Şimdi Ara

Bilim dogmatiktir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
5.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üç boynuzlu uçan devenin tanrı olması hangi sıfata aykırı mesela?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Bunu cidden savunuyor musun? Neyse tanrı'nın ihtiyaç duymama gibi bir sıfatı yok ihtiyaç duymamaktan kastın ne tam olarak? Mesela tanrı su içmeye ihtiyaç duymaz. Ama bahsettiğin insanları yaratması aynı bakımdan ihtiyaç duymaya tekabül etmiyor.
    Üç boynuzlu devenin bir bedeni olur mesela ama bedenli bir tanrı olamaz hem zamanın a hem de b kuramında belli sıkıntılar çıkarıyor.
    boynuz : kimi hayvanların başlarında genellikle çift, kimilerinde tek olarak bulunan, tırnaksı, sert bir maddeden oluşmuş, çoğunlukla uzun, kıvrık ya da çatallı savunma organı.

uçmak : kanatlarını hareket ettirerek havada düşmeden durmak ve yol almak.

deve : gevişgetirenlerden, anayurdunun Asya olduğu sanılan, çöl yaşamına dayanıklı, sarı esmer renkte, yüksek boylu, uzun ve eğri boyunlu, sırtında bir ya da iki hörgüç bulunan, yük taşımakta yararlanılan, eti yenilebilen memeli bir hayvan.

tanrı: zorunlu, tam, bütün, sonsuz

şimdi bu ikisi arasında gerçekten bi analoji olduğunu düşünüyormusun?
  • Ya ben bu mutlak iyi tanrı kavramına karşıyım da niye karşı olduğumu bilmiyorum sana da iddia edemiyorum

Ben diyelim yeni bir düşünce/argüman söyledim ve mutlak kötü bir tanrı var dedim. Siz o zaman da bu mutlak kötü tanrının olmadığını mı argümanlarla ispatlamaya çalışacaksınız? Gene tanrı var demiş oldum ben neticede.

Niye teist mutlak iyi veya mutlak kötü bir tanrı tasarlamak zorunda? Benim Kur'an da okuduğum tanrının bir tane iddiası var o da mutlak adil olacağını söylüyor. İyinin(hayırın) ve de kötünün(şerin) ne olduğunu tam olarak bilemeyeceğimizi söylüyorken ayet bir Müslümanın ben mutlak iyi tanrıyı savunmalıyım demesi aslında kendi inancıyla çelişiyor gibi geliyor bana.

Ben tanrının mutlak iyi veya kötü olduğu iddia edilemez çünkü neyin iyi neyin kötü olduğu bilinemez desem ne olur?

• Eğer ortada insan varsa ve bunu tanrı dediğiniz şey yarattı ise tanrınız ihtiyaç duymuş olur. Tanrılık düşer.

Tanrıysan hiçbir şeye ihtiyaç duyamazsın. Dua isteyemezsin. Birşey yaratmasın. Melekler gereksizdir.... Böyle uzar.

Kısaca tanrı diye taptığınız, kabul ettiğiniz şey tanrı filan değil.

• O boynuz sizin anlayabileceğiniz bir boynuz değil. Siz anlayamazsınız. Hayvanlarda bukunanla alakası yok.

O kanatlara ihtiyaç duymadan uçar.

Bu tanrının ismi deve.

Hem inanmıyorsan saygı duyacaksın

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    Hocam bana ulaşın buradan uzunca açıklayayım aksi halde buradan uzuyor:
  • Bedeni olduğunu kim söyledi? Bedeni olsa herkes inanır. Sınav bu

Boynuzu olması deve olması ne o zaman? Eğer sadece ismi öyle dersen tanrı sıfatlarını deveye yüklemiş olursun sadece. İsmini değiştirmen de hiçbir şeye etki etmez.
    Ben 3 boynuzlu devene inanıyorum hadi o zaman sen de Allah'a inan o zaman

Sana çok basit bir soru soracağım. Kanıttan bahsediyorsun. Bir zaman makinemiz var ve geçmişe taaa M.Ö 10000 senesine gittik.

M.Ö. 10000 senesinde yaşayan bir adama dedik ki dünya yuvarlaktır ve güneşin etrafında dönmektedir.

Adam da dedi ki bize kanıtlarsan inanırım. Adam matematik bilmiyor nasıl kanıtlarsın dünyanın yuvarlak olduğunu ve güneşin etrafında döndüğünü?
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Zaman makinesi ile günümüze getiririm.

• b.g. ismiyle arkadaş olarak ekledim seni fotom yoktur. Pek girmem zaten.
  • Şuna tanrınız çöktü desene

İnsan varsa tanrı yoktur.

Bu kadar basit.

İnsandan çok üstün varlık dersin anlarım, daha zeki dersin anlarım. Ama tanrı olamaz.

Tanrı insana ihtiyaç duyamaz. Bu kadar basit.

Tabi ters köşeden gol yiyince hakaretler gelmeye başlıyor

Hakaretle değil, tanrı olduğunu iddia ettiğiniz şeyin niye insana gerek duyduğunu anlatın

abi bu analojiyi kurduğuna inanamıyorum. saygısızlık etmek istemem ama bunu aklı başında birçok kişi anlayabilir. birşeyi nasıl isimlendirdiğin değil ne ifade ettiği önemlidir. sonsuz olan, tam olan, kesin, zorunlu olana istersen "ashdashdh" gibi bir isim koy bu önemli değil. ama sizin bahsettiğiniz kıyas malzemesi bile değil doğru bir önerme bile değil. dediğim gibi tanrının ne demek olduğunu öğrenin sonra yardımcı olabilirim. selametle
  • Çok cahil yobaz gördümde böylesine pess cidden.Cahil demek az kalır bence ileri derecede yarı cahil.
  • Çok mantıksız di mi?

İşte din tanrı diyenlerin kanıtları bunlar. Sadece ben isimlerini değiştirdim.

beni bile anlamamışsın dostum nolur daha pingleme beni
    Yani zaman makinesi ile çözersin. Allah'ın zaman makinesi ise ölünce işliyor işte. Allah'ın zamanına göre biz M.Ö. 10000dekiler gibiyiz ve bize sadece bir kitap ile iddia ediliyor. Elimizdeki tek somut şey bu. Bir çok şey bilgimizin dışında.

Nasıl ki istesen de sen matematik bilmeyen birine M.Ö. 10000 senesinde dünyanın yuvarlak ve güneşin etrafında döndüğünü ispatlayamazsın. Bizim zamanımızda da tanrı kanıtlanamaz. Ancak somut kitap ile çürütme yoluna gidebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.