Şimdi Ara

Bilgisayar Donuyor Klavye ve Mouse Kitleniyor. Ses Cızırdıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Selamlar donanimhaber ailesi.

Vatan Bilgisayardan Toplatmış Olduğum Kasada Problem Yaşıyorum.
    Süre Belirli Olmadan Gelişigüzel Şekilde bilgisayarım donuyor. Video Açıksa Video Birden Yavaş Çekim hareket ediyor ve Sesi Cızırtılı Geliyor Vede Klavye Ve Mouse Birden Donuyor Hiçbiri Çalışmıyor Bir Süre Sonra Mavi Ekran Verip Kapanıyor Veya Reset Attığımda Düzeliyor. Fakat hergün oluyor bu vede ne zaman olacağı belli değil. Bilgisayar Açıldıktan 5 dakika sonrada olabiliyor 5 saat sonrada.

Vatanbilgisayara götürüp servise verdim fakat donmadığı söylendi. Sorun Elektriklerde Vs değil. Herşey Toprak Hattına bağlı + olarak Eski Bilgisayarımı Herhangi bir sorun olmadan kullanıyorum 6 senedir.
    EK NOT : (Mouse Ve Klavyeyi Kasa Arkasında Mavi Renkle Çevrili 2 Tane USB Girişi Vardır. Ona Takınca Pc Donsa Bile Çalışıyor.)

Yapılanlar:
    Ekran Kartı,Hdd,Ve Power Değişip denedim sonuç yine aynı.
    Win7(32bit,64bit)-win8(64 bit) Sorunsuz Kuruldu Sorun Yine aynı.

Sistem Özellikleri

İşlemci AMD FX(tm) - 6300 Six Core Processor 3.50 ghz
    Ekran Kartı Nvidia GeForce GT 630
    Anakar : Asus M5A97 Series R2.0
    RAM 2X : G Skill F3-12800CL9-4GBXL

Sorunun Videosu (Mouse Ve Klavyeyi Kasa Arkasında Mavi Renkle Çevrili 2 Tane USB Girişi Vardır. Ona Takınca Pc Donsa Bile Çalışıyor.)
    https://www.youtube.com/watch?v=80DQSBh_Kvc&feature=youtu.be

Sorun Tam Olarak Nerede Olabilir Değerli Yorumlarınızı Bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balac -- 8 Mayıs 2015; 15:31:45 >

• Bazı uyumsuz programlar mavi ekrana sebep olabilir. Gereksiz programları kaldırın anakart sitesinden güncel bios ve güncel driverları indirip kurun.
    Ramleri teker teker deneyip mavi ekran verip vermediğine bakın.
    İşe yaramaz ise Kasayı komple söküp tekrar montajını yapın. Anakartın altına herhalde yükseltme vidalarını takmışlardır herhalde... Ama siz yinede bütün bağlantıları kontrol edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rerererara

Bazı uyumsuz programlar mavi ekrana sebep olabilir. Gereksiz programları kaldırın anakart sitesinden güncel bios ve güncel driverları indirip kurun.
    İşe yaramaz ise Kasayı komple söküp tekrar montajını yapın. Anakartın altına herhalde yükseltme vidalarını takmışlardır herhalde... Ama siz yinede bütün bağlantıları kontrol edin.
    O dediğin sorun işlemci yada ram sorunu nedeni ısınma dışında herşey olabilir ama sorunu onun üstünde aramalısın
    2 farklı ram kullanıysan 2 sinin aynı olduğuna dikkat et hızları yani
    Ama sorun muhtemelen cpu da
  • quote:

Orijinalden alıntı: squill

O dediğin sorun işlemci yada ram sorunu nedeni ısınma dışında herşey olabilir ama sorunu onun üstünde aramalısın
    2 farklı ram kullanıysan 2 sinin aynı olduğuna dikkat et hızları yani
    Ama sorun muhtemelen cpu da

Ramların ikiside aynı farkli kullanim yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rerererara

Bazı uyumsuz programlar mavi ekrana sebep olabilir. Gereksiz programları kaldırın anakart sitesinden güncel bios ve güncel driverları indirip kurun.

Bağlantı problemi yok dedigim gibi sorun uygulama ile ilgili değil tüm kurulum cdleri denendi hepsinde ayni problem
    Anakart driverleri vs. Kutusundan çıkan cdler ile kuruldu.

• Daha açıklayıcı cevaplar bekliyorum guncel

• quote:

Orijinalden alıntı: balac

Daha açıklayıcı cevaplar bekliyorum guncel
    Günceldir Cözüme Ulaşamadım.

Ramlar Aynıdır. İkiside Teker Teker Denendi Sonuç aynı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • balac B kullanıcısına yanıt
    Tam AMD ' de olacak sorun girerken tahmin ettim direkt.

Anakarttan şüpheleniyorum ben varsa bios update yapınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Tam AMD ' de olacak sorun girerken tahmin ettim direkt.

Anakarttan şüpheleniyorum ben varsa bios update yapınız.

Bios Son Sürüm Ek Olarak Ramler tek tek denendi problem yok sorun devam ediyor.
    bugün işlemciyi değiştirip tekrar deneyeceğim.
  • balac B kullanıcısına yanıt
    Böyle sapıtma sorunları anakarttan ya da işlemciden olur ama işlemci düşük ihtimal.
  • quote:

Böyle sapıtma sorunları anakarttan ya da işlemciden olur ama işlemci düşük ihtimal.
    Aynı durum benimde başıma gelmişti. Anakart işlemciyi desteklemiyordu. Sıkıntı işlemcide muhtemelen.
  • quote:

Vatana Götürdüm teknik servisin birşeyden anladığı yok dalga geçiyorlar resmen sorunu açıkladım servisten geldiğinde çözüm olarak şunu yazmışlar

Hoparlörünüzün düzgün çalışıp çalışmadığını ve kablolarını inceleyiniz yazmışlar resmen dalga geçiyorlar.
  • quote:

Vatana Götürdüm teknik servisin birşeyden anladığı yok dalga geçiyorlar resmen sorunu açıkladım servisten geldiğinde çözüm olarak şunu yazmışlar

Hoparlörünüzün düzgün çalışıp çalışmadığını ve kablolarını inceleyiniz yazmışlar resmen dalga geçiyorlar.

Onlar öyle dostum, vatan sadece ilk kurulduğunda tek şubede iyidi , birsürü şube açtı saçmaladı özellikle OEM ve bilgisayar konusunda , zaten orada işçi olabilmek için hiçbir ek özelliğin olmasına gerek yok her gittiğimde bozuyorum birkaçını. Adamlar mahallede konuştukları bilgisayar muhabbetini vatanda müşteriye yapmaya kalkıyor, kötü baya.

• quote:

quote:

Onlar öyle dostum, vatan sadece ilk kurulduğunda tek şubede iyidi , birsürü şube açtı saçmaladı özellikle OEM ve bilgisayar konusunda , zaten orada işçi olabilmek için hiçbir ek özelliğin olmasına gerek yok her gittiğimde bozuyorum birkaçını. Adamlar mahallede konuştukları bilgisayar muhabbetini vatanda müşteriye yapmaya kalkıyor, kötü baya.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar aynı sorun bendede var.
    sistem
    Fx 6300 işlemci
    M5A97 LE R2.0 anakart

varmı bu sorunun bir çözümü

• Konuyu hortlamak gibi olacak ama çözüm uretilememis aynı sorun 1 senedir bende de var son 1 aydır donma sıklığı arttı, mavi ekran vermiyor sadece bilgisayarın klavye mouse guc açma tuşu hiçbiri yanıt vermiyor sadece olduğu yerde donuyor, asus prime b450 anakart ve ryzen işlemci var

• Sorunu bende yaşıyorum, b450m h anakart, ryzen 5 3500x işlemci, 5500 xt ekran kartı, ssd 240 gb, hdd 1 tb
    Sorun bir uygulama açınca oluyor, mouse, klavye ve monitör kitleniyor, ama kasa çalışıyor
    Sizce sorun nedir, öneriniz varmı ?

• Aynı sıkıntıyı bu pc de yaşıyor

ryzen 5 3600

rx 5700 xt

ssd 500 gb

3000 mhz 16 gb ram

gigabayte b450

700 WAT 80+

yüksek ihtimal anakart genede ssd ve virüs olma ihtimalleri mevcut daha önce şifrelerimi çalmışlardı bir zarar veremediler ama şifremi öğrendiklerini öğrendim küçük ihtimal sebep bu olabilir diğer sistem fx 8350 idi tek ssd geçiş yaptı bu sisteme aynı sorun son dönemde fx 8350 de yapıyordu bilgisayarcı a.. koydu o yüzden yeni sistem topladım ama aynı sorun devam ediyor

Amd nin kronik sorunu da olabilir tabiki

• windows mavi ekrana düştüğünde minidump klasörü içerisine kritik sistem hatasını anlamaya yönelik bir kayıt bırakır sorunun nasıl çözüme kavuşturabileceği anlamak için önemlidir ordan yürü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir mavi ekran hatası almadan sistem direk kapanıyor ise ozaman ekran kartının aşırı ısnması olabilir bu cpu içinden geçerli sistem yeterli güç alamama durumunda bu geçerli, psu da sıkıntı vardır

• https://ademocut.com/minidump-dosyasi-nasil-acilir/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.