Şimdi Ara

bilgisayarım dvd-rw ı görmüyor ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben bir şirkette bilgisayar teknikeriyim.ben bu problem için çok uğraştım ama bi türlü çıkar yol bulamadım.şimdi derdimi sizlere de anlatayım.1 ay önce yeni bir makina topladım.asus p5b deluxe wi-fi edition anakart e6420 core2duo işlemci 1 gb kingston ddr2 800 mhz ram x1950 pro pci-e ekran kartı 320 gb sata2 seagate hdd.daha öncedende lg dvd-rw almıştım.eski bilgisayarımda gayet iyi çalışıyordu.yeni makinaya taktım bios ta boot menüde gözüküyor.açılışta yeşil bi yazıyla odd0 lg writer falan yazıyo ama windowsa geçtiğimde dvd-rw ı hiç bir şekl,ilde göremiyorum.
    1- ide kablosunu değiştirdim
    2- dvd-rw i başka makinaya takıp denedim
    3- bios la 50 kere oynadım
    4- başka bir cd rom ya da dvd-rw ile denedim
    5- ana kartı garantiye gönderdim yenisi geldi

1,3,5 seçeneklerinin hiç birisinde gösteremedim.2 ve 4 şeçenekte bi problem yok.lütfen yardım edin kafayı sıyırmak üzereyim..ha bu arada bişey daha söyleyim anakart garantiye gittiğinde emanet bi anakartla devam ediyordum.anakartım garantiden geldikten sonra emanet olan anakartı çıkarttım yerine kendi anakartımı taktım.önce onardım sonra driverlerini kurdum(bu arada makina dvd-rw i görüyo ne hikmetse?)daha sonra bişey oldu yani bi driver kurdu makina kendi kendine sonra tekrar gitti.şimdi makinamda virüs var format atıcam atamıyorum bana lütfen acil yardım ederseniz sevinirim.

• anakartta bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama bios ta bir karışıklık olmuş olabilir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andac_bagtir -- 24 Temmuz 2007; 21:28:50 >
  • biosta bi sorun olabileceğini tahmin etmiyorum.eğer öyle bişey olsaydı 2 anakartta da aynı şeyi yapmazdı.
  • bıos defult ayarlarına getirmiş ve resetlemişsin dir eminim sorun driver yukledikten sonr ayine oluştu diosun driver lerde muhtemelen raid denetleyecisi ile ilgili bi sorun olabilir öle tahmin ediyorum
  • sanırım dvd-rw elektrik alıyor değil mi ? yani aç-kapa işlemi falan oluyor ?
  • jumper ayarını yaptın mı. eğer aynı ide kablosu üzerinde iki dvd varsa birinin jumperini master konumuna diğerininkini slave veya cable selecet(cs) konumuna getir. düzelir
  • kardeşler kafa yormanıza gerek kalmadı.diğer cihazı aldığım yere gittim başka bi marka dvd-rw ile değiştirdim(fark ödemedim.) hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorumm...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • geçmiş olsun
  • zamanında çözülseydi şimdi işimi görecekti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.