|
Bildirim
|
Bu üniversite ismi safsatalarini kim kafaniza yerleştiriyor anlamiyorum ki, artik diplomasi olmayan yada elektrik-elektronik okumuş adamlar bile bu sektöre yanaşıp iş bulabiliyor, gıda mühendisliği okuyup yazılım alanında çalışmak için kurslara giden adamlar gördüm. Şirketin ihtiyaci olan dilleri bilirsen kapasiten varsa projelerde çözüm odaklıysan ve iletişim kurabilecek kadar sosyalliğin varsa zaten iş bulursun tonlarca firma var piyasada üniversite ismine niye takılsınlar sen şirkete para kazandırdığın sürece ?
İtü boğaziçi mezunlari üniversite ismiyle başarili olmuyorlar bu adamların daha lise yillarindan beri çalışma disiplini olduğu için üniversitede yatmıyorlar kendilerini geliştiriyorlar bu sayede 100 binlik yer kazanan adam ünide yattığı için onlardan iyi iş buluyorlar 30lu yaşlarda paranın anasini ağlatiyorlar. 100 binlik yerde alacağin eğitim beş para etmez ama ülkenin genel sorunu bu maalesef üniversitelerimiz iş hayatına hazırlamıyor, ama bu bölüm makine mühendisliği gibi somut ve okurken labaratuvar imkânları gerektiren bir bölüm değil. Bilgiyi kendin alabiliyorsun elinin altinda internet var, bölümü sevdiğini söylüyorsun o zaman engelin olmaz eğer çalışabilecegine inaniyorsan devam et. Daha iyi eğitim istiyorsan da okulda ortalama kas, 3-4 kişi yapabiliyor bunu ama yatay geçiş yapmayı dene en azindan Hacettepe'ye falan. |
insanlığa katkı yapmak için boun mezunu olmana gerek yok
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |