Şimdi Ara

Bilgisayarım oyun yüklerken çat diye kapanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
4.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar önceden corsair vs650 güç kaynağı almıştım, bir kaç ay sonra ekran kartı alacağım diye önceden aldım. Bilgisayarda normal olarak kullandım bu güç kaynağını, ekran kartı olarak intelin işlemcisinin ekran kartını kullanıyordum bu sürede. 3 gün önce sapphire r7 265 aldım, güç kaynağı yetiyor hatta artıyor diye biliyorum. Bu ekran kartını taktıktan sonra, masaüstünde herhangi bir şey yokken oyun yüklenme ekranında veyatta tam girerken bilgisayar çat diye rest atıyor. Fakat bu her zaman olmuyor, bu gün 2 kere oldu konu açma gereği duydum. Şimdiden yardımınız için teşekkürler.

• Bilgisayarın özelliklerini yazsan daha iyi anlaşılacak. PSU yu senmi bağladın? Isınıma gibi duruyor. Sıcaklık değerlerin?
  • zelatum Z kullanıcısına yanıt
    PSU ben bağladım, hangi programdan ölçülüyor? Sıcaklık olacağını sanmıyorum.

i5 4440, 4 gb ddr3 1600 ram, 500 gb disk gerisi belli zaten.
  • Büyük ihtimal laptop kullanıyorsun.. Laptop ise altına sogutucu fan koy o şekilde dene.. Masaüstü ise kasanın powerında sorun olabilir..
  • AIDIA 64 Extreme
  • Computer90 C kullanıcısına yanıt
    Laptop değil, powerda yeni. Sorunlu olduğunu gösteren ne biliyim program vs var mı?
    Yükledim de sıcaklıkla ilgili bir şey yazmıyor programda?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wikebond

Laptop değil, powerda yeni. Sorunlu olduğunu gösteren ne biliyim program vs var mı?

Hayır bi program yok o zaman sen işlemci sıcaklığına bak biosdan
  • bilgisayar bölümünden algılayıcı yı tıkladınmı?
    Masaüstünde bir şey olmuyor. Oyuna girereken oluyor. Az sonra lol'den çıktıktan sonra tekrar sıcaklık değerlerini atarım.
  • Araçlar sistem karalılık testi yap %100 performansta 5-10 dk çalıştır ve izle
  • görünen dereceler normal çalışma ısısına göre biraz yüksek. Dediğim testen sonra kararını verirsin. Bende normal çalışmada CPU 21-25 derece arası.
  • Eğer 60-65 arası görürsen ekran kartın büyük kasan küçük. Tüm ısı kasa içinde toplanıyor ve sirkülasyon ii değil demektir. Kasa içi sirlülasyon tasarımına göre fan ilavesi yapacaksın. Çok daha yüksekse işlemci fanıda yetersiz kalıyor demektir.
    Az öncede lole tam girdim bilgisayar kapandı. 2 tane test yaptım, ilkinde işlemci ikincisinde işlemci, ekran kartı, disk.

• Evet 7 dk test yapmışsın kafi. Demekki bunun üzerinide oyunda görüyor. Dediğim gibi zannedersen kasan küçük ekran kartın büyük sistem komple ısınıyor. Kasa içi sirkülasyon kötü. İşlemci fanında bu iç sıcaklığın yükselmesinden dolayı sıcaklığı düşüremiyor. İlk etapta dediklerim doğruysa kasa kapağını açık bırak ve öyle dene. Buda yetersiz kaliırsa Fan ilavesi yap ve CPU fanını güçlendir.
  • Kapaklarını açıp test ederken Kasan kapalı bir alanda olmasın bu arada.
    O testler kapak açıkken yaptım. BF3 en son ayarda 1-2 saat oynadım kapanma olmadı da neden oyun tam yüklendiğinde bilgisayar kapanıyor onu anlamadım.
  • İki seçenek var. PSU ytersiz ki düşük ihtimal gibi duruyor. İşlemci ısınıyor yüksek ihtimal. Kasa açıkken bu değerleri gördüysen sıcaklık normalde en azından 10 derece daha yüksek olacaktır. Bilgisayar yoğun uygulamalrda, büyük bir dosyayı ziplerken veya açarken veya kurarken kapanıyrsa işlemci ısınıyor demektir. Tabii sistemini söylemedin hiç. Psu yetersiz kalabilrmi göremedik.
    i5 4440, 4 gb ddr3 1600 ram, 500gb disk, r7 265 ekran kartı, Corsair vs650.
  • Psu da sorun yok. Zaten resminde görünmese de max. watt değeri orda yazar. Ayrıca CPU 190 derecemi ona dikkat etmemişim. Çekirdekler normal ama genelde uçuk bir değer yazıyor. Bu şkilde görmemiştim. Eğer doğruysa işlemcin yanıyor gibi. Termal macun olmassa fan değişikliği gerekebilir. Tabii doğru anlam çıkardıysam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.