Arkadaşlar ses sistemleri konusuna hakim değilim. Ayrıca amfi vb gerektirmeyen direk bilgisayara bağlayabileceğim, kaliteli bir ses sitemi arıyorum. Optik çıkış oluyor mu bilmiyorum bu tarz sistemlerde. Biraz araştırdım raf tipi ürünler var ama onlar için de amfi gerekli mi değil mi bilemedim. Ayrıca subwoofer almaya gerek oluyor mu birde.
Sorularım cahilce farkındayım ama yardımcı olabilirseniz sevinirim. Çok teşekkürler
Amfi gerektirmeyen, direk tak çalıştır ürün olarak bookshelf tipte aktif monitör hoparlörler var. Onları araştırabilirsin. Edifier, Microlab Solo, Audio Engine benim ilk aklıma gelen markalar. Harici bass almaya gerek olmayabilir ama aksiyon filmleri, elektronik müzik vs için derin bass ihtiyacın olacağı durumlarda yetmeyebilir.
Bu tip sistemlerde optik/dijital giriş olmuyor genelde. Optik giriş ihtiyacın varsa öncelikle bu girişe sahip amfi yada optic in/aux-coax out DAC alman gerekir.
Dinleyeceğin müzik türüne göre ve kullanacağın sisteme göre harici bass ihtiyacın olabilir veya olmayabilir. Beklentilerini yazarsan daha detaylı cevap verilir.
Öncelikle teşekkür ederim. Beklentilerim şöyle,
Rock, blues, jazz, pop tarzı müzik dinliyorum. İyi de oyun oynarım. 2+1 lerin ses kalitesi gerçekten beni tatmin etmiyor çünkü müzikle de uğraşıyorum.
Gümbür gümbür ses açma huyum yok ama orta ve biraz üzeri seste tatminkar, dolgun bir duyum almak isterim. Böyle bir öneriniz varsa çok sevinirim. Tekrar teşekkür ederim.
belverus
kullanıcısına yanıt
Kişisel önerim; yer ve bütçe sorunun yoksa, özellikle müzik dinlemek için stereo amfi ve kaliteli raf tipi veya kule tipi hop. alman olur. Bu sisteme ek olarak ta iyi bir DAC alabilirsin. Aktif raf tipi hoparlörler; uğraşısı olmayan, kompak bir sistem isteğinde ön plana çıkıyor.
Şöyle bir kıyas yapmıştım; Denon PMA720 + Wharfedale 8.1 Diamond Bookshelf ile Edifier r1900tii Aktif bookshelf kıyaslamıştım. İki sistem arasında kesinlikle bütçe benzerliği yok. Fakat sonuç oldukça yakın çıktı diyebilirim. Tabi ki harici amfi ile ilk sistem daha yüksek ses seviyelerine çıkabiliyordu ve düşük frekansta daha başarılıydı. Sesteki bozulmalar da birbirine yakın seviyedeydi. En önemlisi aynı amfiye Diamond 9.6'da bağlayabiliyordum ve ses inanılmaz değişiyordu haliyle. Ama edifier r1900tii'de böyle bir upgrade şansın yok. Elinde ne varsa o.
Her iki sistemde de özellikle elektronik müziklerde ve bol aksiyonlu film sahnelerinde ayrıca bir aktif bass ihtiyacı oluyordu. Fakat kule tipi diamond 9.6'yı kullanırken ayrıca bir bass hop. ihtiyacım olmuyor.
Net kararını vermeden önce sahaya inip bütçene uygun sistemleri denemeni öneririm. Belkide "gümbür gümbür" olmayan bir seviye için 400TL lik bir aktif bookshelf sana yeterli olacak, belki de stereo amfi + kule tipi + DAC bile anca kesecek seni
Teoriyle, makale veya forumda tavsiye okumayla kesinlikle tam beklentini/ihtiyacını kafanda oluşturamazsın görüşündeyim. Sadece ön çalışma yapabilirsin. Sonuca da bu sistemleri deneyerek ulaşırsın.
Al güzel bir müzik seti aux ile bağla keyfini çıkar.