Merhaba. Bilgisayarımda Realtek HD Audio yöneticisi kayboldu, ne yaptımsa olmuyor ve artık umudumu yitirdim ama ileri yaşım nedeni ile kulaklarım sesleri karıştırıyor, oysa eskiden ekolayzer ayarı ile tiz ses ayarı yaparak sesleri daha net duyabiliyordum,unutkanlık tedavisi görmekteyim, doktorum çok sık bulmaca çözerek beynimi bir şeyler düşünmeye, birşeylerle meşgul etmem gerektiğini önerdi, ama bu hastalık nedeni ile kelime haznem çok daraldığı için bulmaca da çözmekte zorlanıyor, olmayınca bırakıyorum, doktoruma bilgisayar kullanmayı seviyorum demiştim, bana monitör tüplü değilse gözlerini koruyarak olabilir dedi, ve ben yıllardır hiç terketmeden kullandığım ilaçlarım, ve bu bilgisayar sayesinde bu hastalığımın seyrini yavaşlatabildim, ama kulaklarım yeterince duymadığı için artık kullanamıyorum ve inanınki bu unutkanlık da artmaya başladı, daha da ilerlemsinden korkuyorum. Günlerce araştırma yaptım, nerede ise tüm ekolayzer programlarını denedim olmadı, sonunda Fx Sound Ekolayzer programı ile, tam olmasa da hoparlörde tiz ayarını yapabildim, ama yaptığım ayar kaydolmuyor, bilgisayarı kapatınca her an tekrar ayarlamam gerekiyor, Bu konudaki önerileriniz sağlığım için çok önemli, yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler. |
Bilgisayarımda Realtek HD Audio yöneticisi kayboldu
-
-
Bilgisayarınızın anakartının marka ve modelini tam olarak yazınız. Hangi işletim sistemi yüklü ise onu da yazınız. Bir şekilde belki geri getirebiliriz. Ama windows 10 yüklü bilgisayarlarda realtek'in programı siliniyor nedense yerine windows mağazadaki realtek programı yükleniyor. Yada anakartınızda realtek ile birlikte çalışan özel ses yazılımları var ise misal nahimic. Bu programın ekolayzır ayarlarını kullanmaya yönlendiriliyor.
-
Çok teşekkür ediyorum, Anakartım "MSI MPG Z590 Gaming Carbon Wifi " bir çok kişi elinnden geldiğince destek vermeye çalıştı, hatta ayrı sitelerden 2 kişi team ile bilgisayarımdan bizzat uğraştılar ama olmadı, bu nedenle bende umudumu yitirdim.
Fx Sound Ekolayzer programı ile tam olmasada tiz ses ayarlayabildim fakat oda kalıcı olmuyor, bilgisayarı kapatınca kendini sıfırlıyor, sebebini anlayamadım, cracklı bir program, belki sebep bu olabilir.
-
Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan ekranda sol tarafta "get" tuşuna basın sizi windows 10 mağaza uygulamasına yönlendirmesi gerekiyor. Mağaza uygulamasındaki yükleyin tuşuna basın uygulamayı indirmeyi deneyin.
-
site ingilizce ama vidyosu var. kesin çözüm w10 için
Realtek HD Audio Manager Missing in Windows 10 - Scholarshipin.com
-
hocam nerden indiriyorsunuz realtek i? burdan indirsenize büyük ihtimalle olacak Realtek Audio Control Al - Microsoft Store tr-TR
-
Çok teşekkür ederim, Realtek Audio Controlu sizin tavsiyenizle microsoftan indirmeye çalıştım. microsoft edge ile alabilirsin diye uyardı, Edge tarayıcısı ile indirdim. sorunum çözüldü, çok teşekkür ediyorum.
-
Aynı linki paylaştım lakin ingilizce olan sayfasının belki türkçe sayfayı deneyip bulamadınız diye. :D
Neyse sorununuz çözüldüyse sevindim.
Zaten hangi linkte tıklarsanız tıklayın windows mağazaya yönlendiriyor.
Kolay gelsin.
-
Çok teşekkür ediyorum, sayelerinizde benim için, sağlığım için çok önemli bir sorunum çözülmiş oldu, iyi ki varsınız.
-
aygıt yöneticisinde kaybolsaydı çip sorunu diyecektim. Çipi değiişmekten başka yol yoktu. Ben bunu 150 tl ye yapıyorum.
Arayüz program kaybolmuşsa çözüm basit tabi.
Diğer ses sorunları için aşağıyı okuyabilirsiniz...
sinuzitforum.ecballium.comAnakart Ses Sorunu Çözüm Rehberi - Sinüzit Forumhttp://sinuzitforum.ecballium.com/konu-anakart-ses-sorunu-cozum-rehberi.html
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X