Şimdi Ara

bilgisayar mühendisliği mi? polislik mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayar mühendisliği birinci sınıf öğrencisiyim ama bölümden memnun değilim, polis olmak istiyorum doğru karar veriyor muyum ne yapmamı önerirsiniz. isteyerek geldim ama baya sıkılmaya ve yapamamaya başladım hocaların da etkisi olmak üzere tabi bu durum da ikilemde kalmış durumdayım ne yapmamı önerirsiniz ülke şartlarında..

• Sevdiğin bölümü okumalısın. Zamanında bilgisayar mühendisliği çok değerliydi ama artık ülkede bir anlamı kalmadı mühendisliğin. Polislik çalışma şartları kolay değil. Fakat mühendislik okuduktan sonra da ortalama olarak ancak polis kadar maaşın olur. Daha iyisini yapabilirim dersen önü açık ama sen şimdiden sıkılmışsın. Bilgisayar mühendisliği kafa yorgunluğu polis ise beden yorgunluğu olarak zordur. En iyi kendini sen bilirsin.

• iyi mühendis polisin 10 katıda kazanabilir ama severek yapmayacaksan zaten iyi olamazsın.

çalışma şartlarıda mühendisin çok daha iyi olacaktır ama sen polis ol bence  

• Bence sizin ki şuan, anlık bir şey bir kaç haftaya geçer, BİLGİSAYAR Mühendisliği bölümüne isteyerek geldiyseniz ilgi , alakanız olduğu bir bölüm kazanmışsın gelmişsiniz emek var o kadar, vazgeçmeyin derim.

• bilgisayar mühendisi en azından ordan oraya göçebe hayatı yaşamaz.

benim şimdiki aklım olsa ve bilgisayar mühendisliği okusam ingilizcemi ve almancamı(veya başka bir dil) aşırı geliştirmeye bakardım.

bence biraz paraya kıy ve kendi eğitimine yatırım yap.

bu arada 1.sınıfta ben de hocalar yüzünden az daha bırakıyordum bölümü ama sonradan anladım ki hocalar haklıymış. meğer ben üni 1 de baya ergenmişim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bcan402 -- 7 Haziran 2022; 0:37:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bilgisayar mühendisliği okudum şuan subay olarak pençe kilitteyim. Ben de önce severek girmiştim bil mühe, sonra aklımda komandoluk vardı hep onu düşünüyordum, neyse okulu bitirdim ama nasıl olsa komando olcam diye pek yatırım yapmadım mühendislik için. Şimdi komandluktan aradığımı bulamadım, daha doğrusu hayatımı hep bu şekilde göçebe yaşamak istemediğimi farkettim. En azından aklımdan çıkmış oldu. Türkiye ye dönünce istifa edecem.

Şimdiki aklım 1. Sınıftayken olsaydı bu workshoplar falan oluyor onlara hep katılırdım. İlgi alaka gösterirdim istemesem bile yapamasam bile en azından varlığımla şereflendirirdim. İlla ki bi yerden sonra çalışınca yapmaya başlayacaksın. Okulu bitirene kadar mesleğine yatırım yap. Eğitimlere katıl workshoplara katıl, bootcamplere katıl. Ne olursa olsun katıl. Geri çekme kendini. Okul bittikten sonra polisliği de denersin. Nasibin neyse o gelir bulur seni. Ama ya polislikte aradığını bulamazsan? Ben subaylıkta bulamadım huzuru. Bazı sabahlar nefes darlığıyla kalkıyorum. Nasıl olsa pols olmak istiyorum diye mühendisliği yabana atma okul bitene kadar ona yatırım yap. Okul bitince polisliği de denersin. Mühendislik b planın olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Big Booble kullanıcısına yanıt
    Sanki dedikleriniz doğru gibi gel git oldu bende diye düşünüyorum teşekkür ettim 😊

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İdiyotloji İ kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle Allah yar ve yardımcısı olsun sizlerin, Suriye sınırında bir arkadaşım da subay baya sıkıntılı olduğunu meselenin sanki başka durumlar olduğunu söylüyor bence siz anladınız o yüzden biraz soğudum ve şükür edip kendi işime odaklanmam lazım olduğunu düşünüyorum teşekkür ettim Allah'a emanet olun ✋

• bcan402 kullanıcısına yanıt
    Bu yazın full İngilizce çalışmayı düşünüyorum elimden geleni yapacağım inşallah teşekkür ettim 😊

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.