Şimdi Ara

Bilgisayarı Kapat diyorum ama Kendini Yeniden Başlatıyor ( Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
23.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Anakart : Gigabyte GA-Z77X-UP4-TH (Rev 1.0)
    Ram : GEIL Evo Corsa 2x8 GB ( DDR3)
    İşlemci : İntel i7-3770K LGA 1155
    SSD : İntel Solid State Drive 330 Series 120 GB
    HDD : 1TB Seagate SATA3
    Ekran Kartı : PNY Quadro 4000 2GB 256 BIT GDDR5
    PSU : Regular 450 W

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bilgisayarı Kapat diyorum ama Kendini Yeniden Başlatıyor

------------------------------------------------------------------
    Çözüm

Sorunum Makinanın On-boardın ekran kartınında aktif olmasından kaynaklanıyormuş Ob-board ekran kartı Sürücüsünü kaldırıp biostan onboard ekran kartını kapattım Problem Düzeldi. teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurYenigun -- 3 Ekim 2012; 18:22:47 >

• Ne zaman olmaya başladı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurYenigun

Donanım Özellikleri

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sisteminizde virüs vardır. Güvenilir bir program kurarak tarama yaptırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emoozkan97

Ne zaman olmaya başladı ?

Daha Yeni topladım Makineyi windowsu Yeni Kurdum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

quote:

Orijinalden alıntı: OnurYenigun

Donanım Özellikleri

Sisteminizde virüs vardır. Güvenilir bir program kurarak tarama yaptırın.

İşletim Sistemi Yeni Kuruldu

• Hocam ya işletim sisteminde sorun var yada virüs vardır.. Yeni kurulması bir şey ifade etmez bir yerden bulaşmıştır..
  • Bilgisayarı direk kasa düğmesine bir kez basarak kapatmayı dene. Basılı tutma. Bas çek elini.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • herhangi bir donanımda kısa devre yok ise çok yüksek ihtimalle ya bios ayarlarında sorun , işletim sistemine bulaşan bir virüs ya da sorunlu bir kurulumdur.
    eğer kurulumun sağlıklı, sistemin de virüssüz olduğunu düşünüyorsanız parçaları çıkarın kasadan ve uzay montaj yapıp öyle deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 2 Ekim 2012; 21:13:34 >
  • Ethernet bağlantısını çıkarıp bir deneyin. BIOS'ta wake up ayarlarında bazen lan sinyali aldığında uyan gibi bir başlık aktif olabiliyor. Mümkünse oradaki tüm sekmeleri disable yapın deneyin. Ha yine olmuyorsa anakart kasaya şase yapıyor olabilir. En son ihtimalde kullandığınız elektrik hattında topraklama olmayabilir... Bunu anlamanın en kolay yolu da elinizi kasanın boyasız yerlerine sürüp çarpıyor mu diye bakmak :)
  • quote:

Bilgisayarı direk kasa düğmesine bir kez basarak kapatmayı dene. Basılı tutma. Bas çek elini.

o zaman kapanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABITMania

Ethernet bağlantısını çıkarıp bir deneyin. BIOS'ta wake up ayarlarında bazen lan sinyali aldığında uyan gibi bir başlık aktif olabiliyor. Mümkünse oradaki tüm sekmeleri disable yapın deneyin. Ha yine olmuyorsa anakart kasaya şase yapıyor olabilir. En son ihtimalde kullandığınız elektrik hattında topraklama olmayabilir... Bunu anlamanın en kolay yolu da elinizi kasanın boyasız yerlerine sürüp çarpıyor mu diye bakmak :)

ethernet bağlantısını söktüm sonuç aynım PSU'da Değiştirdim Makinayı Dün topladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

Hocam ya işletim sisteminde sorun var yada virüs vardır.. Yeni kurulması bir şey ifade etmez bir yerden bulaşmıştır..

Tarama Yaptım Herhangi bir virüs sonucu yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

herhangi bir donanımda kısa devre yok ise çok yüksek ihtimalle ya bios ayarlarında sorun , işletim sistemine bulaşan bir virüs ya da sorunlu bir kurulumdur.
    eğer kurulumun sağlıklı, sistemin de virüssüz olduğunu düşünüyorsanız parçaları çıkarın kasadan ve uzay montaj yapıp öyle deneyin.

Kasadan Parçaları Çıkartıp Bilgisayarı Çalıştırdım Sonuc aynı
  • çok yüksek ihtimalle artık donanımsal sorun diyebiliriz.
    anakart ya da power supply ilk akla gelenler.
    ancak başka bir donanımda da çıkabilir.

başka bir psu takıp deneme şansınız var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

çok yüksek ihtimalle artık donanımsal sorun diyebiliriz.
    anakart ya da power supply ilk akla gelenler.
    ancak başka bir donanımda da çıkabilir.

başka bir psu takıp deneme şansınız var mı?

PSU Değiştirdim Sonuc Yine Aynı
  • Merhaba,

Anakartınızın üretici web adresine girerek güncel bios sürümünü indirip güncelleyin bakalım.
  • quote:

Bilgisayarı direk kasa düğmesine bir kez basarak kapatmayı dene. Basılı tutma. Bas çek elini.

hayır hayır kesinlikle bu yöntemi denemeyin ben önceden bu şekilde kısa yoldan kapatıyordum fakat bir gün bilgisayarı açmayı denedim açılmadı bozulmuş servise götürdüm bu yöntem çok tehlikeli bilginize.
  • Anakart ta power ve reset soketlerini ters takmis olabilirsin bi onlara bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: paradoxxx86

quote:

hayır hayır kesinlikle bu yöntemi denemeyin ben önceden bu şekilde kısa yoldan kapatıyordum fakat bir gün bilgisayarı açmayı denedim açılmadı bozulmuş servise götürdüm bu yöntem çok tehlikeli bilginize.

yanlışın var, yukarıdaki yöntemin hiç bir sıkıntısı olmaz.
    düğmeyi basılı tutup (3-5 saniye) o şekilde kapatırsan birkaç seferden sonra sıkıntı yapar, ancak basıp bırakır ve pc nin kendi kendine kapanmasını beklersen sıkıntı olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Anakartınızın üretici web adresine girerek güncel bios sürümünü indirip güncelleyin bakalım.

Bios Güncel
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.