Şimdi Ara

BIKTIM ARTIK DPF DEN NEREYE KADAR!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
4.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    200 300 km de bir dpf yakıyor anlamadım gitti.
    Acaba motor mu arızalı?
    Sakın servise gidin demeyin burdaki servis hiç bir b*** anlamıyor allah belalarını versin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam araçta bır sıkıntı var mı diye korkuyorum yoksa normal midir bu kadar sık yakması.

• O isigi gorunce hersey icin cok gec oluyor. Bu yuzden duzenli olarak ayda 1 kez 20 km yuksek decir yapicaksin. Isik yandiysa ne kadar gazlarsan gazla tamamen bosalmiyor. Bu yuzden bosaltmaya ugrasmak yerine doldurmamaya bakacaksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakıt aldigin yeri değiştir.Araç nedir ?

• arac buyuk ihtimal opel. Mazotu ceyrek deponun altina indirme sakin o isik yanmasin, Surekli ayni marka mazot al farkli farkli alma ve kaliteli al. Ayda 1 yuksek devirli kullan

• Yengec1907 kullanıcısına yanıt
    Yok passat 1.6 Tdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Yengec1907

arac buyuk ihtimal opel. Mazotu ceyrek deponun altina indirme sakin o isik yanmasin, Surekli ayni marka mazot al farkli farkli alma ve kaliteli al. Ayda 1 yuksek devirli kullan

Ayda 1 bile az. Hatta benzinli arabalar için bile şart bu motorun doğası gereği bile şart

Haftada 2 veya 3 gün öneriyolar ne dersiniz ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    facebook ne kadar saçma ya
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle sen bu işlerden anlıyorsun kusura bakma bir kaç soru sorcam bende önceden 1.6 tdi superb vardı. Hiç yapmazdı böyle şeyler.

Bu araç passat 1.6 tdi dpf deki pisliği tamamen bitirebilir miyim?Bunun bir yolu yok mu dur öyle bir dedin ki amansız hastalık gibi kurtuluşı yok diyosun:) Ama bir yolu olmalı full dip gazlasamda tamamen boşaltamam mı?

temizlenir mi?

Bide 200 300 kmde bir yapması normal mi? Aracı sürekli şehir içinde kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parola0238 -- 11 Kasım 2016; 23:35:43 >
  • Aracım 50binde bir defa yanmadı dpf e-hdi motor bizim araçlarda da var diye biliyorum ama

• Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt
    Bendede aynı motordan başka araçta vardı oda yapmazdı.

Ama bir defa yaptımı daha kurtuluşu yok:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

Aracım 50binde bir defa yanmadı dpf e-hdi motor bizim araçlarda da var diye biliyorum ama

Benimki 160binde. 1 kere yandı DPF o da beylikduzunden mazot aldım. Şaşırdım tabi. Sarıyer den Kartala gittim. Yol boştu sabitledim 110a. Vardığımda uyarı falan kalmadı.

TDI nasıl bilmem. Ancak HDI motorda öyle gazlamaya koklemeye gerek yok. 70-120 arası sabit hızlarda 20dk falan surunce temizlik yapılıyor. Ben yılda 20-25bin km yapıyorum. Bunun %90 i Istanbul içi. E5 ve TEM e haftada bir ciksam bile sorun olmadı Allaha şukur.

• https://forum.donanimhaber.com/rr-egzoz-filtresi-uyarisi--121214164#121214164

Bende de aynı sorun oldu %90 şehir içi kullanım sonucu oluyor uzun yol yapmak lazım

• Araçların dpf limitleri farklıdır ve sürüş tarzıda önemlidir ancak 200km de bir yakması normal bir durum değil, enjektörleri ve basınç sensörünü kontrol ettirmenizde fayda var ( chipbox ile rail sensörüne müdahale etmediğinizi varsayıyorum)

Bu arada eğer yaparsanız dpf iptalinden sonra yazılımı değiştirmeye ihtiyacınız olacak. Hazır dpf ye girmişken egr yide iptal ettirin çünkü sürekli dpf uyarısı veren bir araçta egr de iyi durumda olmayabilir, her ikisinin iptalini iyi bir yazılım ile yaparsanız araçta ciddi bir rahatlama ve performans artışı yaşarsınız.

• Emre4748 kullanıcısına yanıt
    Peki muayeneden geçer mi ?

• hep sorarlar millet niye reno-daçya alıyor diye

• Ben bu sebepden astra j cosmo aracını sattım. Kurtuldum her 500 km yakardı. Servis hikayeden şeyler anlatırdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: emocicili

Sürekli şehir içinde kullanıyorum.
    200 300 km de bir dpf yakıyor anlamadım gitti.
    Acaba motor mu arızalı?
    Sakın servise gidin demeyin burdaki servis hiç bir b*** anlamıyor allah belalarını versin.

Hocam şuna bi göz atın istwrseniz, daha önce bunu kullanıp da olumlu sonuç alan okumuştum yine bu forumda.

www.carboncleanturkiye.com
    CARBON CLEAN TÜRKİYE
    http://www.carboncleanturkiye.com/detay.asp?KatID=3&ID=44&IcerikID=84

• ccc123 C kullanıcısına yanıt
    Dpf yerine düz boru bağlantı yapılırsa muayenede sıkıntı yaşanabilir, ama profesyonel bir yerde tüpün içi boşaltılırsa muayenede anlaşılmaz ama egzoz muayenesinde çok küçük bir ihtimal takılabilir, bu yüzden egzoz muayenesini tüv yerine dışarıda bir serviste yaptırabilirsiniz.

Tüm işlemler profesyonel bir yerde yapılırsa hem ciddi performans artışı olur hemde muayenede sıkıntı yaşanmaz.

• 15 bin km'dir Opel corsa 1.3 cdti kullanıyorum 1 keresi yanmadı

• 2005 model 206 da dpf var mi?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.