Bildirim
BİLGİSAYARIM DURDUK YERE RESET ATIYOR
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Farbar recovery Scan logları gönderebilirseniz belki bir ipucu yakalayabiliriz. -
FRST.txtquote:
Orijinalden alıntı: Malware Removal
Farbar recovery Scan logları gönderebilirseniz belki bir ipucu yakalayabiliriz.
Addition.txt
Adlı 2 dosya açıldı hangisini göndereceğiz, birde dosyaların içinde yazanların hepsini mi ? -
Çok bilgili değilsen bu durumdan kurtulmak zor, genelde format atıp Windows yeniden yüklenemek gerekir, bende öyle oldu bir kaç kere, yenileme yapmadan kurtulmak çok zor oluyordu. Genelde kararsız pek çok açılıp kapatılmadan sonra oluyor. pek çok kez kararsız oyun kapatılmasında ya da ağır işlemler sonrası kararsız işlemler sonrası genelde bu sorunlara neden oluyor. Windows kritik bir sorunu çözemediğinde sistemi korumak için reset atıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 4 Haziran 2018; 4:54:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Her iki log dosyasını da göndermelisiniz. Ör: Wikisend.com ile gönderebilirsiniz.quote:
Orijinalden alıntı: bowiloff
FRST.txt
Addition.txt
Adlı 2 dosya açıldı hangisini göndereceğiz, birde dosyaların içinde yazanların hepsini mi ?
Alıntıları Göster -
Reset olayı ne zaman oluyor? PC açar açmaz mı? Yoksa oyuna girince falan mı?
Psu yetersiz kalıyorsa reset sorunu ortaya çıkar. Yok PSU yeterli eskiden yoktu sonradan oldu diyorsanız.
Aşağıdaki seçenekleri denemeni tavsiye ederim,
1- Önce format atıp, temiz bir windows kurlumu yapın. veya
1- Herhangi bir PC bileşenine OC yaptıysan bios'u sıfırla. (Özellikle Ram'lere OC yaptıysan) Eğer PC açılışta reset atıyorsa bundan kaynaklı olabilir. Ram'e OC yaptıktan sonraki voltaj değerleri yetersiz geliyor olabilir.
2- Ram'lerin yerini değiştirip dene. 2 Ram varsa hatta gerekirse Ram'in bir tanesini çıkarıp tek ram ile dene.
3- Anakarta giden güç kaynağındaki kabloları kontol et. Kasadan gelen anakarta takılan güç kablolarını falan kontrol et.
Aklıma başka birşey gelmiyor.
-
Öncelikle bildiğim şeyi söyleyim ekran kartında sıkıntı olsa res atmaz ekran kartını kapatır . Bence anakart test edin soketlerde sıkıntı olabilir
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Kızgın Güneş. Dosyayı RArladım linki buyurquote:
Her iki log dosyasını da göndermelisiniz. Ör: Wikisend.com ile gönderebilirsiniz.
Alıntıları Göster
http://www.dosya.tc/server13/ubcdvt/Desktop.rar.html
-
Asau - Valla olabilir birde format atıp denicem saolasın.quote:
Orijinalden alıntı: asau
Çok bilgili değilsen bu durumdan kurtulmak zor, genelde format atıp Windows yeniden yüklenemek gerekir, bende öyle oldu bir kaç kere, yenileme yapmadan kurtulmak çok zor oluyordu. Genelde kararsız pek çok açılıp kapatılmadan sonra oluyor. pek çok kez kararsız oyun kapatılmasında ya da ağır işlemler sonrası kararsız işlemler sonrası genelde bu sorunlara neden oluyor. Windows kritik bir sorunu çözemediğinde sistemi korumak için reset atıyor. -
arycanda66 - Reset olayı ansızın oluyor, bazen oyun içinde bazen nette dolaşırken bazen boşta iken. Birşey dikkatimi çekti güvenli modda açtığım zaman yapmadı yada kısa bir süre arada o şekilde kullandım denk mi gelmedi nedir ama atmadı. Uzun süre güvenli modda kullanırsam atar mı atmaz mı bilemiyorum denemek lazım.quote:
Orijinalden alıntı: arycanda66
Reset olayı ne zaman oluyor? PC açar açmaz mı? Yoksa oyuna girince falan mı?
Psu yetersiz kalıyorsa reset sorunu ortaya çıkar. Yok PSU yeterli eskiden yoktu sonradan oldu diyorsanız.
Aşağıdaki seçenekleri denemeni tavsiye ederim,
1- Önce format atıp, temiz bir windows kurlumu yapın. veya
1- Herhangi bir PC bileşenine OC yaptıysan bios'u sıfırla. (Özellikle Ram'lere OC yaptıysan) Eğer PC açılışta reset atıyorsa bundan kaynaklı olabilir. Ram'e OC yaptıktan sonraki voltaj değerleri yetersiz geliyor olabilir.
2- Ram'lerin yerini değiştirip dene. 2 Ram varsa hatta gerekirse Ram'in bir tanesini çıkarıp tek ram ile dene.
3- Anakarta giden güç kaynağındaki kabloları kontol et. Kasadan gelen anakarta takılan güç kablolarını falan kontrol et.
Aklıma başka birşey gelmiyor.
Ayrıca bilgisayarın hiçbir parçasına Oc yapmadım ve tek modül ram var.
Kabloları kontrol edeceğim saol.
-
colt1905 - saol kabloları kontrol edeceğim.quote:
Orijinalden alıntı: colt1905
Öncelikle bildiğim şeyi söyleyim ekran kartında sıkıntı olsa res atmaz ekran kartını kapatır . Bence anakart test edin soketlerde sıkıntı olabilir -
Cpu soğutucusunun üzeri tozlu ise işlemcin ısınıp r atıyor olabilir, aynı durum ekran kartın icinde gecerli, ramlerin cıft yada daha fazla ise tek tek denemeyi dene son olarak usb cihazların var ise onlar kısa devre yaptırıp r attırabılır. -
Format atacağınızdan logları incelemeye gerek görmüyorum.quote:
Orijinalden alıntı: bowiloff
Asau - Valla olabilir birde format atıp denicem saolasın.
Alıntıları Göster -
Format attım tam programları yüklemeye başladım yarısına geldi tekrar reset attı. Şuanda güvenli modda açtım reset atmadı. Güvenli modda reset atmıyor ama normal başlangıç yapınca atıyor ne olabilir kafayı yicemquote:
Format atacağınızdan logları incelemeye gerek görmüyorum.
Alıntıları Göster -
Varsa başka bir psu alıp deneme yapın. Watt çok yüksek bir psu olmasına gerek yok. Sisteme yüklenmeden sadece nasıl çalıştığını gözlemleyeceğiz. Tabiki sisteminizin ihtiyacından çok çok düşük değere sahip bir psu'da takmayın. İkinci el çıkma bir psu'da olabilir.
Psu'dan kaynaklı reset atma donma sıkıntıları olan bir çok arkadaş gördük.
Kolay gelsin.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X