arakdaşlar 3 gündür bilgisayarla uğraaşıyorum kafayı yiyecem yardımınıza ihtiyacım var sizde baştan neler yaptığımı anlatacağım 1. ilk önce bilgisayara format attım herşey yolunda gibi görünüyodu ama hdd c ve d diye 2 bölüme ayrılmışken sadece c vardı ve oda 80 gb'lık hdd 30 gb gözüküyodu daha sonra tekrar format atıp sonunda aynı haline döndü c ve d olarak hallettim dediğim ama 2 gün sonra bilgisayarı açtım vee bilgisayar hata verip sisteminizde eksik veya bozuk dosya diye windows/system32/config/system diye eksik dosya adı sorun bu simdi ise hangi yolları denediğimi yazacağım 1. tekrar format atayım dedim cd yi takıyorum güzelce devam ediyor ama f8 e basıp lisans sözleşmesini kabul ediyorum ancak daha sonra önceki windows sürümleri aranıyor deyim orada tıkanıyor hiç ilerlemiyor bunu sabaha kadar denedim hep aynı yerde kaldı 2 tane dvd rom var ikisiylede denedim olmadı xp cd si orjinal başka cd buldum denedim yine aynı hata 2. yöntem kurtarma konsolunu kullanıp netten araştırıp bu kodları yazmamı sölediler
cd\ cd system32 cd config ren software softwarebak ren system systembak copy software c:\windows\system32\config copy system c:\windows\system32\config exit
ama kurtarma konsolunu açıp 1'e basıp windowsu seçeceğiz ama ondada bilgisayar yanıt vermedi bunuda en azından 10 kere tekrarladım hep aynı yanıt vermiyor yanii o kodları giremiyorumm
3. hdd (hdd İDE)yi yerinden çıkarttım tekrar taktım kablolarını cd romunkiyle değiştirip denedim iki ram var birini çıkartıım denedim yine olmadı ekran kartını çıkardım taktım yine olmadı yanii ne yaptıysam olmadıı
yardımm bekliyorummmm...........
hardiskinin jumper ayarlarını kontrol et gerekirse jumperı çıkar başka bi jumper tak. sonra hdd yi başka sisteme takıp tüm partitionları sil. yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra hem windowsun sorunsuz kurulacak hemde 2-3 gün sonra çökmeler yaşamayacaksın. inş :)
eyvallah kardeş saolasın sence düzelirmi senin önerdiğin gibi yapacam
arkadaşın dedigi dogru oda olmazsa cd hata vardır demektir güzel bi cd al bide tam format atamıoyosan masaüstüden tak cd roma windows cd direk gec şifre yazarak basit saglam iş oluo iyi günler :)
Ayrıca Arkadaşın Dediklerini Yaptıktan Sonra Bios ta HDD Ayarlarında Sata Native Mode Diye Bir Seçenek Var Onun Kapalı Olmasına Dikkat Et.