Şimdi Ara

Bilgisayar açıldıktan sonra işlem yapmıyor (Donma değil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar çalışırken elektrikler kesildi. Elektrikler geldikten sonra bilgisayarı açtım. Sistem oturum açıyor ama orada takılıp kalıyor. Duvar kağıdı görünüyor ama başlat menüsü, taskbar, masaüstü hiç bir şey gelmiyor. Güvenli kipte de aynı şey. Önce otamatik başlayan programlardan kuşkulandım ama zaten o aşamaya hiç gelemiyor. Kurtarma seçeneklerinin hepsini (onarmadan tazelemeye kadar) denedim ama hiç birinden sonuç alamadım. Güvenli kipi komut satırı ile açıp sfc ile tarattım ancak %22 de hata verip bırakıyor (Korunmuş sistem dosyaları gibi bir şeyler yazıyordu). DISM ile de aynı şeyi yapıyor. Windows ne normal kip te ne de güvenli kipte hiç bir program çalıştırmadığı için bir işlem de yapamıyorum.

Sistem SSD üzerine kurulu. Bu diski söküp başka bir bilgisayarda tarattım (hem HDD Tune ile hem de Windowsun kendi taraması ile) hiç bir sorun bulamadı.

Büyük olasılıkla elektrik kesintisi sırasında sistem dosyalarından biri bozuldu. Sistemi yeniden kurmadan nasıl çözebilirim. Aklınıza gelen her türlü düşünceyi yazarsanız belki bir çözüm bulunur.

(Bu arada internette araması da zor. Donma yada kilitlenme değil çünkü. Arattığımda hep o tür sonuçlar geliyor. Bu daha çok programı başlatmaya uğraşıyor ama sonuçlanmıyor.)

• Önce bu komutu gir

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Yukarıdaki komut hata verirse ISO dosyasını mount edip aşağıdaki komutu gir.

X ISO dosyasının yol harfidir. ISO'nun içindeki install dosyası wim ise 1. komutu esd ise 2. komutu kullan.

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:X:\sources\install.wim /LimitAccess

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:X:\sources\install.esd /LimitAccess

En son

sfc /scannow

komutunu uygula.
  • Cevap için teşekkürler. Dism komutunu denemiştim zaten, hata veriyor. ISO dosyasını mount edemiyorum, işlem yapamadığım için de, sorun değil flash diske atar öyle denerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.