Şimdi Ara

bilgisayari makine inşaat mekatronik elektronik. kararsizim... fikirleriniz neler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu sene tercih yapıcam şurda sayılı günler kaldı sizde biliyorsunuz. dönemin yarisi boyunca elektronik mühendisliği istedim. diğer yarısında ise hep hayalim olan bilgisayar mühendisliğini istedim. bunu istememdeki nedenler ise şöyle
    çocukluğumdan beri amator siteler açtım en fazla iki gün sürdü ama olsun
    hep bir programlama dili öğrenmek istedim ama iş güç ders para derken oda yarım kaldı
    bütün zorluklarına ragmen okursam belki öğrenebilirim diye düşünüyorum. en sevdiğim şey bilgisayar ve elektronik.elime geçen herşeyi sökmek yapmak. bir programın nasıl çalıştığını anlamak. vs.
    Neyse bunlar çok hayali kaçıyor. Sadece her zaman istediğimi belirtmek istedim.
    Birde işin gerçek boyutu varki o tamamen duygusal.
    odtü itü boğaziçi bilkent gibi üniversitelere gidemeyeceğim.
    üniversiteyi baz almadan düşünmenizi istiyorum yani.
    kafamda başlıkta yazdığım mühendisliklerden hangisi ile daha kolay ve daha kısa sürede yükselip para kazanabilirim.
    mekatronik nedir ne değildir pek çok şey bilmiyorum. bunu kafamdan eledim siz aksi yorum yapmazsaniz.
    bilgisayar mühendisliğinden para kazanabileceğimi düşünüyorum. programlamaya yönelirsem. site yönetimi-reklamcilik vs. yaparsam bunların olabileceğini düşünüyorum.
    elektronik mühendisliğinde siradan bir mühendis olabileceğimi düşünüyorum aklımda bununla pek fazla hayal ve istek yok.
    makine mühendisliğinde ne yaparim ne ederim bilmiyorum. en önemlisi fiziği matematikden daha az seviyorum ve buna oranla yapabiliyorum.sadece makinenin puani daha düşük ve daha iyi üniversitelere gitme şansım var.
    inşaat mühendisliğinde ise aklıma girmeye çalışanlar amcam (yüksek mimar) babam (teknik ressam). gelirsen paraya para demeyiz diyorlar ama ne kadar doğru ne kadar yanlıs bilmiyorum.

herşeyden önce hayal aleminde yaşamıyoruz ve bildiklerimin aslında bütünün yüzde 0.0001ini bile kapsadığını düşünmüyorum.
    bana lütfen yazdığım bölümlerden mezun yada bölümlerde okuyan arkadaşlar yorum yaparsa neyin ne olduğunu bir nebze açıklarsa çok sevinirim.şimdiden teşekkürler

• Arkadaşım bilgisayar mühendisliğini seç, hem özel hem de devlet için daha önü açık. İleride pişman olmazsın. Bana güven.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpLendoR- -- 19 Ağustos 2012; 1:35:44 >
  • teşekkür ederim yorumunuz için. yarin dershanenin rehber öğretmeniylede bakıcaz elektronik cazip geliyor iş olanakları konusunda.
    bilgisayar mühendisliğinde biraz kendi başıma işlere yoğunlaşacakmışım gibi.
    bnm asıl korkum bilgisayar yazdığımda gelirse bilgisayarda aradığım özgürlüğü bulamam ve yaratıcılıktan uzaklaşıp memur hayatı sürmem.
    memur gibi sabah işe git akşam gel istemiyorum. kendim çabalayim okuyayım parçalayım yapayım bozayım çökertiyim yazayim sileyim ama kendi işim olsun diye düşünüyorum birazda
  • utanıyorum şu yeni nesilden. Artık meslekleri hangisi daha kolay para kazanabiliniyor diye seçiyorlar. Para kazanmak istiyorsanız pz.v.klik yapın.
  • mesleğiniz ne? diyip sizinle bu konuyu uzun uzun tartışmak isterdim ama ayın 3ü sonu
  • Babanla amcan haklı evlat..
  • Kendi işim olsun zorlanmayayım tıkır tıkır çevrem olsun hemen iş yapayım para kazanayım diyosan babanı amcanı dinle :)
    Amaaaaa ! Bu seni ne zamana kadar tatmin edecek ve mutlu edecek o muamma !
    Sen en iyisi az para bile kazandırsa sevdiğin işi yapabileceğin bölümü seç ve arkana bakmadan o yolda ilerle !
    Bilgisayara merakın ilgin varsa , programlama üstüne estiririm diyosan bilgisayar seç onda da başarılı olursun emin ol.Hedefe kitlen hayallerinin peşinde koş ...
  • Mekatronik makineyle elektroniğin alt dalı diyebiliriz robot sistemleriyle uğraşıyorlar tavsiyem böyle özel değil daha genel ana bölümleri seçmen
  • yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar gerçekten güzel söylemişsiniz.
    bu bölümlerin hepsi kafamda olabilecek bölümler. başarabileceğimi düşündüklerim tabiki.
    ama bilgisayara hepsinden daha yakin olduğumu ve sevdiğimi düşünüyorum.
    inşaatıda yaparim ama dediğin gibi nereye kadar zevk verecek haklisin.
    en iyisi gözünü karartıp gitmek. Ne olacaksa olsun bilgisayar yaziyorum bütün tercihleri.
    Açda kalsam fakirde kalsam önemli değil. En iyisi kendime ihanet etmemek sanirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhuntas

Mekatronik makineyle elektroniğin alt dalı diyebiliriz robot sistemleriyle uğraşıyorlar tavsiyem böyle özel değil daha genel ana bölümleri seçmen

haklisin hatta en iyisi bilgisayar seçmem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.