Şimdi Ara

Bilgisayar açıldıktan 1 dakika sonra otomatik kapanıyor :

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yıllık bakım yapayım dedim benim emektara. aslında pek bir sıkıntısıda yoktu. açtım pc'nin içini güzelce hava tuttum temizledim, işlemci fanını cıkardım onuda temizledim işlemcime termal macunumu sürdüm ancak fanı geri takarken bir bacagının dişlilerini kırdım onu önemsemeyerek oturdugu kadar oturtup pc'yi çalıştırdım. burdan sonrası benim probleme geliyor

-ilk seferde pc'yi calıstırdıgımda startup repair bölümüne yönlendirdi beni ve orayı bekledim ancak bir çözüm bulamadı windows her zamanki gibi. normal olarak baslattıgım zaman mavi ekran hatası verdi pc.
    -ardından bilgisayar biraz bekledikten sonra normal bir şekilde acıldı ancak oyunlar çok kastı sonra pc'yi kapattım.
    -tekrar actıgımda bilgisayar masaüstüne kadar geldi ama gelir gelmez windows gezgini kapatılıyor dedi ve pc inanılmaz derece kasmaya basladı mouse'u bile oynatamayacak kadar kastı.
    -ardından tekrar pc'yi kapatıp actıgımda artık bilgisayar acıldıktan 60 saniye sonra kapanır oldu. bu 60 saniye içerisinde pc beni yine startup repair bölümüne yönlendiriyor ilk pc'yi baslattııgımda oldugu gibi.

çok ugrastım parcaları bastan taktım ramların slotlarını değiştirdim ama bana mısın demiyor. yardımsever donanım halkından destek bekliyorum :( SORUN NEDEN OLABİLİR ?

• Merhaba,

Fan'ın bir bacağının kırılması soğutmayı tamamen engeller arkadaşım. Muhtemelen bilgisayarın işlemci ısınmasından dolayı kapanıyor, hatta deneme yapabilirsin bilgisayarını aç kapanır kapanmaz işlemciye dokun bakalım sıcaklık el yakacak derecede mi?
  • evet oldukca sıcak işlemciye dokunmama gerek yok anakartın arkasından işlemcinin oldugu yeri ellemem bile sıcaklık hakkında yeterince bilgi verdi bana. diğer üc bacak güzelce otursa bile bir tanesi tam oturmasa sıkıntı olur diyorsun demek. arkadaştan denemelik başka bir işlemci fanı alsam benimkine uyarmı acaba. ikimizinkide pentium 4 işlemci. denenebilir mi sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: okaneo

evet oldukca sıcak işlemciye dokunmama gerek yok anakartın arkasından işlemcinin oldugu yeri ellemem bile sıcaklık hakkında yeterince bilgi verdi bana. diğer üc bacak güzelce otursa bile bir tanesi tam oturmasa sıkıntı olur diyorsun demek. arkadaştan denemelik başka bir işlemci fanı alsam benimkine uyarmı acaba. ikimizinkide pentium 4 işlemci. denenebilir mi sizce ?

Olur deneyebilirsiniz ama termal macun sürmek ZORUNDASINIZ.!
  • Termal macun sur bide yeni bi sogutucu al bisey olmaz. dandik marka alma sogutucuyu coolermaster felan al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Fan'ın bir bacağının kırılması soğutmayı tamamen engeller arkadaşım. Muhtemelen bilgisayarın işlemci ısınmasından dolayı kapanıyor, hatta deneme yapabilirsin bilgisayarını aç kapanır kapanmaz işlemciye dokun bakalım sıcaklık el yakacak derecede mi?

evet dediginiz sekilde kapanma olayini hallettim ama nasil bir pc ise her actigimda ayri bir sorun veriyor bu sefer ki ise pc aciliyor ancak bastaki bip sesi ve de ekran goruntusu hic bir sekilde gelmiyor. saf saf calisiyor bilgisayar goruntu gelmezksizin . sorun uzerine yaptiklarim :

Ramleri degistirdim olmadi
    islemciyi degistirdim olmadi
    bios pilinin nasil cikarilacagini bilmiyorum cozum olabilir diyorlar ama cok ii oturmus meret parmgimla cikaramadim :(
    yardimsever forum halkindan destek bekliyorum

• Sorununuzun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğunu anlamak bu şekilde zor , fakat işlemcinizin fanı arızalanmış olabilir fanı kontrol edin , vs yazılımsal olarak da virüs yada herhangi bir zararlı yazılım bulaşmış olabilir, güvenli kip'te açmayı deneyin bilgisayar açılırken F8'e basın sürekli güvenli mod'da açmayı deneyin eğer açılırsa ve kapanmazsa donanımsal değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda ML -- 16 Eylül 2012; 10:00:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşlemci soğutucusu tam oturmamış olabilir.
    İşlemciyi yanlış takmış olabilirsin.
    RAM'lar yuvasına tam girmemiş olabilir.
    Anakart kasanın metal kısımları ile temas etmiş olabilir.
  • şlemcinin üzerindeki fan sağlammı?
    eğer sağlam değilse fan çalışmadığı ve işlemcin aşırı ısındığı için anakart gücü kesiyor olabilir.
    bir diğer sebepte, fanın çalışıyor ancak tozdan kirden tıkandığı için soğutamıyor böylece işlemcin yine ısınıp, yine anakart gücü kesiyor olabilir.

kısacası fanın çalışıyormu ve çalışıyorsa temizmi diye kontrol edebilirsin.
  • yeni bir fan al coolmaster.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arda ML

İşlemci soğutucusu tam oturmamış olabilir.

dostum anakarta metal degmistir lafindan yola cikarak bastan dikkatlice anakarta kablo bile degmiyecek sekilde yaptim calistirdim ve ilk acilista startup repaire yonlendirsede restarttan sonra duzeldi su an sikintisiz gibi sagolasin.

ayni sorunlari yasayanlar icin nacizane tavsiyem tecrubeme dayanarak direk anakart yandi islemci oldu ekran karti bitti demeden once montaji saglam, dogru ve eksiksiz yaptiklarina emin olmalaridir.yoksa benim gibi bir gun karadir bahtim kara turkusunu soylersiniz

• eşlimcine çok ince bir termal macun sür çok kalın sürersen daha beter olur. dök az bişey macunu eline kartvizit al onunla dağıttır üstüne dediğim gibi kalın olmıycak
  • quote:

Orijinalden alıntı: okaneo

quote:

Orijinalden alıntı: Arda ML

İşlemci soğutucusu tam oturmamış olabilir.

dostum anakarta metal degmistir lafindan yola cikarak bastan dikkatlice anakarta kablo bile degmiyecek sekilde yaptim calistirdim ve ilk acilista startup repaire yonlendirsede restarttan sonra duzeldi su an sikintisiz gibi sagolasin.

ayni sorunlari yasayanlar icin nacizane tavsiyem tecrubeme dayanarak direk anakart yandi islemci oldu ekran karti bitti demeden once montaji saglam, dogru ve eksiksiz yaptiklarina emin olmalaridir.yoksa benim gibi bir gun karadir bahtim kara turkusunu soylersiniz

tekrar geçmiş olsun sorunun çözülmesi benide mutlu eder

• Mrb arkadaslar sizden bir yardım isticektim lütfen beni bilğilendirin uzun sürdurup bilgisayarım dururken çökme yapıyordu ve tekrar açılıyordu bende bildiğim yöntemle bir kaç gün önce içini açıp fanını falan temizledim bilgisayarı açtım ve tek diye bir ses geldi birden kendini kapattı sonra tekrar açtım bu kez de aynısını yaptı bir kaç kere tekrar ettim bu kez açma sırasında kendini kapattı ve uzun süre açmadı kendini bende format atayım dedim atarken yarım kaldı kapattı kendini şimdi de tam açıldığı zaman formata devam ediyorum bir süre sonra içinden ses geliyo ve tık diyerek kapatıyo kendini lütfen yardımcı olun problem neyden kaynaklanıyor olabilir?
  • Beyler konuyu hortlatıyorum benm eski kasam vardı parçaları eski bemde eski parçalarını aynı zamanın en iyi parçalarıyla değştirdim sonra power yetmedi power aldım sonra fan yetmedi fanı değiştirdim şimdide kendi kendine kapanma yapıyor nedenini bilmiyorum mw 3 oynarken birden kapandı ekran kartının termal macununu değiştirdikten sonra bişey yok tu bugün oldu akşama kadar bunun la uğraştım ramları çıkar crt curt hiç bişey yok anlamadım ben yardımcı olursnız sevinirim sistemde
    Xeon e 5405
    Anakart g41mvs3
    Ekran kartı hd6850
    8 gb ram
    500 wtt power
    Nolur yardımcı olun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.