Merhaba beyler Cafede 9 Makina var 8 tanesi Surrecom Hub a bağlı ama 9 makınayı internete bağlamayı denedik bu sefer başka bir hub aldık.Gigafast marka ama bu iki hub u birbirine nasıl bağlayacaz sadece surrecom hubda uplink portu var ..... ama surrecom hub da 8. portta bi işaret var ve bu işaretin çizgisi bi anahtara gidiyor ordan tile ve cascade anahtarı var 8. porttan diğer hubun 8.portuna düz kablo ile bağladım olmadı Croos cable ile bağladım olmadı ? Bu iki hub nasıl birbirine bağlanır bilgisi olan var mı ? <b></b>
iki hubı birbirine bağlayıp çok biligsayara paylaştıramazsın bence
Böyle tahrik edici başlık niye açıyorsun bilsem de söylemem valla [ban]
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mewluth</i> <br />Böyle tahrik edici başlık niye açıyorsun bilsem de söylemem valla [ban] <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Bir mewluth klasiği! [evlol][evlol][evlol][evlol]
Ne klasiği yaw ilk defa kullandım bu repliği [evlol]
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mewluth</i> <br />Ne klasiği yaw ilk defa kullandım bu repliği [evlol] <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Tarz meselesi baba! Gözü kapalı anlıyoz artık! [evlol][evlol][evlol]
16 lı switch kullansana yaw... hiç sorunsuz olur....
kardess cidden ole bi yazmıssınki.. neysee onun uzerinde 8 ve uplink portu istege baglı olarak sadece birinin kullnılabilecegini anlatır.. 8 e takarsan uplinkdevre dısı kalır uplinke takarsan 8.. yalnızz bazı swichlerde 8 nci portu tetiklemen uplink devreye girmezz.. yani ilk once uplinki takarsın lambaya bakaarsın yanmazz 8 e bir acık makine ucu takarsın bikac saniye beklersin ve ısık yanar ondan sonra sekizi bosaltırsın.. ayrıca ellektrik kesintilerinde dikkat etmen gerekir.. her defasında bunu yapman gerekebilirr.. cross a falanda gerek yok tek kablo yeter digerinin herhangi bi portuna gir..
1.portdan görmesi gerek ya
makinayı huba baglar gibi herhangi iki porttan bir hubı digerine bagla. normal makinaları baglarken kullandıgın kablolardan biri ile hemde... problemsiz calısacaktır...
Merhaba,
Uplink portu olan Hubdaki uplink portuna kablonu tak diğer Hub ın herhangi bir portuna bağla çatır çatır çalışması lazım.
Saygılar..
hocam uplin muplin falan gerek yok.iki hubu ı direkt sanki bir makinayı baglar gibi birbirine bagla. biz senelerdir boyle kullanıyoruz
uplink i MODEME sonra baska bir porttan gigzart mıdır nedir ona cross yapacaksın.... bu arda keske surecom alsaydınız ikinciyide neden baska marka deneme ihtiyacına katıldınız ki...