Şimdi Ara

Bilgisayar da sebepsiz yere görüntü gidiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese öncelikle. 1 hafta önce tatilden geldim ve geldiğimden beri bilgisayar da birden görüntü gidiyor. Kasa da her şey çalışıyor görünüyor. Neyse ilk önemsemedim her gün olmaya başladı ekran kartı sıcaklığından olabilir mi dedim oyun oynarken 80 dereceler de falan. Bu arada sistemim imzam da yazıyor. Ekran kartı sıcaklığından diye düşündüm malum havalar çok sıcak. Sonra ev arkadaşım sen yokken bilgisayarı açtım piriz den koku geldi fişi çektim dedi öyle diyince biraz powerdan işkillendim. Kondansitörlerden bazıları mı patladı acaba diye. Dün makinenin voltaj ve sıcaklık değerlerini inceledim hiç bir düzensizlik göremedim ekran kartı da çatır çatır çalışıyor. Hani yükte mi kapanıyor desem yükte de değil ne zaman kapanacağı belli olmuyor. Sizce ne olabilir windowsla 7 ile ilgili bir sıkıntıda olabilir diye düşünüyorum. Sizce sorun nedir sıcaklıktan dolayımı çünkü kapandıktan sonra res atarsam veya powerı açıp kaparsam bilgisayar windows yazısı çıkıp kalıyor açılmıyor bi süre kapalı beklemem gerekiyor açılabilmesi için bu beni sıcaklık veya windows problemi olabilir gibi işkillendiriyor. Ama 1200 wattlık power kondansitörlerden bazıları zarar gördüde arasıra dalgalanma yapıp gerekli enerjiyi ekran kartına mı veremiyor GTX 590 var çünkü oda bir enerji canavarı. Yorumlarınızı bekliyorum. 10 saat oyun oynayıp hiçbişey olmadığı da oluyor (mesela full ayarlarda diablo 3 ,Witcher 2) bazen bilgisayar boşta internette gezerken kapanıyo falan beli olmuyo.

• sistemde o.c var mı ?
  • Hayır hocam sabertoothun kendi normal ayarlarında çalışıyor. Overclock hiç yapmadım.
  • Bir fikri olan yokmu?
  • çncelikle sistemin ısı değerlerinden emin olun ..hem yük altında hem sistem boşdayken ..speed fa naidata 64 core temp real temp ..gibi programların ikisiyle bakın sıcaklıklara..programlar arasıda farklar oluşacagından bir nevi ortalama sıcaklık degerlrını belirlemiş olursunuz .. msı afterburn ilede gpu yu takip edin .. stabıl çalışıyor mu ..ve ısı degerlerı nedır .. ve bu arada işlemci ekran kartı dışında kuzey köprüsüne bakın ..anakart ısınıyor olabılr ..kuzey köprüsünde sorun olabilir .. anakart üzerindeki kapasıtor kondansator herneyse kontrol edin ..şişen görevini yapmayan var mı bakın .. elektrık gırıslerıne bakın bakır iletkenlerde yanık karartı falan var mı kontrol edın .. bunun dışında sistemde virüs olabilir .. güncel bir programla sistemi taratın ...wındows kaynaklı olabilecegini düşünüyorsanız advanced system care ile wındowsun optımasyonunu saglayın kayıt defterı v.s.. duzenlesın ..bakın bakalım durum degısecek mı .. son olarak guç kaynagınız ne kadar güçlü olursa olsun eger arızalı ıse sorun cıkarabılr .. ve power kablosunuz sorunlu olabılr ..kablo değiştirme imkanı varsa değiştirip deneyin ..

bir çoğunu yaptıgınızı yazmışsınız ama sırası ile akla geleceklerı yazdım ben ..siz eleyın içinden kalanları ...

birşey daha memtest 86 ile ramlerı slotlarda tek tek çalıştırıp test edin...

hala sorun çözülmediyse sanırım servisden falan yardım almanız gerekecek ..

atladıgım şeylerde varsa umarım konuyu okuyanlar yazacakdır ..

• Anakart değerlerini kontrol ettim hocam asus all suit ve everest ile max 60 civarı. işlemci dede sorun yok anakart değerleri normal. İşte dediğiniz gibi ekran kartı değerlerine msi afterburner ile de bakim ama onunla ilgili olsa oyun oynarken falan kapanı sistem boştayken sürekli baktım değerlerine 45 50 derece seyrediyo ekran kartı. :S Kaspersky var 2012 onunla tarama yaptım svchostları faland a kontrol ettim virüs yok görünürde. Hayır windows hata dönse anlıyacam hata numarasından falan da herhangi bir eror de döndürmüyo :S güç kablosunu değiştirecem. Gerçekten kıl bir durum hiç açılmasa veya belli bir durumda kapanma olsa anlıyacam da :S ya driverlar ile ilgili bir sorun var ki hepsi güncel ya da powerla ilgili sanırım en sonunda powerın için açıp bakmak durumunda kalacam gibi patlamış kontansator var mı diye. Bakalım artık hayırlısı. Gerçi ramler ile ilgili bir test yapmadım normal 16gb olarak görünüyolar sistem de ama bakim ona da bir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senihcan -- 27 Temmuz 2012; 14:09:31 >

• Event Viewerdan oluşan hataya baktım kernel power hatası veriyor araştırdım biraz ani güç kesintisinden kaynaklanıyormuş :S Şimdi voltaj değerlerine bakıyorum normal :S Powerı açıp baksammı diye ikilemde kaldım. Ya powerda bi kaç kontasator patladı ya da piriz de veya elektrik hattında bir sorun var ya da güç kablosu :S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.