Merhaba. Bilgisayarımda son haftalarda çıkan bir fps sorunu (her yerde 01 fps) var. Bilgisayarımın özellikleri şöyle: https://store.donanimhaber.com/26/aa/e4/26aae4e2940e46aadae6cfd1a6a03a8f.png https://store.donanimhaber.com/67/e2/28/67e2287da5cf0fe6ae4b15fe4d0c1653.png Yaklaşık 1 haftadır nedenlerini araştırıyorum, çoğu yerde ekran kartı yazıyor. Fakat kasayı bir bilgisayarcıya götürme imkanım olmadığı için emin olamıyorum. İşlemcim çok eski olduğu için sorun onda olabilir diye düşündüm, fakat internette işlemci ya çalışır ya çalışmaz diye birşey okudum. Bilgisayar açılırken ilk ekran (bios ayarlarına girilen vs. anakart ekranı) 10 saniye geç geliyor. Onsan sonra bilgisayarın açılışı ve programlardaki hızı normal. Sadece video ve oyunlarda aşırı bir yavaşlama oluyor. Sorun mutlaka ekran kartındamıdır yoksa bakmam gereken başka yerler de varmı?
o pc de anca internete girip dizi izlersin başka birşey olmaz
Arkadaşım 128 mb ekran kartıyla gözümün önünde 30 fps gördü :) Zaten bilgisayarı değiştiricem ve bir süreliğine sadece LoL oynamayı planlıyorum. Dolayısıyla onu açsın yeter.
quote:
Orijinalden alıntı: GaiaTheTitan
Arkadaşım 128 mb ekran kartıyla gözümün önünde 30 fps gördü :) Zaten bilgisayarı değiştiricem ve bir süreliğine sadece LoL oynamayı planlıyorum. Dolayısıyla onu açsın yeter.
LOL internet hızına dayalı bir oyun yani düşük sistemlerde bile kaldırır,en kötü ayarları düşürür (tabii oyunda varsa daha oynamadım) az kasmayla oynarsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: hbk386
quote:
LOL internet hızına dayalı bir oyun yani düşük sistemlerde bile kaldırır,en kötü ayarları düşürür (tabii oyunda varsa daha oynamadım) az kasmayla oynarsınız.
Eskiden ayarları düşürüp 30-40 fps de oynayabiliyordum fakat şimdi söylediğim gibi 01 fps. Dolayısıyla bir parçanın arızalı olduğu kesin fakat bunun kesin olarak ekran kartı mı olduğunu bilmem lazım.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: hbk386
quote:
Eskiden ayarları düşürüp 30-40 fps de oynayabiliyordum fakat şimdi söylediğim gibi 01 fps. Dolayısıyla bir parçanın arızalı olduğu kesin fakat bunun kesin olarak ekran kartı mı olduğunu bilmem lazım.
Yazılımsal sorun olabilir mi?
3 ay boyunca sorunsuz oynadım ve yazılımda bir değişiklik yapmadım. Sorun birden bire sabah bilgisayarı açtığımda oldu. Pek sanmıyorum :) Fakat yine de bunu kontrol etmek için önerebileceğiniz programlar varsa bakabilirim Bu arada en başta yazmayı unutmuşum. Sorunun çözümlerini araştırırken 3DMark Vantage diye bir program indirip fps ye bakmamı söylediler, orda da fps 01 göründü.
quote:
3 ay boyunca sorunsuz oynadım ve yazılımda bir değişiklik yapmadım. Sorun birden bire sabah bilgisayarı açtığımda oldu. Pek sanmıyorum :) Fakat yine de bunu kontrol etmek için önerebileceğiniz programlar varsa bakabilirim Bu arada en başta yazmayı unutmuşum. Sorunun çözümlerini araştırırken 3DMark Vantage diye bir program indirip fps ye bakmamı söylediler, orda da fps 01 göründü.
Fraps ile bakın isterseniz? Son çare olarak,çünkü 01 fps ile bir şey yapıl(a)maz,dandik flash oyunlar bile 24-25 fps ile çalışıyor. (25.kare tekniği elbette)
(Galiba onaylamada bug oldu.) Programlar açılırken 0-10 fps, açıldıktan sonra 40-50 fps gösterdi. Osu da ise 130 :) Sadece bu oyunu çalıştırıyor bilgisayar, garip.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme