Şimdi Ara

Bilgisayarın kendi kendine sürekli reset atma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    6 senedir kullandiğım masaüstü bilgisayarımda bu problemi yaşıyorum. Ilk resetleme sorunu kasa temizliği yaptıktan sonra başladı. 2-3 defa resetlendikten sonra pc sorunsuz açılıp kullanabiliyordum. Fakat 4-5 gündür hiç bir şekilde açılmıyor. Chckdsk yaptım. Sistemde ki dosya değisıkliği yuzunden onarim yapilamiyor dedi.Bios default yaptım düzelmedi. En son çare olarak biraz önce c'ye format attım. Formattan sonra pc sorunsuz bir şekilde çalısti. Fakat istedigim cozunurluk yoktu. Atinin sitesinden ekran kartıni guncelledim. Bilgisayar kendine reset atti tam acilacak diye beklerken kendi kendine reset atma islemi tekrar basladi.
    Donanimsal olduğunu pek düsunmuyordum. Cunku guvenli modda pc aciliyor ve kullanabiliyorum. Formattan sonrada devam edince simdi dusunmeye basladim donanimsal mi diye. Sorunun neden kaynaklandigini bilen var mi. Birisi yardimci olursa sevinicem yoksa az kaldi pc uzerinden fetish fanteziler yapmama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekran kartını sök. Ati driverıda sil. Anakartın üzerindeki onboard vga'nın driverını yükle. Biraz cs 1.6 felan takıl sorun yoksa ekran kartına temizleme esnasında hasar vermişsin. Yeni ekran kartı al.
  • Bilgisayari tekrardan formatladim. Driveri yuklemeden resetleme problemi olmadi. Tekrardan ati driveri yukledim resetleme sorunu yine basladi. Sanirim dedigin gibi ekran kartina hasar verdim. Fanini bozduk belkide.
    Ekran kartim ati Radeon Hd 5770
    @oKsyqeN

• oKsyqeN kullanıcısına yanıt
    Ekran kartim bozukta olabilir yada daha once bios'a bozuk sinyali verdigi icinde ati driveri yukledigimde resetleme islemi yapiyor olabilir. Bunu anlamanin yolu ekran kartimi baska bir pcye takarak denemek. Ne yazikki boyle bir imkanim yok. Bios'u default etmekten ziyade flaslayarak denemek daha mantikli olacaktir. Hem uzun suredir biosuda guncelleme islemi yapilmiyordu. En son care olarak bunu deneyecem. Pc yi tekrar formatlayip kullandigim anakartin programini indirip internet uzerinden biosu guncellemek. Elle yapmak isterdim sifirlayip ama ne yazikki onada gozum yemiyor. Hem ekran kartindan hemde anakarttan olmayalim

• fakdamnit F kullanıcısına yanıt
    Ekran kartında problem var . Ekran kartı devreye girdiğinde ekran kartı sağlıklı çalışmadığı için pc reset atıyor , ana kartta onboard vga çıkışı varsa oradan kullanabilirsiniz .
  • Guvenli modda ati driver'i kaldirip pcyi sorunsuz bir sekilde aciyorum, cdden eski surumu yukluyorum sorunsuz kullaniyorum ama bilgisayari tekrardan baslattigimda reset atma islemiyeniden basliyor. Boyle oluncada yazilimsal diye tahmin ediyorum ama sanirim dediginiz gibi ekran kartinda problem mevcut. Fakat güvenli modda açtigimda ekranda herhangi bir donma, dalgalanma vs olmuyor yada biostan sesli uyari gelmiyor.

Kullandigim anakart : Asus P7P55D PRO
    İnternetten baktigim kadariyla onboard çikisi yok.

• fakdamnit F kullanıcısına yanıt
    Driver ı internetten indirip deneme şansınız varmı ,cd içindeki driver bozulmuş olabilir cd eski ise.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop kendi kendine reset atıyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pcyi en bastan tekrardan formatladim. Driversiz kullandim. Tekrardan driveri cdden yukledim pc kendini resetledi goruntu geldi 1 2 saat kadar o sekilde kullandim sorun yoktu. Pcyi kapattim. Bir sure tekrar acmak istedigimde resetleme islemi tekrardan basladi. 2 3 gündur anlamadigim bir sekilde sorun devam ediyor

• Merhaba.
    Seninle aynı soruna sahibim ve dediklerinin aynılarını yaşadım. Şu farklılıklar dışında:
    -Bigisayarım güvenli moddada çalışmıyor, güvenli mod/normal açılış farketmeksizin Windows tam yüklenirken (güvenli modu seçtiğimde dosyaların yüklenmesi bittikten sonra, normal açmaya çalıştığımda W7 logosu oluşurken) yine kendini resetliyor.
    -Ekran kartımı çıkardım ve anakartımda ki VGA'yı kullandım ama sorunda herhangi bir farklılık olmadı.
    İşlemciyi çıkarıp yeni termal macun sürdüm, bilgisayarda ki tüm tozları tek tek dikkatlice aldım ama birşey değişmedi. Sorunun harddiskte olduğunu düşünüp elde edebildiğim farklı harddisklerle denedim, birşey değişmedi. Bilgisayarı W7 veya W10 formatı attıktan sonra ki 1-2 saat harici kullanamıyorum. Yine kendini resetlemeye devam ediyor.
    Bilen biri varsa bu etkenleri de göz önünde bulundurarak yardımcı olursa sevinirim.
    Teşekkürler

• Roxzezo R kullanıcısına yanıt
    Merhaba Dostum;
    -Kasayı açıp fan kontrölü yaptın mı? Yani kasanın içerisinde bulunan bütün fanlar eksiksiz bir şekilde çalısıyor mu.
    -Power Suppley kontölü yaptın mı? Power suppley gücü yetersiz kaldımi direk resetleme islemi yapar yada hiç açılmaz
    -Ana kartın üzerindeki tüm slotları kontrol et hasar var mı.
    -Monitör ve kasanın güç kablolarını değiştir(soket girişleri bozuk olabilir yada kabloda hasar olabilir)

Senin sorununla ilgili aklıma şimdilik bunlar geldi. Sorunun ekran kartından değil gibi duruyor. Anakartta bir sorun olabilir

• Evet, tüm fanlar (PS dahil olmak üzere) eksiksiz çalışıyor.
    PS'i zorlayacak birşey yapmıyorum. Bilgisayarı toplarken tüm parçalar için gerekli güç miktarını bir siteden hesapladım ve 450W'High Power marka PS'in fazlasıyla yeterli olduğunu gördüm. Topladıktan sonra da herhangi bir yeni parça takmadım zaten, aksine çıkardım.
    Anakart'ın üzerinde ki slotları kontrol edebilecek yeterli bilgiye sahip değilim maalesef. Eğer system fan vb. donanımların kablolarını taktığım yerlerden bahsdiyorsan, oralarda ki hiçbir uç bükülmemiş.
    Maalesef elimde herhangi bir başka güç kablosu yok. Kendi izlenimlerimdende: sorunun güç kablolarıyla alakası olduğunu düşünmüyorum.
    Biraz daha bilgi vermek gerekirse: Bilgisayarımın bu sorunla ilk karşılaştığı zaman, Gwent oyunun kapalı betasını oynadığım zamandı. Oyun 1-1.5~ saat sorunsuz çalıştı ve oynadığım bir maçın sonlarına doğru kendine reset attı. Bir daha da açılmayıp reset atmaya devam etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roxzezo -- 20 Kasım 2016; 16:56:22 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.