Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği bırakıp bırakmamak/yada hayatı bırakmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
3.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben şuan bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim.Bölümü isteyerek ama üniversiteyi hiç sevmeyerek gittim çok kötü bir üniversite olduğunu düşünüyorum.(sıralama 100 binlerdeki bir üniversite ).Psikolojik anlamda bitiğim hayata karşı ne bir amacım ne bir hedefim kaldı.Ve şuan ne yapacağımı bilmiyorum.Okulu bırakmayı düşünüyorum(ders notlarım iyi)ama okulun bana kattığı hiçbir şey yok, sınava hazırlansam o da ayrı bir kararsızlık kazanamazsam üzerine bu sorun daha fazla kaldıramam gibi.Bunlardan daha yakın gelen bir şey daha var ismini zikretmiyeceğim ama 4 5 aydır her sabah bu fikirle kalkıyorum.Yavaş yavaş tükeniyorum saçlar beyazladı umursamazlık etrafa karşı hat safhada istek neredeyse yok sürekli bir yorgunluk bunları neden söyledin diye soracaksanız sadece bir iç dökme şuan geleceğimi kestiremiyorum belkide hiç olmayacak buraya öylesine bir mesaj bırakmak geldi içimden.

• Bu üniversite ismi safsatalarini kim kafaniza yerleştiriyor anlamiyorum ki, artik diplomasi olmayan yada elektrik-elektronik okumuş adamlar bile bu sektöre yanaşıp iş bulabiliyor, gıda mühendisliği okuyup yazılım alanında çalışmak için kurslara giden adamlar gördüm. Şirketin ihtiyaci olan dilleri bilirsen kapasiten varsa projelerde çözüm odaklıysan ve iletişim kurabilecek kadar sosyalliğin varsa zaten iş bulursun tonlarca firma var piyasada üniversite ismine niye takılsınlar sen şirkete para kazandırdığın sürece ?

İtü boğaziçi mezunlari üniversite ismiyle başarili olmuyorlar bu adamların daha lise yillarindan beri çalışma disiplini olduğu için üniversitede yatmıyorlar kendilerini geliştiriyorlar bu sayede 100 binlik yer kazanan adam ünide yattığı için onlardan iyi iş buluyorlar 30lu yaşlarda paranın anasini ağlatiyorlar.

100 binlik yerde alacağin eğitim beş para etmez ama ülkenin genel sorunu bu maalesef üniversitelerimiz iş hayatına hazırlamıyor, ama bu bölüm makine mühendisliği gibi somut ve okurken labaratuvar imkânları gerektiren bir bölüm değil. Bilgiyi kendin alabiliyorsun elinin altinda internet var, bölümü sevdiğini söylüyorsun o zaman engelin olmaz eğer çalışabilecegine inaniyorsan devam et. Daha iyi eğitim istiyorsan da okulda ortalama kas, 3-4 kişi yapabiliyor bunu ama yatay geçiş yapmayı dene en azindan Hacettepe'ye falan.
  • Kardeşim ilk önce kendine karşı dürüst ol ve kendin ile yüzleş olduğun konumdan utanma gelecek için ne yapabileceğini düşün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatta her zaman iniş ve çıkışlar vardır senin için hangisi hayırlı olduğunu bilemezsin , yaşa takılma bolum bırakıp istediği yere giden çok gördüm ayrıca ceng genel olarak bireysel başarı ister aynı tıp gibi hoca sana belki bir şeyler katar ama top sendedir ; sınava tekrar gir kaybedecegin bir şey yok zaten beğenmediysen ha olmadıysa olabildiğine yazılım dili öğren top üniversiteler den mezun olanların seviyesine yaklaşmaya çalış ingilizce olmazsa olmazin olsun

• hocam hangi üni listeden çıkartalım
  • Bu üniversite ismi safsatalarini kim kafaniza yerleştiriyor anlamiyorum ki, artik diplomasi olmayan yada elektrik-elektronik okumuş adamlar bile bu sektöre yanaşıp iş bulabiliyor, gıda mühendisliği okuyup yazılım alanında çalışmak için kurslara giden adamlar gördüm. Şirketin ihtiyaci olan dilleri bilirsen kapasiten varsa projelerde çözüm odaklıysan ve iletişim kurabilecek kadar sosyalliğin varsa zaten iş bulursun tonlarca firma var piyasada üniversite ismine niye takılsınlar sen şirkete para kazandırdığın sürece ?

İtü boğaziçi mezunlari üniversite ismiyle başarili olmuyorlar bu adamların daha lise yillarindan beri çalışma disiplini olduğu için üniversitede yatmıyorlar kendilerini geliştiriyorlar bu sayede 100 binlik yer kazanan adam ünide yattığı için onlardan iyi iş buluyorlar 30lu yaşlarda paranın anasini ağlatiyorlar.

100 binlik yerde alacağin eğitim beş para etmez ama ülkenin genel sorunu bu maalesef üniversitelerimiz iş hayatına hazırlamıyor, ama bu bölüm makine mühendisliği gibi somut ve okurken labaratuvar imkânları gerektiren bir bölüm değil. Bilgiyi kendin alabiliyorsun elinin altinda internet var, bölümü sevdiğini söylüyorsun o zaman engelin olmaz eğer çalışabilecegine inaniyorsan devam et. Daha iyi eğitim istiyorsan da okulda ortalama kas, 3-4 kişi yapabiliyor bunu ama yatay geçiş yapmayı dene en azindan Hacettepe'ye falan.

• Hocam net olarak saçmalamışsın. İsmini zikretmeyeceğim dediğin düşünce net bir korkaklık işidir.Öncelikle hayatından memnun değilsen bunun baş sorumlusu sensin. Bunu değiştirebilecek olan da sensin.Şuan yaptığın şey tam olarak karanlığa küfretmek.Bi kendine gel düşün ne yapman gerektiğini.Benim durumum senden daha kötü ben tm ci olmak istedim ailem izin vermedi sayısalcı oldum sınava girdim zorla hukuk yazdırdılar.Hem istemediğim bölüm hem istemediğim üniversite ama ben bir gün olsun pes etmedim. Çok fazla tükenme noktasına geldim ama bunun bana bir faydası olmadığının bilincindeyim. Aldım yks kitaplarımı koydum önüme hedeflerini uzun bir yola girdim. Bu arada okulu da bırakmadım.Sana da tavsiye ederim. Cesur ol biraz

• Bende bunun elektronik haberleşme mühendisliği versiyonunu yaşıyorum 150 klik bir ünide birebir ayni dusunceler icerisindeyim bolumu birakacam kafamda tıp dusuncesi var ama kirik obp ile gidebildigim yere kadar gidicem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayar muhendisligi yazmamak en buyuk pismanlıgim not:makine

• insanlığa katkı yapmak için boun mezunu olmana gerek yok
  • Ben bilgisayar mühendisiyim, ve rahatlıkla söyleyebilirim ki kötü okuldan mezun olman sadece ilk işini bulmanı zorlaştıracak ve bulduğunda da muhtemelen kötü bir maaş olacak, bu kadar. Deneyimsizken işverenin bakacak çok şeyi olmadığından okula bakıyor, 1-2 sene çalıştıktan sonra hiçbir sıkıntın kalmayacak.

Ayrıca hangi okulda okursan oku okul zaten o kadar şey katmıyor, o yüzdendir ki aynı okuldan mezun iki insan arasında devasa farklar olabiliyor. Kendini geliştirecek olan sensin, okul sadece yardımcı.

Diyeceğim odur ki gereksiz depresifleşiyorsun, sorun olacak hiçbir şey yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.