Şimdi Ara

bilgisayarım kapanıyor ve 10 dk sonra açılabiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarımı 3 senedir sorunsuz kullanıyordum. geçenlerde durduk yere kapandı ve ayaklaşık 10 dk sonra açabildim. ekran kartını çıkardım tozunu aldım. ramlerin yerlerini değiştirdim. sonra bilgisayar açıldı ancak ekranda görüntü yoktu. önce ekran kartıyla ilgili olduğunu düşündüm. ekran kartını çıkarıp tekrar taktım değişen bişey olmadı. sonra ramleri eski haline getirdim. ekrana görüntü geldi. ramler 2 tane 512 ve 1 tane 1gb. 4 tane ram için slot var. ama kapanma sorunu devam ediyor. ogün bugün aralıklarla aniden kapanıyor. bu konuda bilgis olanların yardımını bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racikayacan -- 3 Eylül 2009; 22:31:49 >

• Sorunun ramlerinle ilgili arkadaşım.

Bir sure tek ram takılı dene eğer kapatıyorsa anla ki o ramde sorun var.
    Yerinde olsam tozlanan makinayı pek temizlemem ya da en azından üfleyerek temizle. Bende de benzer sorunlar oldu nezaman tozunu alsam bileşenlerden biri yalan oldu .
  • İşlemci fanından şüphelenmen lazım en başta ona bak büyük olasılıkla belli bir dereceye varınca kendisini korumaya alıyor ve kapatıyor...
  • Arkadaşım bence de işlemci olabilir, temizlik iyi yap tozlanma bir bilgisayarı mahveden ve genellikle pek kimsenin aklına gelmeyen bir olaydır. Isınıyordur kapanır bunlar çok normal 3 sene gibi bir zaman var üstelik termal macunu falan yenile ram lerini iyi bir şekilde kontrol et mesela sadece 512 lik ram i tak kullan bakalım ne olacak bunları tek tek dene bilgisayar puzzle gibi:)
  • ilginize teşekkürler. deneme yanılma yoluyla çözüm bulmaya çalışacam. bakalım düzelecekmi......
  • arkadaşlar ram leri teker teker denedim. hepsi tek başına takılyken bilgisayr aynı şekilde kapandı. işlemciyi mümkün olduğunca temizledim
    . ancak sorun devam ediyo. galiba teknik servis yolu göründü. çanakkale yenice de yaşıyorum. burası küçük bi yer. burda bilgisayarcı var ama sorunu bulabilirlermi bilmiyorum.
    tavsiyesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
  • bios a girip bir sıcaklığa bakabilirmisiniz 10 dakika sonra açıldığına göre yüksek sıcaklıkdan gibi
  • işlemci sıcaklığı
    ekran kartı sıcaklığı
    değerlerini belirtirsen yardimimiz olur
  • birden fazla sorunu olabilir

Psu
    İşlemci
    Ram
    Ekran kartı

İşlemci fazla ısınıyor olabilir aynı şekilde ekran kartıda ısınıyor olabilir tozlardan ayrıca ramlere statik elektrik yüklendiyse burda reset problemi kapanma problemi yapar Psu gelince bulunduğun yerde sık sık eletrikler gidiyorsa voltaj dalgalanmaları oluyorsa bundanda kaynaklanabilir o yüzden tüm bileşenleri farklı makinada yada teker teker çıkartarak dene
  • ya yaz günleri havalar sıcak normaldir bunlar havlar serinlersin geçer şimdilik idare et...
  • Arkadaşım senşn sorununun aynısını ben 2003 de yaşadım. Gezmediğim bilgisayarcı kalmadı ve hiç birisi de yapamadı en sonunda karıştırırken acemi şansımıdır nedir BIOSlardan işlemci ile ilgili ayarları değiştirdim işlemcinin hızını düşürdüm sonra düzezlmişti. Sorun işlemcinin zorlanması ve kendini korumak için kapanması. Bence senin anakarttaki hafıza pilin bitmiş ve ayarların resetlenmiş. Pilini değiştir ve doğru ayarlarını yap düzelir.
  • cpu sıcaklığı 42 derece
    sistem sıcaklığı 35 derece
    cpu hızını 800 den 600 mhz e düşürdüm.
    yine değişen bişey olmadı. sistemin yedeğini yüklerken yine aniden kapandı.
    sistem sıcaklığıyla ilgili bi sorun olduğunu düşünmüyorum. işlemci stabil çalışıyo gibi geldi bana
    . bakalım ne olacak.
  • cpu sıcaklığı 42 derece
    sistem sıcaklığı 35 derece
    cpu hızını 800 den 600 mhz e düşürdüm.
    yine değişen bişey olmadı. sistemin yedeğini yüklerken yine aniden kapandı.
    sistem sıcaklığıyla ilgili bi sorun olduğunu düşünmüyorum. işlemci stabil çalışıyo gibi geldi bana
    . bakalım ne olacak.
  • Windowsta herhangi bi sıkıntı var mıydı? Format atmayı denediniz mi? Donanım sıcaklıkları gayet normal. İşlemci frekansı normal. Eğer format da çözüm olmadıysa anakartı test etmenizi öneririm.
  • Açma düğmesine basınca fanlar 1-2 saniye dönüyo sonra tık yok gibi bi durum var mı?Sorunun ana kartta olabilir?
  • sistem bileşenlerin hakkında bilgi yazmamışsın...
    1-ekran kartın yüksek ise güç kaynağını zorlayıp otomatik kapanmasına neden olabilir...
    2-kuzey ve güney köprüsü işlemcilerinin pasif soğutucularını kontrol et, aşırı ısınma var ise termal macun yenileme vakti gelmiştir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 9 Eylül 2009; 13:28:43 >
  • arkadaşlar sonunda bilgisayarımı bilgisayarcıya götürdüm. onlar sorunun anakarttan olduğunu söylediler ve aynı zamanda hardiskte sorun varmış deyip bilgisayarın bütün partitionlarına format atmışlar bi güzel. 10 senelik verilerim resimler hepsi uçtu. veri kurtarma programlarıyla 40 gb veri kurtarmışlar ancak çoğu açılmıyor. ben kasam asus ve güç kaynağıda asus olduğu için pek ihtimal vermiyodum güç kaynağından olduğuna. neyse yeni high power güç kaynağı aldım. sorun ortadan kalktı.
    evde bilgisayara tekrar format attım. internet bağlantısını lan bağlantısyla yapıyorum. güncelleştirmeleri yaparken güncelleştirmelerin çok yavaş yapıldığını gördüm. internet sayfaları çok yavaş olduğunu gördüm. önce internette bi sorun var diye düşündüm. ancak daha sonra internet kablosunu laptobuma bağladığımda aynı internet yavaşlığı yoktu. sonra tekrar masa üstü bilgisayarıma taktığımda internet yine yavaştı.
    acaba anakartın lan bağlantısıyla ilgili bi sorunmu var.
    arkadaşlar düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.