Şimdi Ara

BF4 FPS Düşmesi, Çökme Sorunlarına Çözüm Arayanlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sağda solda gördüğünüz şu sorunu çözüyor, şunu yapın bunu yükleyin gibi çoğu bf3 ten kalma aslı olmayan önerilerin hiç bir işlevi yok. Kelin ilacı olsa kendi başına sürer misali. Zaten böyle bir görevinizde yok oyuna para verip alıyorsunuz, bir de tonla ayarla uğraşıyorsunuz olacak iş mi bu?

Bunlar aksine oyunun zaten çok az olan stabilitesini götürüyor. "Efendim ben şunu yaptım fps yükseldi" diyenler için açıklama çok basit oyunun görsellerinden gereğinden fazla feragat ediyorsunuz. normalde oyun hatalı olmasa bunları kısmadan zaten yüksek fps ile oynayacaksınız.

Yapmanız gereken oyun düzeltilene kadar beklemek başka çareniz yok. Bu arada bildiğiniz "güzel kelimeleri" ve şikayetleri official kaynaklardan edebilirsiniz. Her türlü platformda bu oyunun nasıl rezil bir oyun olduğunu paylaşırsınız.

Reddit, battlelog ve diğer yabancı kaynaklarda yazılanların tamamı tarafımdan test edilmiştir. Pozitif yönde hiç bir katkısı olmamıştır.

Oyunun çok büyük, frostbit engine ve ağ yapısından kaynaklı (netcode) sorunları mevcut inanın aldığıma pişman oldum. Sorunun büyük kısmı ağ kaynaklı tespitlerime göre
    örneğin boş sunucuda mükemmel ağ performansı ve ultra ayarlarda yüksek fps alırken, 34 oyunculu sunucularda bile fps düşmesi, çökme, glitch gibi bir sürü sorunlar başlıyor. Haritadan haritaya değişen optimizasyonlar neticesinde ayar yapmak bile imkansız bazı haritalarda sorun daha az bazılarında çok daha fazla.

Ayrıca nasıl bir oyun ki donanım seçiyor, bakın bf3 veya 2013 yılı oyunlarına yemişim nextgen ini tamamen göz boyama. CryEngine çok daha stabil bir motor. NFS Rivals de aynı oyun motorunu kullanıyor onda da aynı sorunlar var dikkatinizi çekerim.

Oynadığım 5 oyunun 3'ü sorunlu geçiyor. 2 side az sorunlu sorunsuz geçen yok. Arada fps düşmesi.

Peki en garanti yöntem hangileri;

1) Oyunu güncel tutun.
    2) Ekran kartı sürücülerinizi güncel tutun.
    3) Oyunla birlikte gelen directx güncellemelerini yapın.

Bunlardan başka hiç bir ayara dokunmayın. Son olarak EA ve DICE gelirsek. Yabancı forumları takip ediyorsanız, oyuncular çaresiz GTX 780 kartı ile arkadaşın denemediği ayar kalmamış benim gibi, ne yapıyım acaba işlemciyimi değiştirsem diye soruyor. 400mbit okuma hızlı ssd var 500 mbit olanını mı alsam diye soruyor. Arkadaş senin hiç bir şey yapman gerekmiyor, yapımcının sadece hatalı oyununu düzeltmesi gerekiyor. Oyunu GTX 780, i7 işlemci vs ssd sistemde gerektiği gibi oynayamıyorsan sorun sisteminde değil oyunu yapanda dır.

Eğer bu sorunlar bile bile fixlenmeyip donanım sattırmak için yapılıyorsa tez zamanda iflas bayrağını çekerler inşaallah. Ama bu iş DICE için felaketle sonuçlanacak, güncellemelerle düzeltilecekmiş gibi gitmiyor oyunun gidişatı çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 17 Aralık 2013; 22:29:15 >

• hala okuyorum da kesim çözümü yazmayı unutmuşsun :)
  • başlığı editledim biraz fazla iddialı olmuş
  • yani böyle daha iyi gibi :)
  • Hocam cpu unpark gercekten farkediyor. Ama diger soylediklerinize katiliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cpuunpark bi sure iyidi bende sonra yine aynisi yapmaya basladi.islemci sayisini 4 e cikardim biraz azaldi kasmalar.beyler oyun sorunlu tek diyecegim budur.iyi gunler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmzamdaki sistemle oynuyorum. GPU kullanımı %90'dan aşağı düşmüyor.
    Bazı haritalarda gereksiz bir kasılma var. FPS düşüp yükseliyor,anlık minik takılmalar da var.
    Bu durum bütün haritalarda olmuyor. Bazı haritalarda hiç bir sıkıntı yokken, bazılarında takılıyor.
    Daha ilginci ise; iki gün önce oyunun yağ gibi aktığı bir haritada, ertesi gün oyun takılıp duruyor.
    Hiç bir şey anlamadım.
  • PowerPC kullanıcısına yanıt
    Ben o eli öperim. Çok güzel yazmışsınız
  • arkadaşlar 3/11 2014 oldu tarihler bende şuanda
    fx 8350 işlemci
    r9 290 asus 4 gb 512 bit ekran kartı
    gigabyte 360 liralık 990 çipset anakart
    8 ram
    250 gb ssd var
    64 lockerda biele hala fps butun ayarlar ultra/low/medyum da fps 100 120 arasıyken bi düşüyo 35 40 a deli ediyo beni hala hala hala donanısmsal değil arkadaşlar oyun sorunlu
    bu arada kasma sorununu çözebilen var mı ?
  • PowerPC kullanıcısına yanıt
    " oyuna para verip alıyorsunuz, bir de tonla ayarla uğraşıyorsunuz olacak iş mi bu? " her ne kadar konsol platformunda bf4 de sıkıntılı olduysa da PC de oyun oynamak eziyetten başka bir şey değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.