Şimdi Ara

Bilgisayara 8Gb Ram Takınca Mavi Ekran,Kitlenme,Donma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Pc De daha önce 2x 1Gb DDR3 1333Mhz Ram takılıydı. Geçen gün 2x 4Gb DDR3 1333Mhz Ram taktım ama bilgisayar ilk açılışta Hoşgeldiniz yazısından sonra yada oraya gelmeden veya açıldıktan 3-5 dakka sonra Aniden donup kalıyo, Mavi Ekran veriyo yada Reset atıyo.Ayrıca mesela gece pc yi kapattım sabah geldim açtım ilk açılışta garanti bi mavi ekran alıyorum sonra pcyi kapatıyorum açıyorum Donma alıyorum sonra tekrar tekran2-3 kere boyle hataları alıyorum sonra düzeliyo Pc ısındıktan sonra ilerliyo bi sıkıntı yok hatta şu an o pc ile yazıyorum bu yazıyı. Ama işte neden böyle yapıyo noluyoda şu an donmuyo ama açılırken donuyo bir türlü çözemiyorum.

Ayrıca Anakartın Sitesinde Sıkca Sorulan Sorular Diye Bir kısımdan bazı örnekleri yazıyorum.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Troubleshooting :
    Memory can't run at certain frequency
    Page Tools
    SolutionIn this situation, please try to configure the latency of your RAM to larger values, such as CL, tRCD, tRP, tRAS, and try to add more voltage to your memory carefully according to the voltage recommended by the manufacturer.

Then, please check if your memory supports Enhanced Performance Profiles (EPP) feature. If yes, basically, this problem is caused by the EPP function of your memory. Therefore you might have to run your memory at a lower performance.

If you still have the problem, please try to change another memory for a try. This problem could also caused by incompatible memory.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Troubleshooting :
    Blue screen
    Page Tools
    Solution
    1. Could you please help check the blue screen code? you could find the information after " STOP " on the blue screen and then you can find the relative information on the Microsoft website with the blue screen code or tell us the blue screen code.
    2. How often does it happen?
    3. Please take out the peripherals and then test with only one memory in the clear OS.
    4. According to some memory manufacturers website, some memory need higher voltage than standard. So, please refer to the memory manual and adjust the memory voltage manually to have a test.
    5. If convenience, please change the PSU to test again.
    6. You could also update the newest BIOS to have a try.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bilgisayar Özellikleri

Anakart : Asus P5QC (6 Ram Slotu var 2 si DDR3 ve ben bu iki slotu kullanıyorum 4 e 4 Gb. Anakartın Maximum desteklediği 8Gb)

İşlemci :İntel Pentium Core 2 Quad 8400 2.66 Mhz

Ram :Kingston 2x 4Gb DDR3 1333Mhz (Kingston sitesinden baktığımda anakartım ile uyumlu olduğu gözüküyor)

Ekran Kart : Ati Radeon HD 4xxx Serisi 1 Gb

Tv KArtı :AverMedia

Hdd : 2x Samsung 500Gb

Dvd :Asus DVD RW

Kasa+ Power :Gigabyte kasa Gigabyte Power. Üzerinde 350Wat yazıyor ama Powerın Wat olayıyla ilgili pek bi bilgim yok.

İşletim Sistemi :Windows 7 Pro 64 Bit

Çözüm İÇin Daha Önce Denediklerim

3 Kez Format Attım, Biostan ram ile ilgili bazı ayarları değiştirdim,450 Watlık Power taktım ama sonuç değişmedi.

Kendi Ramlerimi arkadaşımın Gigabyte anakartına taktığımda bir problem yok canavar gibi çalışıyo. Benim eski 2 Gb olan ramlerimi taktığımdada bir sorun yok ama anakart 8 Gb rami görünce sapıtıyo. Sanırım bunun biosta bazı ayarları var ordan bişeyler yapmak gerekiyo ama bulamıyorum, yapamıyorum.Konuyla ilgili yardımcı olabilecek resimleri aşağıya ekledim.Default Bios ayarlarınında resimleri aşağıda fakat resimlerin birinde Ram Voltajı 1.50 olarak görünüyo onu ben değiştirmiştim test için o normalde Auto olacak.

Kingson Sitesinde ki Ram uyumluluk Ekranı

Kullandığım Ramlerin Kutusunda Yazan Özellikleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safaqq -- 14 Kasım 2011; 15:24:44 >

• Bakın DRIM TIMING CONTROL yazan yerden RAM'leriniz üzerinde yazan tüm TIMING değerlerini siz elle girip, BIOS'u kaydedip çıkın. Bu arada Kıngston'un sitesinden anakartınızı desteklediğini gösteren linki atar mısınız?

Kullandığınız RAM'ler Non-ECC'mi? Bu önemlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Bakın DRIM TIMING CONTROL yazan yerden RAM'leriniz üzerinde yazan tüm TIMING değerlerini siz elle girip, BIOS'u kaydedip çıkın. Bu arada Kıngston'un sitesinden anakartınızı desteklediğini gösteren linki atar mısınız?

Kullandığınız RAM'ler Non-ECC'mi? Bu önemlidir.

Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Linki veriyorum ayrıca ekran görüntüsünüde yukarıya ekliyorum.Ayrıca Ramin Non-ECC Olup olmadığını nasıl anlarım? Ramın üzerindeki Degerler demişsiniz o konuyu biraz daha açabilirmisiniz:(

http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/modelsinfo.asp?SysID=48975&root=tr&LinkBack=http%3A%2F%2Fwww.kingston.com%2Fturkey&Capacity=8+GB&Speed=42&DIMM=DIMM&ErrCheck=ErrCheck&Rank=Rank&Chip=Chip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safaqq -- 14 Kasım 2011; 15:18:55 >

• RAM'leriniz fiziksel olarak anakartınızla yani sisteminizle uyumlu ancak kastettiğim nokta anakartınızın bellek listesinde gözükmemekte, yani fiziksel olarak uyumlu olması anakartınızda sorun çıkartmayacağı anlamını taşımaz. Bu biraz şans işi, şans size gülmemiş burada. Non-ECC desteği var, anakartında var, zaten resimde gözükmekte.

ECC bir hata paritesi düzeltme sistemidir. RAM'leriniz timing konusu ise BIOS'ta bir ekran var, DRAM Tımıng diye o bölümde RAM'lerin üzerinde küçük bir stickerde yazan, 9-9-9-27 vb. rakamları elle girmenizi isteyeceğim. Anakart gerçi otomatik olarak ayarlar ancak siz yeniden elle girip, kaydedin, her iki RAM içinde.

Sorun devam ederse, farklı marka bir RAM ile değiştirmek isteyin. RAM'leri de çünkü test ettirmişsiniz. Anakartınızın sitesine şu an giremiyorum ancak yabancı bir forumda görebildiğim kadarıyla bu RAM'Ler test edilmemiş. Kısacası uyum sorunundan başka bir ihtimal yok gibi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

RAM'leriniz fiziksel olarak anakartınızla yani sisteminizle uyumlu ancak kastettiğim nokta anakartınızın bellek listesinde gözükmemekte, yani fiziksel olarak uyumlu olması anakartınızda sorun çıkartmayacağı anlamını taşımaz. Bu biraz şans işi, şans size gülmemiş burada. Non-ECC desteği var, anakartında var, zaten resimde gözükmekte.

ECC bir hata paritesi düzeltme sistemidir. RAM'leriniz timing konusu ise BIOS'ta bir ekran var, DRAM Tımıng diye o bölümde RAM'lerin üzerinde küçük bir stickerde yazan, 9-9-9-27 vb. rakamları elle girmenizi isteyeceğim. Anakart gerçi otomatik olarak ayarlar ancak siz yeniden elle girip, kaydedin, her iki RAM içinde.

Sorun devam ederse, farklı marka bir RAM ile değiştirmek isteyin. RAM'leri de çünkü test ettirmişsiniz. Anakartınızın sitesine şu an giremiyorum ancak yabancı bir forumda görebildiğim kadarıyla bu RAM'Ler test edilmemiş. Kısacası uyum sorunundan başka bir ihtimal yok gibi.

Teşekkür Ederim :) Yani yapmadığım denemediğim şey kalmadı en son bu konuyu yazdım ondada sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda Şimdi Ram leri Aldığım yeri aradım ve değişim yapabileceklerini söylediler :) Sizce hangi markayla değişim yapayım bişey önerebilirmisiniz?

• Bu uyum sorunu bir bakıma şans işi genellikle uyum sorunu yaşatmaz ancak bu tür sorunlarda olabiliyor. Benim önerebileceğim. Corsair, Patriot vb. markalar olabilir ancak OCZ ve KINGSTON'dan kaçının derim.
  • quote:

Bu uyum sorunu bir bakıma şans işi genellikle uyum sorunu yaşatmaz ancak bu tür sorunlarda olabiliyor. Benim önerebileceğim. Corsair, Patriot vb. markalar olabilir ancak OCZ ve KINGSTON'dan kaçının derim.

Çok Teşekkür ederim Sizinle konuştuktan sonra satın aldığım yeri aradım ve değişim yapabileceklerini söylediler gittim Corsair aldım ve tam size bu mesajı heyecanlı bi şekilde yazarken küt yine mavi ekran aldım :) Şansa bak ya aldığım ramlerin resimleri aşağıda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safaqq -- 14 Kasım 2011; 17:57:43 >

• Şu an Yeni Ram leri test ediyorum fakat sonuç yine hüsran Bu kez donma değilde Direk olarak Mavi ekran veriyor iki kez verdi 10 Dakika içinde.

DRAM Tımıng Bölümünü Manuel yaptığımda gelen seçeneklerin ekran görüntüsünü koyuyorum burada nasıl bir ayarlama yapmam gerekiyor? Ramlerin üzerinde ki degerleride gördüm ama nasıl bir sıralama yapmam lazım bilgi verebilirmisiniz?

• PM
  • ramleri tek tek farklı slotlarda denedinmi birde 32 bit 64 bit olayında birkaç ( çok nadir denk gelsede ) kez mavi ekran ve aniden kilitlenme sorunlarıyla karşılaştım 64 bit sistemle denedinmi denemediysen öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce_1 -- 14 Kasım 2011; 19:20:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce_1

ramleri tek tek farklı slotlarda denedinmi birde 32 bit 64 bit olayında birkaç ( çok nadir denk gelsede ) kez mavi ekran ve aniden kilitlenme sorunlarıyla karşılaştım 64 bit sistemle denedinmi denemediysen öneririm

Zaten 64Bit kullanıyorum 3 kez formar t attım, Power ı değiştirdim, Tek başına Kingston 4Gb ram kullandım,Slotları Değiştirdim. Eski 2Gb Kingston ramlerimi takınca hiçbir sorun yok ama 4 ve üzeri Gb lık ramlerde Mavi ekran alıyorum. En son bu gün Ramleri aldığım yerden Corsair ile değişim yaptım Corsair ramleri taktım ama onlardada mavi ekran aldım. En son "makedonn" arkadaşımızın Timing Control ayarları önerisini uyguladım şu an için o ayarlardan sonra mavi ekran almadım ama normalde bu kadar uzun süre çalıştıktan sonra zaten mavi ekran almıyodum artık problemin çözülüp çözülmediği yarın sabah Pc yi ilk açışımda belli olcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safaqq -- 14 Kasım 2011; 19:27:08 >

• anladım. makedonn un telkini ile sorunun hallolduğunu umuyorum.
  • kulandığın anakart 8 gb ramı desteklemiyo ola bilir arkadasım
  • Anakartta 6 slot var 2 si DDR3 ve o iki slota max 8 gb destekliyor sorun bu degil.
  • Malesef sabah ilk acilis basarisiz :) ikl seferde mavi evran la reset :) ikinci acilisda donma , üçüncüde donma :) 4 üncuyu simdi deniyorum . Ama ne olursa olsun yardimlariniz icin cok tesekkur ederim özellikle "makedonn" arkadasimiiza. artik tek carem kaldi gigabyde anakartla degistirmek zaten bu gune kadar hep gigabyte alirdim bi kerede asusu deneyim dedim denemez olaydim
  • mRB..
    Öncelikle ufaktan bir geçmiş olsun dileyeyim..
    Ram işi biraz kısmet..Anakart ile olan uyumu şansa kalıyor bir nebze.
    Ramlerin voltaj ve timing değerleri ile oynayarak bu sıkıntıyı aşabilme şansınız açıkcası mevcut.
    Ben biraz araştırma yapıp tekrar birşeyler yazacağım..Acele etmeyin

Ama bundan önce size sormak istedğim şey, 4gb ram takınca aynı reset sıkıntısı oluyor mu?
    Yeni aldığınız corsair ramlerden sadece birisini takınca durum nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 15 Kasım 2011; 12:09:04 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.