekiyor.Okumuş etmiş çocuğuna değer veren, gerektiğinde yol gösteren, moral veren anne babalar bir parmağın ötesini geçmiyor şanslı kesim çok az.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnergyHill

İşsizlik ekonomik sıkintilar herşeyin başi bu insanlar 30undan sonra patir patir gider.Sen tam düzeni kurucam dediginde işsiz kalinca ne olacak bu insanlar 30 yaslarinda alir mi özel sektör bu işsizlik varken:) Eskisi gibi q ise girip emekli olana kadar calisma mevzusu kalmadi.

Ben pervasız yaşayan ve şuanki rezil hükümetin yaptıkları sonucu ülkenin girdiği buhrandan en büyük zararı görecek z kuşağında çok intiharlar bekliyorum erkeklerde özellikle şu önümüzdeki 10 yılda rekora koşacak ciddi söylüyorum.Ülke her geçen gün kötüye gidiyor.Bir yolunu bulup gerekirse tatil yerlerinde garsonluk animatorlük yapın bir yabancı kız bulun kaçın o kadar diyorum.

• piskolojik sorunlar herkezin ön yargılı davranması sokakta top oynuyan gence bile topun peşinde koşucağına bi kız bul demesi vs insanların saygısız ve bilinçsizce yaklaşmasından oluyor bunlar yeni nesil okuyor teknolojinin içinde her şeyin bilincinde ama üstündeki ilk olkul eğtimsiz insanlar baskı yaparsa yok evlencen bununla alışvrş merkezine gitme vs atlar abi kafa bırakmaz çocukta bilgisayar başında oyun oynasa kızar dışarı cıksa dövereniz ne yapmalı bu gençler hayalini hayatını yaşamasınmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulkede genclerin isi zor bu ekonomik sartlarda bu mahalle baskisiyla.

• mersinaki M kullanıcısına yanıt

Siz hayatı çok ciddiye alıyorsunuz bence. Ölümün olduğu yerde geri kalan her şey yalandır.

• Eğer intihar etmeyi gerçekten kafaya koyduysanız önce şöyle yapın gözünüzü kapatın atladığınızı hayal edin ondan sonrasını hayal edin anneniz babanız koşarak lütfen o oğlum kızım olmasın diye yanınıza geliyor ve sizi gördüğünde dünyası yıkılıyor. Kendi acılarınızdan kolayca kurtulurken ailenizi beter acıya sürüklüyorsunuz. Sakın yapmayın bu dünyanızı da öbür dünyanızı da mahvedersiniz.

• mersinaki M kullanıcısına yanıt

Tabi ki ailesi bir güç destek olabilir bunların çok önemi var. İnsan çok bilinmeyenli bir denklem gibi tek bir şey başka bir şeyin nedeni olmuyor, genellikle bir çok sebebin sonucunda bu hale geliyor. Ancak intihar etmeyi ciddi ciddi düşünen bir insanın ailesinin üzülmemesi için bundan vazgeçmesi biraz naif bir yaklaşım gibi geliyor bana. Yine de söylediklerinizi anlıyorum haklısınız ancak genelleme konusu karışık. Arada sırada aklından ihtihar etmeyi geçirenlerden ziyade cidden intihar etmeyi planlayan ve bir amacı kalmadığını düşünen insanların tedaviye ihtiyaçları olduğuna inanıyorum. İnsan kendi beyniyle mücadele edemez, zaten farkına bile varamıyor bu durumun çoğunlukla.

• Savaşmadan ölmemeye çalışın. Gücünüz yettiğince mücadele edin. İntihar hiçbir şeyi çözmüyor.

• Up

• Bu intihar olaylarını duyunca üşeyen çocuklarına saç kurutma makinesini açan sonra'da yan oda'da çaresizlikten kendisini asan kadının olayı geliyor aklıma Allah kimseyi çaresiz bırakmasın zor çok zor

• Ne olursa olsun mücadeleye devam etmek lazım. Çok zayıf düşüldüyse destek alınmalı. Zor durumda olanlara yardım eden çok kişi var. Doğru yerde,doğru ortamda olmak lazım.

• ögrencilere burs mu vericeksin yada geçimini sağlasın diye para mı vericeksin?

intihar etmeyin demek kolay bir laftır.

Sorunu Ekonominin ve İntihar edenlerin KATiLLERİNDE ARA!!!

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.