Şimdi Ara

bi anakartı çalıştıramadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde değişik modellerde 8 tane anakart var
    amd ve intel işlemcili
    ama ne yaptıysa görüntü alamıyorum
    ne onboard kullandıklarımdan nede harici ekran kartı taktıklarımdan.

anakartı boşta çalıştırıyom ram, hdd bağlamıyorum sadece işlemci ve enerji kabloblarını bağlıyorum tornavidanın uç kısmı ile power kablosu bağlanan 2 tırnağı birbirine bağlayıp çalıştırıyorum işlemcinin fanı dönüyor ama görüntü gelmiyor 2 tane güç kaynağı var birisi sıfır birisi eski ama çalışıyor diyebiliyorum.
    monitöre hiç sinyal gelmiyor sorun ne olabilir arkadaşlar
    anakartların hepsimi bozuk acaba ama sanmıyorum bir tanesini çalışıyor diye ayırmıştım şimdi oda çalışmıyor niye böyle oluyor bu
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• yokmu anlayan birisi
  • forumda anakart konusunda uzman pek çok arkadaşımız var tabii ki.öncelikle sana tavsiyem denediğin anakartların üzerine sistem hoparlörü tak (Bazılarının üstünde takılı buzzer vardır). tabii ram ve işlemci de takılı olsun.herhangi bir dıtlama sesi duyacak mısın bakalım.(tabii ki güç kablosu ve 4 pinli güç kablosunu taktıktan sonra)
    Ör: 3 defa uzun dıtlama ram hatasıdır.
    komik olacak ama aynen şöle:
    dıııııııııııııt dıııııııııııııııt dııııııııııııt

kısa kısa ve kesik dıtlama ekran kartı hatasıdır.

dııt dırıttıd dıııdaaatt

eğer anakartlardan ses geliyorsa bi umut var demektir.
    bi dene bakalım,kolay gelsin
  • ramleri tak uzerıne anakartın bırde ps2 bağlantılarınıda yapıp klavye ve mause ın ısıkşlerından kontrol et
  • 8 tane anakart arızalı olamaz herhalde

monitör sağlam mı peki ustam ?
  • monitör çalışıyor

işlemcinin fanı dönüyor ama görüntü gelmiyor ethernet ışığı yanıyor klavye mause takıp ışıklıarını kontrol etmedim.

sabahtan beri bununlar uğraşıyorum elimde 10 tane 512 mb ram var hepsini tek tek denedim ama zaten çalışan ramler anlamdım gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: redline_59

ramleri tak uzerıne anakartın bırde ps2 bağlantılarınıda yapıp klavye ve mause ın ısıkşlerından kontrol et

hocam o dediğin olayı biliyorum ama benim sotrunum o değil görüntü gelmiyor monitör hiç açılmıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • delwec_ww kardeş,benim dediklerimi bi dene.tekrar bi bakalım.
  • hocam ses hatlarına baktım ama görüntü gelmesi lazım değilmi
  • galiba beni yanlış anladın.ses hatlarına bakmayacaksın.anakartların power,reset jumperlarının orada küçük sistem hoparlörü takılacak (genelde üç adet olan) pinler vardır.sen buraya küçük bir sistem hoparlörü takacaksın.hani bilgisayar normalde açılırken "dıt" diye bi ses duyarsın ya, işte o ses o küçük hoparlörden gelir.ses kartının çıkışlarından değil.
    eski kasalarda mutlaka vardır o küçük hoparlörden.bu hoparlörü tak bakalım anakartın üzerine.çıkan sesi buraya yaz ok?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.