Şimdi Ara

bıktım kulaklık kablosuyla kolon kablosunu değiştirmekten

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ya ben gündüz hoparlörlerin kablosunu takıyorum millet müzik dinlesin diye ben de dinliyorum tabiii,, gece rahatsızlık vermemek için kulaklığın kablosunu değiştiriyorum. Kasa dolabın kendine ayrılmış yerinde duruyor. Zıt pırt çıkar tak hem de çalışırken bozacam ve bıktım ayyyiiinnn Artık böyle gitmemeli uğraş uğraş dur realtek ses kartım var. 6 kanallı asus k8n üzerinde onboard. 2 çıkışını 4 +1 e veriyorum mikrofon hariç 3 kalıyor. ben hem kolonları hem de kulaklığı beraber veya daha az uğraştırıcı bir şekilde nasıl ayarlayayım ki kablo çıkartıp takmakatn kurtulayım?Teşekkürler Türkiye, her nerede cevaplanıyor ve cevaplıyorlarsa...

• Selam aynı dertten bende muzdariptim ama elektronik teknisyeni olduğumdan piyasada ne var ne yok çok iyi bilirim bu sebple gittim kendime bir tane bir stereo çıkışı 2 stereo yapan bir jack aldım nereden bulurum dersen Bauhaus da var yada Karaköyde bulabilirsin..
    nasıl birşey dersen işte..

http://www.musiccentraluk.com/acatalog/63stereo-jack-plug-to-2x-35stereo-skts-758_178.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 6 Temmuz 2005, 9:41:45 >
  • teşekkür ederim kardeş . peki bu çoğaltıcıyla müzik dinlerkenn aynı anda kolonlardan ve kulaklıktan sses çıkacak mı yoksa biri mi çalışacak. Benim surrond u etkilemez İnşallah. bunu da cevaplayabilirseniz daha da fazla teşekküredebilerim. Hatta Allah Razı Olsun.
  • benimde böyle bir problemin vardı çok iyi oldu valla
  • quote:

Orjinalden alıntı: kuscuisa

teşekkür ederim kardeş . peki bu çoğaltıcıyla müzik dinlerkenn aynı anda kolonlardan ve kulaklıktan sses çıkacak mı yoksa biri mi çalışacak. Benim surrond u etkilemez İnşallah. bunu da cevaplayabilirseniz daha da fazla teşekküredebilerim. Hatta Allah Razı Olsun.

evet ikisindende ses alabileceksin
  • Evet her iki kanaldanda ses alırsın bend eşu an takılı...
    Rica ederim..
  • eskı pcm öyleydı deli oluyodum bende
    şimdi ii ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya peki onboard ac97 üzerine 5+1 hoparlör kullanıp bide kulaklık takmaya çalışıyorsak nolcak???
  • Ön panelde kulaklık girişi olan bir kasa alın,kurtulun derdinizden...
  • evet ön panelinde kulaklık çıkışı olan kasalar bu olayda işe yarıyor. o soketten alıp arkada ses kartı çıkışında 1. yi ses sistemine 2. yi ön panelden gelen kabloya bağlarsanız daha rahat edersiniz...
  • şöle bi pratik çözüm olabilir

gündüz 5+1 den dinlerken ses kartından ver çıkışı

ses kartında 5+1 olsun

kulaklık da o/b ses kartında olsun

gece olunca çıkışı o/b ses kartına verirsin olur biter
  • Abi ne kasası ne ses kartı yahuuuu. ne boş yere kafa yoruyonuz. Aha da çözüm: Gittim karaköy e elektronilçiler çarşısına, melih kardeşin dediği çoğaltıcıyı aldım. Kaç paramı? 50 ykr=500.000 TL komik değil mi? 5 milyon deseydi yine alırdım. Çektiğim işkenceye deyerdi. Avrupa birliğine girecez. İşkence kalksın Melih kardeşin gösterdiği foto müzik setleri için olan çoğaltıcı daha büyük sanki. Benim aldığım minicik. Tırnağımın iki katı kadar. Taktım her ikisinden de ses geliyor. Sadede gelirsek elektronik malzemelerin satıldığı br yerden çoğaltıcı alınır bu işte biter. millet de melih e teşekkür eder. bol müzikli geceler...

• Arkadaşlar ben de şöyle bişey sormak isterim. Benim kasamda ön panelde kulaklık ve mikrofon çıkışı var. Asus A7V600 anakart kullanıyorum. Anakartın ilgili soketine ön panelin kablolarını takınca hoparlörler için arka paneldeki çıkıştan ses alamıyorum. Sadece ön panel çalışıyo. Ben bu girişlerin ikisini birden nasıl kullanabilirim. Yukarıda bahsedilen çoğaltıcı işimi görer mi bilmem ama benim ön paneldeki çıkışlar anakarta bağlanılacak şekilde yapılmış.

Umarım anlatabilmişimdir derdimi. Cevaplar için de şimdiden teşekkürler..
  • Normalde, kasanın ön panelinde yer alan ses çıkışına kolon taktığın zaman, arka ses çıkışlarına bağlı olan ses sisteminden ses alınamaz. Ta ki kasanın ön panelinde ki ses çıkışlarına bağlı olan kolonları çıkarıncaya kadar.
    Aynı anda her ikisinden de ses alamazsın. (En azından ben alamıyorum.)

Ancak, kasa ön panelinden ses alan kolonları çıkardığın halde, arka ses çıkışına bağlı kolonlardan ses alamıyorsan, donanımsal bir problem olabilir. Kasa ön panel ses bağlatılarının anakart bağlantıları hatalı takılmış olabilir yada atlama (jumper) ayarlarını yanlış yapmışsındır.
  • Tam senın aradığın şey bizde var dostum Speaker , kulaklık ve mikrofonu swicth edicek ürün çokda ucuz 10$ + KDV ....imzamda tel var...istte oturuorsan senı o derdinden kurtarcam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.