Şimdi Ara

Bilgisayarım inanılmaz yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Günaydın arkadaşlar. Yaklaşık 6-7 ay önce sorunsuz çalışan bilgisayarım 2 aydır çözülememiş bir kasma sorunuyla karşı karşıya. Özelliklerine gelmeden önce sırasıyla yaptıklarımı anlatayım. Tam 10 ay öncesinde bilgisayara format atmıştım. Hayatımda bu kadar uzun format görmedim görmek de istemem. Yaklaşık 4 saati buldu. Sonra inanılmaz derecede yavaş çalışıyor çok geç tepkiler veriyor ve görev yöneticisine göre bilgisayarın kullanım oranı %5. Formatı yanlış attım yada hdd bozuk diye bilgisayarcıya götürdüm. Benim şerefsiz bilgisayarcıda canavar gibi çalışmış. Baktım dana gibi pcnin önüne vantilatörü dayamışlar cpu 60 derece civarı diye yeterli soğutmuyor dediler. Sonra formatta ve hdd de bi sıkıntı olmadığını varsaymak durumunda kaldık ve ben ne ilginçtir ki 2-3 ay sorunsuz kullandım hiçbirşeyi değiştirmeden. E dedim temizlik yaptılar macun değiştirdiler sorun yok heralde. Senmisin rahatlayan derken bir başladı kasmaya... Sonra aldım kompresörü bütün heryerini sildim temizledim, Fanlarını kontak spreyle temizledim falan sonra tekrar hiç bir sorun olmadan 4-5 ay daha idare etti. Şimdi yaklaşık 2 aydır aynı sorunla cebelleşiyorum. temizlik tam takım yapmama rağmen berbat halde.

Pc özellikleri:

Anakart: Asus P5PL2 i945PL chipset
    Bios: Version 0509 tarih: 12 / 01 / 2005
    İşlemci: Pentium D 940 3.3ghz
    Ram: DDR2 2GB Kingston 266 - 280mhz (cpuz programının verdiği değer)
    Ekran Kartı: Nvidia GeForce 210 1GB silenT
    Kasa: Feel Hurricane I (550w)
    Hdd: Samsung 7500rpm 1.5TB ( yaklaşık 2 senelik )

Şebekeye bağlı 2 adet psu var ( aküleri bitik ) Ana hatta bağlı 1 psu sonra bu psuya bağlı ya monitör ya kasa ve 2.psu. 2.psuya bağlı ya kasa ya monitör.

Kasmalar bana daha çok ya elektriksel ya da fiziksel bağlantılardan (sata kablosu gibi ) kaynaklanıyor gibi geldi. Ama hiçbirşey denemiş değilim yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• 60 derece çok sıcak gibi geldi bana kuvetli bir fan almalısın ama formatı çok yavaş attım dedin ya hddyi tam görmüyor yada hdd bozuk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armagan_60 -- 6 Mayıs 2014; 18:03:36 >
  • Sıcaklığı tam ölçecek bir program bulamadım ama biostaki değerlere göre 50 derece gibiydi yanlış hatırlamıyorsam. 60 derece bilgisayarcının dediği ölçüydü. Adam gibi sıcaklık değerlerini veren bir program söylerseniz sevinirim. Ayrıca bu windows puanlama sistemine baktığımda derecelendir dediğim zaman 20dk falan geçiyor ve ardından hata veriyor. Bir daha deneyip hatanın tam metnini vereyim belki bir fikir verebilir.

Not: Şuan Hd pro tune 5.00 çalıştırıyorum hard disk için. Şuan tarama hızı 4,9mb/s normalmi bilemiyorum. Ancak görev yöneticisinin dediğine göre pcnin yükü %5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrdeathh -- 6 Mayıs 2014; 18:17:52 >
  • Daha önceden almış olduğum hata video ile ilgili değildi ama yinede paylaşayım.
    Performance and information tools
    The windows Experience index for your system could not be computed.
    Could not measure video playback performance. This operation ran far too long and was canceled automatically. You can find detailed technical information in the Windows event log.
    HD Tune Pro 5.00 programı şuan 1.4mb/sn düşmüş durumda. Geçen süre 52dk ve taranan 32GB.
  • mrdeathh M kullanıcısına yanıt
    Tarama bitince hd tune programından, error scan, health ve benchmark sekmelerinden ekran görüntüsü atın bakalım.
  • işlemci 50 55 60 derece civarında gezer stok fan ile. Hdd ye bi bad sector taraması yapabilirmisiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HD tune Pro 5.00 programı dün çok ağır kaldığından bitiremedim. Bakalım sabah 9:15 den akşam 19:30 a kadar biter inşallah.
  •  Bilgisayarım inanılmaz yavaş
    Umarım bunlar bi kaç fikir verir. Benim işimi aşıyor sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrdeathh -- 7 Mayıs 2014; 16:59:24 >

• mrdeathh M kullanıcısına yanıt
    Bad sector yok. Bu iyi. Hard diskin sata (data) kablosunu değiştirin. (Crc hataları genelde sorunlu kablodan dolayı oluşur).
    Benchmark testinde diskin tepki süresi yavaş gözüküyor. Sisteme bulaşan zararlı yazılımlar buna sebep olabilir. Sağlam bir antivirüs programıyla sistemi tarayın.
  • Bilgisayar formatlı zaten. Yani bugüne kadar bu bilgisayar 10sene içerisinde kaç kere virüse maruz kaldı ama yinede bu kadar yavaş olmamıştı. O yüzden virüs yada programla ilgili olacağını hiç sanmıyorum. Dediğin gibi sata kablosundan şüpheliyim ama bu derece kasma yaşatması yine pek akla yatkın değil. Bir diğeri ise elektriksel olarak yetersiz güç alıyor olabilme ihtimali tabi bu tamamen atmasyon. 2 adet aküsü bitmiş psu olması da bi yerde düşündürüyor. kasanın 550w güç kaynağı yaklaşık 10 yıldır kullanılıyor artık yaşlanmış olabilir mi bilmiyorum. @windhunter
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.