Şimdi Ara

Bilgisyarda Donma Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık son 3 haftadır bilgisayarımda bir sorunla karşı karşıyayım,öncelikle bilgisayarımın dahili bileşenleri hakkında bilgi vereyim

Windows 7 Home Basic 64-bit SP1

Intel Core i5 2450M @ 2.50GHz
    Sandy Bridge 32nm Teknoloji

6,00GB İkili-Kanal DDR3

Intel HD Graphics Family (Dell)
    1023 MBNVIDIA GeForce GT 525M (Dell)

699GB Seagate ST9750420AS (SATA)

Evet son 3 haftadır bilgisayarımda mouse veya klavye ile birkaç dakika işlem yapmadığım zaman (mesela video izlerken veya birşey okurken bir köşe yazısı vesaire) hiçbir sıkıntı yok gibi görünüyor ancak bu birkaç dakikanın ardından (birkaç derken 1-2 dakika) imleci oynattığımda ya da klavyeyle bir müdahelem olduğunda 1-2 saniye ekran donuyor ardından yine 1-2 saniye siyah ekran oluyor ekran görüntü vermiyor ve tekrar ekran eski haline dönüyor ve alttan bir uyarı çıkıyor uyarı aynen şöyle
    '' Nvidia Windows Kernel Mode Driver,Versiyon 306.97 görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtarıldı.''

Bilgisayar mühendisi adayı bir arkadaşıma danıştım büyük ihtimalle fazla sıcaklıktandır problem dedi Speccy isimli programı indirip sıcaklık kontrolü yapmamı istedi sonuçta normal kullanımda (oyun içi değil internette surf yaparken filan) anakartın ve Harddiskin 65 C nin üzerine çıktığını gördüm oyun sırasında ise ekran kartı 90 ları diğer bileşenlerde 75 C leri gördüler.

Buraya kadar çok sıkıntı yoktu idare ediyordum ancak son 1 haftadır bu donmalar kendini kilitlemeye bıraktı mesela bilgisayar 2 saat çalıştıktan sonra ekran donuyor imleç filan hareket etmiyor ekranda görüntü var arkada bir video oynuyorsa seside gayet net ve güzel bir şekilde geliyor hiçbir bozulma olmuyor ama ekran donuyor ne klavyeyle nede mouse ile müdahele edemiyorum CTRL+ALT+DEL de yemiyor tek çözüm restart atmak oluyor bilgisayar için.Bilgisayar bir laptop DELL 5110 serisi bunu da bilginize sunayım lütfen yardım edin tavsiyelerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum...

• bilgisayarin garantisi bitdiyse içini ac bi fanin altindaki macunu yenile eger düzelmese nividia için kurdugun o program yani ekran kartinin kendi prgramini kaldir en güncel olanını indir kur ozaman düzelir ah bu laptoplar başbelası ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyvallah abi deniyecem bunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken hdd kapanma problemi
    12 yıl önce açıldı
    Laptop donma kitlenme sorunu
    9 yıl önce açıldı
    PC Kasma ve Yavaşlama Sorunu
    7 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.