Şimdi Ara

Bilim dogmatiktir (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
5.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-FF1B88FA0

zaten bilimsel metodolojinin dogmatikliğinden bahsediyor. kantın eseriyle burada anlatılan ne alaka ben ilişki kuramadım. kantı çok iyi anladığımı iddia etmeyeceğim ama kant metafiziği yoksayan biri değil ki zaten? ayrıca bahsettiğin niceliği biraz daha açarmısın anlayamadım
    metafiziği yok saymaz aksine kendisinin ortaya koyduğu transandental metafiziktir.
  • Bu konunun altında bulunma nedenim sizin direk ''Bilim dogmatik'' diyerek başlık atmanız.Ben klasik felsefi bir tartışma bulacağımı umarken hazırlanan videoda felsefenin arkasına gizlenerek yapılan islam propagandasını buldum.Ee doğal olarak bir iki kelam yazdım neden bu kadar sıkıntı içine girdin ki?

En sonunda da patlamışsın zaten fakat kusura bakma zerre felsefi ve Dünya dinlerinden bir gram alt yapısı olmayan biz değil sizsiniz.Zaten o nedenle gelip hazırladığınız videoda sözde bilimsel metodlar kullandığınızı iddia ederek bir dini ileri sürüyorsunuz.Halbuki bu sadece müslümana müslüman propagandasından başka birşey değil diyorum cevap vermek yerine topu taça atıyorsunuz.Söylesene ciddi ciddi ''Kırmızı Asa'' videoları kime hangi kesime hitaben hazırlandı?Videoların ön tarafı bilimsel gibi kurgulanmış lakin arka tarafta asıl vermek istenen mesaj çok açık.Neden bunu farketmem ve dile getirmemden dolayı bu kadar rahatsız oluyorsun ki?

Açık açık inançsız insanları hedef alıyorsunuz,videolarınızın arka tarafından bir dinin propagandasını yapıyorsunuz sonrada bunu farkedip eleştiren birisi çıkınca da asabileşiyor sanki videonun amacı direk felsefeymiş gibi bir savunma metoduna giriyorsunuz.Neden yani?Amaç ne?Neden kandırmaya çalışıyorsunuz ki açık açık deyin işte ''Efe Aydal'ın hazırladığı dini ve dinleri eleştirdiği, tanrı kavramını eleştirdiği ''Kırmızı Hap'' serisine cevap vermek için bu seriyi hazırladık.İslamın gerçek olduğunu ispat etmek gayemiz'' deyin daha samimi bulurdum.Zaten gerek kurgu sitili olsun,gerek serinin adı olsun direk neyi hedeflediğiniz ortada...Eee ben bunu eleştirince mi sıkıntı oldu yani?

Ha eğer maksat inançsız insanları hedef almak değildi ise orasını bilemem.Belki de ''Kırmızı Asa'' serisi ile ''Kırmızı Hap'' serisini izleyip kafası karışan teistleri ''İşte bakın Kırmızı hap serisini bilimsel bakış açısıyla çürüttük'' diyerek inancınızda tutma gayretindesinizdir bilemem orasını...Lakin şu üslubun ile bu videoları ''müslümana müslüman propagandası'' olduğunu ispat ettiniz.

Sağlıcakla kalın ....

• bilim dogmatiktir çünkü BİLİM in sağlaması yine BİLİM dir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlık bilim dogmatik olabilir mi ? ya da ''Bence'' bilim dogmatik vs olsa daha mantıklı olmaz mıydı ? Özellikle de felsefe bölümünde bu kadar kesin bir bulguya ulaştığınızı iddia ettiğinize göre anlaşılan herkesin bilmediği bir şey biliyorsunuz.
  • Ben de zaten ısrarla bu çelişkiyi söylüyorum arkadaş asabileşiyor.Yok yani videoda ''Aklınızı bilimsel düşüncelerin dogmatikliğinden arındırın'',''Bilimsel düşünce belki hakikati anlamanızı engelliyordur'',''Aklınızı özgürleştirin'' diyorlar ama kendileri risale-i nur'un dogmatikliğinden daha kendilerini kurtaramamış,her kesime objektif bakmaktan uzak bir haldeler.Bunu söyleyince de ''Biz felsefe tartışmaya geldik'' diyerek niyetlerini gizlemeye çalışıyorlar.Sevsinler böyle felsefe tartışmasını...

Madem felsefe tartışmaya geldin ne diye direk kesin bir dille ''Bilim dogmatiktir'' diyorsun?Üstelik bunu diyen kim?Risale-i Nur'u,İslamı,kuran'ı yani kendi inancını bir kere bile olsun sorgulamamış insanlar.Eee biz nasıl sizin samimiyetinize inanalım?Videolarındaki düşüncelerinin saçmalığından yola çıkarak birçok örnek verdim her seferinde topu taça atmaktan başka birşey de yaptığınız da yok.Mesela ''Bilimsel düşünce belki hakikati anlamanızı engelliyordur diyorsunuz.Peki ya bu engellenen hakikat budizmin ruhaniliğini olamaz mı?Neden tek hakikat ''islam'' oluyor?'' diyorum asabileşiyor.Ee azizim madem aklı özgürleştireceğiz o halde her açıdan özgürleştirmekle işe başlamak gerekir.İlk başta her inanca ve düşünceye eşit mesafeden bakarak işe başlamak gerekir.İlk önce kendi inancınızın dogmatikliğinden kurtulun sonra bilimsel düşüncenin dogamatikliğini tartışın değil mi?

Zaten benim de en çok dikkatimi çeken husus bu kanal ve diğer bahsettiğiniz kanalların sürekli olarak deist argümanlarla bize gelmeleri.Yok yani önceki mesajlarımda da belirttim.Deist düşünce bana daha yakın geliyor diye.Tek sıkıntım neden bir tanrının dine ihtiyacı olsun?Neden din göndersin?Neden koca evreni yaratan bir tanrı mehmet kişisinin o gece ibadet edip etmemesi ile ilgilensin?Bunun cevabını veren yok.Sürekli topu taça atmalar filan...Neden hocam neden?Neden bu kadar birbirinden farklı din var?Cevap yok...

NOT:Bir de ısrarla ''Senin inancın'' diyor.Yahu burada bile objektif bir tutum sergilemiyor.''Senin inancın'' ne?''Aklı özgürleştirelim'' diyorsunuz ama ilaki bizimde bir inancımız olduğuna saplantılı bir şekilde kalmışsınız.Bu nasıl aklı özgürleştirmek?Ateizim, Deizim,Agnostizm bir düşüncedir.Din değildir.Yani bana ''Senin düşüncene göre'' deseydi gerçekten niyetinin objektif olarak bilimsel bakış açısını sorgulamak olduğunu düşünürdüm ama sürekli olarak insanlara böyle hitap etmesi,kendi inandığı dini kalıpların dışına çıkamaması filan zaten buraya tartışmak için gelmediğini ortaya koyuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Poun

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    "Boşuna bu insanlarla kafanı yorma. Stress atmak için birebir. Arada dalganı geç yeter. "
    Başka birine vermiş olduğun cevap nasıl bir ruh halinde olduğunu gostermekte!
    Evrende nokta kadar olan dünyanın içinde sende nokta kadar yer kaplamiyorsun!
    En fazla 10' larca sene yaşayıp gercegin ne oldugunu goreceksin! Tukettigin her nefeste, son nefese yaklaşiyorsun.
    Inkar etmekle gerçek değişmez. Gerisi sana kalmış!

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Keyfin yerinde olmasa zaten burada olmazdin. Fakat bizlerinde bu fani dunyaninda bir sonu var.

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Sizleri bu forum sayesinde tanıdım. O zamanlar samimi olarak gerçekten üzüldüm.
    Sizler için artik eskisi kadar uzulmuyorum.
    Yeni nesil internet sayesinde her türlü düşünce bombardımanıyla karşı karşıya. Doğruları yanlislari ayirmak, eskiye gore hem cok kolay. Hem cok zor.

• Long Nightt kullanıcısına yanıt
    "Zaten benim de en çok dikkatimi çeken husus bu kanal ve diğer bahsettiğiniz kanalların sürekli olarak deist argümanlarla bize gelmeleri.Yok yani önceki mesajlarımda da belirttim.Deist düşünce bana daha yakın geliyor diye.Tek sıkıntım neden bir tanrının dine ihtiyacı olsun?Neden din göndersin?Neden koca evreni yaratan bir tanrı mehmet kişisinin o gece ibadet edip etmemesi ile ilgilensin?Bunun cevabını veren yok.Sürekli topu taça atmalar filan...Neden hocam neden?Neden bu kadar birbirinden farklı din var?Cevap yok..."

Ben bu sorularına mantık dahlinde cevap verirsem ne olacak? Müslüman mı olacaksın yoksa senin dediğin gibi değil mi diyeceksin?

Sana desem ki soruları yanlış şekilde soruyorsun, sorularını değiştirecek misin yoksa hayır tanrı var ise benim sorduğum sorulara benim sorduğum şekilde ele alıp cevap vermeli mi diyeceksin?

Sana diyorum ki; senin soruları sorma biçimin tanrıya yani Allah'a inanmama üzerine kurulu. Bu sebepten Allah'a inanma ihtimalin yok. Bu iradeyi ise sana Allah verdiği için sen bu soruları bu şekilde de sorabilirsin ama istersen farklı şekilde de sorabilirsin, sen hangi iradeyi seçeceksin?

Senin geçtiğin yollardan geçmiş birisi olarak ben soru sorma biçimimi değiştirip yeniden Müslüman oldum, uzun zaman sonunda şunu anladım ki ben istemişim dine dönmeyi ki aynı şeylere farklı bakış açıları ile bakmışım, sen farklı bakış açıları ile baktığına emin misin?

Konu ile ilgili de bence erken konuştun adamlar zaten söylüyor bunlar ısındırma diye, bir temel atıyorlar henüz, İslama daha gelmediler, bakalım nerelerde saçmalayacaklar, nerelerde tutarlı olacaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

"Zaten benim de en çok dikkatimi çeken husus bu kanal ve diğer bahsettiğiniz kanalların sürekli olarak deist argümanlarla bize gelmeleri.Yok yani önceki mesajlarımda da belirttim.Deist düşünce bana daha yakın geliyor diye.Tek sıkıntım neden bir tanrının dine ihtiyacı olsun?Neden din göndersin?Neden koca evreni yaratan bir tanrı mehmet kişisinin o gece ibadet edip etmemesi ile ilgilensin?Bunun cevabını veren yok.Sürekli topu taça atmalar filan...Neden hocam neden?Neden bu kadar birbirinden farklı din var?Cevap yok..."

Ben bu sorularına mantık dahlinde cevap verirsem ne olacak? Müslüman mı olacaksın yoksa senin dediğin gibi değil mi diyeceksin?

Sana desem ki soruları yanlış şekilde soruyorsun, sorularını değiştirecek misin yoksa hayır tanrı var ise benim sorduğum sorulara benim sorduğum şekilde ele alıp cevap vermeli mi diyeceksin?

Sana diyorum ki; senin soruları sorma biçimin tanrıya yani Allah'a inanmama üzerine kurulu. Bu sebepten Allah'a inanma ihtimalin yok. Bu iradeyi ise sana Allah verdiği için sen bu soruları bu şekilde de sorabilirsin ama istersen farklı şekilde de sorabilirsin, sen hangi iradeyi seçeceksin?

Senin geçtiğin yollardan geçmiş birisi olarak ben soru sorma biçimimi değiştirip yeniden Müslüman oldum, uzun zaman sonunda şunu anladım ki ben istemişim dine dönmeyi ki aynı şeylere farklı bakış açıları ile bakmışım, sen farklı bakış açıları ile baktığına emin misin?

Konu ile ilgili de bence erken konuştun adamlar zaten söylüyor bunlar ısındırma diye, bir temel atıyorlar henüz, İslama daha gelmediler, bakalım nerelerde saçmalayacaklar, nerelerde tutarlı olacaklar.
    Halihazırda saçmalamış durumdalar zaten bilimden daha ne kadar objektif olmasını bekliyorlar ki bilimi herhangi bir felsefi akımın aracı gibi lanse etmek başlı başına tehlikeli bir anlayış ortak paydayı kaybetmemize neden olur. Z boyutu var dedin tamam çiçeği yazan var dedin tamam bilimin metodolojisi bağlamında bu neyi değiştirecek z boyutunu inceleyebilecek misin sen? Akıl yürütme ile buldun diye bilimin kapsamına alamazsın bu keyfilik olur, yaptığın şey felsefe zaten, yap felsefeni kim sana yapma dedi. Bilimin sınırları kendi doğal sınırları. Natüralizm ile felsefi alanda yap mücadeleni bilimden ne istiyorsun. Bilimsel değil diyen adama ben zaten felsefe yapıyorum diyemiyor musun ağzın mı yok?

Madem gerçek islam bu değil gerçek bilim bu değil mi diyelim ne diyelim.

Açılış cümlesini ele alalım; Eğer yanılıyorsam yani eğer bir ilah varsa ve ben bunu anlayamıyorsam sorun delillerde olmamalı sıfır toplamlı cümle kurdun ne yaptın şimdi bence bir ateist 2+2=4 diyebilmeli ne demek kerkenes :) bi sen mi akıllısın. Baştan sona böyle angusluklarla dolu. Bilimsellik sorgulanamıyorsa bilim felsefesi niye var? Niye iki tanrı z boyutundan kafa kafaya verip x y boyutu ile ilgili kural koyuyorsunuz? Bilim nesneyi yorumlamak için mi yapılır? İstediğiniz nedir tanrı da bilimin nesnesi mi olsun?

El insaf mümkün olduğu kadar güvenilir bilgiye ulaşma çabası var ben hakikatin kendisiyim herşeyi de çözdüm al buyur iddiası da yok bırakın şu bilimin yakasını arkadaş ateist yapıştıysa o da bıraksın. Anlamlı olan sadece bilimsel olandır yaklaşımı bilimsel bir yaklaşım değil felsefi bir yaklaşımdır e desin adam ne mahsuru var bu senin gaybı bilimin içine sokmanı mı gerektiriyor bu saçmalamak değil de nedir?

Sonuç ne; özgür akıl, noolur felsefe yapın sağol biz de yapmıyorduk zaten söylediğin iyi oldu...

• Tekin G. kullanıcısına yanıt
    Öyle görünüyor ama %100 hatalılar da denemez. Bazı tespitleri de doğru. Bilim adamları subliminal mesaj olarak ateizm pompalarlar.

Bu dünyada bir grup vardır bilim adamlarını da finanse eden ben her zaman arkasında onların olduğunu düşünmüşümdür. Kapitalizmin devamı için milletsiz, ailesiz ve dinsiz çoğunluğa ihtiyaç vardır çünkü, bunu da en kolay bilim ve bilim adamları ile sağlarsın. Savaş çok para istiyor. Her toplumda da savaş çözüm olmuyor.

Adam Smith'in görünmez elidir bunlar bir anlamda

Bilim adamları bilim yapmalı, din veya dinsizlik pompalamamalılar özetle.

Göreceğiz bakalım ben de saçmalayacaklarını tahmin ediyorum da neler söyleyecekler merak da ediyorum. Said Nursi cemaatinden geliyor olmaları daha da ilgimi çekti. Beklemediğim bir söylem bu iş Kur'an a gelecek mi yoksa risalede mi kalacaklar bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torlofan -- 3 Mart 2019; 21:15:5 >

• quote:

Öyle görünüyor ama %100 hatalılar da denemez. Bazı tespitleri de doğru. Bilim adamları subliminal mesaj olarak ateizm pompalarlar.

Bu dünyada bir grup vardır bilim adamlarını da finanse eden ben her zaman arkasında onların olduğunu düşünmüşümdür. Kapitalizmin devamı için milletsiz, ailesiz ve dinsiz çoğunluğa ihtiyaç vardır çünkü, bunu da en kolay bilim ve bilim adamları ile sağlarsın. Savaş çok para istiyor. Her toplumda da savaş çözüm olmuyor.

Adam Smith'in görünmez elidir bunlar bir anlamda

Bilim adamları bilim yapmalı, din veya dinsizlik pompalamamalılar özetle.

Göreceğiz bakalım ben de saçmalayacaklarını tahmin ediyorum da neler söyleyecekler merak da ediyorum. Said Nursi cemaatinden geliyor olmaları daha da ilgimi çekti. Beklemediğim bir söylem bu iş Kur'an a gelecek mi yoksa risalede mi kalacaklar bakalım.
    Abi pompalasın bunun bilimle alakası nedir islamda tebliğ var hıristiyanlıkta misyonerlik var bırakın ateizmin de militanı olsun adamın başı kel mi? Niye pozitif ayrımcılık yapıyoruz?

Olayı hiç bu şekilde değerlendirmemiştim.

Yok sakat bir düşünce bu bence. Bilim benim Kur'an dan sonra en değer verdiğim şeydir. Benim bakışımı bozma

Pompalıyorsa bunu subliminal olarak yapmasın "ben ateistim ve bunu yaparak bilimin yanında ateizm propagandası da yapıyorum" desin.

Ben mesela Türkiye'de evrim kabulunün bu kadar düşük olmasının sebebini inatla evrimi ateizm olarak halka pompalamaya çalıştıkları için olduğunu düşünürüm. Evrimi ateizm gibi sundular millet de incelemeden red etti. Halbuki evrimi ilk iddia edenler Darwin değil Araplar

Bilimin gelişmesini engeller bence bilime her hangi bir şekilde din veya dinsizlik katarsak. Bilim bize lazım. Laik Bilim taraftarıyım ben

• quote:

Olayı hiç bu şekilde değerlendirmemiştim.

Yok sakat bir düşünce bu bence. Bilim benim Kur'an dan sonra en değer verdiğim şeydir. Benim bakışımı bozma

Pompalıyorsa bunu subliminal olarak yapmasın "ben ateistim ve bunu yaparak bilimin yanında ateizm propagandası da yapıyorum" desin.

Ben mesela Türkiye'de evrim kabulunün bu kadar düşük olmasının sebebini inatla evrimi ateizm olarak halka pompalamaya çalıştıkları için olduğunu düşünürüm. Evrimi ateizm gibi sundular millet de incelemeden red etti. Halbuki evrimi ilk iddia edenler Darwin değil Araplar

Bilimin gelişmesini engeller bence bilime her hangi bir şekilde din veya dinsizlik katarsak. Bilim bize lazım. Laik Bilim taraftarıyım ben
    Altyazı geçsin diyorsun :)

İnanan kesim bilim nedir bilmediğinden değil yani hep küffar suçlu :)

Evet bilim bu saydıklarımızdan münezzehtir :) bilimsel bakarsan kendinden olan ve olmayanı ayıklatır..

İnanan kesim Orta Çağ denen zaman diliminde müthiş işler başardı. 1400 senelik zaman dilimini bugünkü ile sınırlamak yanlış olur. O zaman diliminde yobazlar baskın değildi İslam toplumunda demek ki en ileri bilim Müslümanlarda idi. Sonrasında ise ki bunda Osmanlının rolü de büyüktür, Moğol istilasının da çok etkisi vardır bilimsel ilerleme yavaşladı ve neredeyse durdu.
    Tam tersi batıda özellikle Amerika kıtasının keşfi ile müthiş zenginliğe ulaştılar ve yobaz kiliseye başkaldırılar başladı ve Araplardan aldıkları bilimsel öğretiyi ilerlettiler. Doğal olarak da Müslüman coğrafyası geri kaldı.

Biz şu anda çok geri kaldık yobazlığımız da hala en önde gelen şey toplum olarak. Ancak yeni nesil çok daha sorgulayıcı o sebepten de Türkiye'nin yobazlığı azalacak gelecekte göreceksin. Siyaseten bir normale dönersek daha da hızlanır diye tahmin ediyorum. Diğer Müslüman ülkelerde ise İran bizden şu anda daha iyi eğitim veriyor ve akademik anlamda daha ileride. Bir de Mısır var nispeten bilim yapan. Ama iki ülke de siyaseten bizden bile sıkıntılı aslen. Biraz Hindistanda var müslümanlarda bilim, bir de batıda yaşayan Müslümanlarda.
    Geri kalanlar tahminimce petrol bittiğinde Afrika ülkelerine dönecekler. Ötekiler zaten şu anda Afrika ülkesi gibiler.

Ben bilim adamının din veya dinsizlik yapmasını istemiyorum. İnsan olarak tanrı dışında kutsal sayacağımız şey bilimdir ve onun kutsallığını din ile karıştırdığımızda sıkıntı olur, gelişmeler yavaşlar.

Din tartışmasına bilim katılır ama bilim tartışmasına din katarsan işte bilim kabul görmez bu da toplumun gelişimini düşürür. Kaldı ki bilim herşeyi de açıklamaz yani bir sınırı vardır, düşüncenin ise yoktur.

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    Bu arkadaşlar tam tersini söylüyor işte din tartışmasına bilim katılmasın diyor ve dini de katalım bilime aksi takdirde yanlış yapmış oluruz diyor.

Rönesansın islam medeniyetinden beslendiği gerçeğini belirtirken islam medeniyetinin de antik yunandan beslendiği gerçeğini gözardı etmememiz gerekir.

Militan ateizmin yobazlığın azalmasında ki pozitif etkisini de gözardı etme, bakışını bozmak istemem ama
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.