Şimdi Ara

Bilgisayarımda elektriklenme var ekran kartı soketlerine dokununca görüntü gidiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
49
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bu hafta bilgisayar topladım bilgisayarda elektriklenme var ve bilgisayarın arkasında display porta dokununca ya da hdmi kablosu tak çıkar herhangi bişey yapınca görüntü gidiyor. Bir keresinde jak girişi takarken de görüntü gitmişti. Bu şekilde görüntü gidince kasanın statik elektriğini almam gerekiyor tekrar açılması için. Elektriği almak için güç girişini kapayıp başlat tuşuna tekrar tekrar basıyorum sonra gücü verip bilgisayarı ancak çalıştırabiliyorum. Parçaların hepsi sıfır yeni aldım. Prizi topraklı kullanıyorum. Sorun neyden kaynaklı olabilir? Aklıma anakarttan başka bişey gelmiyor. Teknik servise götürdüğümde ekran kartıyla ilgili olabilir mi diye sordum ekran kartından olma ihtimali çok düşük dedi o öyle deyince de anakartı şu an iade etmeyi düşünüyorum tamir ücretleri anakartın ederinin yarısı kadar tutacak gibi duruyor çünkü. Ne yapmalıyım sizce sorunun kasa veya psu ile ilgili olma ihtimali var mı ya da toplarken dikkat etmediğim bir şeyden dolayı olma ihtimali var mıdır?

Anakart: Asus prime A620M-K

Ekran Kartı: Rtx 5070

İşlemci: ryzen 5 7500F

Psu: ColdPower 750 Watt 80+ Psu

• Prizi topraklı kullanıyorum kısmında sorun olabilir toprak hattı test edilmesi lazım ayrıca ciddi bir kaçak veya statik elektrik sorunu var ki görüntüyü etkileyecek kadar büyük sorunlara yol açıyor.

Elektrik Eğitimiyoutube
    Elektrikte toprak hattı değeri ölçme nasıl yapılır Evdeki prizde toprak hattı varmı earth line in
    https://www.youtube.com/watch?v=oRm0RKF9CpQ&ab_channel=ElektrikE%C4%9Fitimi

aslında bu ölçüm tam sonuç vermez ama bir fikir verebilir diyelim.psuda sorun olabilir onu da kontrol etmek lazım.

• ramlerin yanındaki soğutucunun rgb pinlerine (3pin 5 voltluk add gen1 pin vs) dokunduğumda elektrik çarptı ve yine aynı şekilde sistem kapandı. Sorunun anakartta olduğunu varsayarak apar topar anakartı iadeye yolladım şu an iadenin sonucunu bekliyorum. İade gerçekleşmezse ne yapmam gerekir? Bilgisayarcıya götürdüm sadece arıza tespitine 1500tl talep ediyor. Arızayı tespit ettirip garantiye mi başvurmalıyım sizce? Garantiye yollamam da işleri çok uzatacağından yanaşmıyorum hiç o işe

• prometheus016 P kullanıcısına yanıt

kasaya bir topraklama kablosu bağlayıp, bunun bir ucunu da evdeki peteklerden birine bağla. (boyasız kısmına temas etmesine dikkat et) kasanın altına antistatik mat bir levha da koyabilirsin ama bu da yere temas etsin. (esnek bir kauçuk ya da benzeri bir malzemeden yapılır ve yüzeyi, statik elektriği çekip güvenli bir şekilde toprağa iletir) sorunun çözülürse, problemin topraklamadır. sorunun devam ederse, donanımlardan birinde sorun vardır diyebiliriz.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Prizlerin toprakları bağlı gözüküyor sorun galiba her halükarda donanımlarda. Psu yu da anakartı da iadeye yolladım. İade sonucuna göre artık adamakıllı bir psu anakart ikilisi düşüneceğim. Yine de verdiğin fikir işime yarar gibi duruyor teşekkürler. Herşeyi topladıktan sonra uygularım yine

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.