3k civarı gelecek gibi bilkent ctis'i düşünüyorum nasıl bir bölüm? eğitimi nasıl? |
bilkent ctis
-
-
Full lab+staj odakli bir bolum, 2. Sinifin sonunda 4 hafta staj yapiyorsun, sonra 3. Sinifin 2. Doneminde butun donem (14 hafta) staj yapiyorsun gene, derslerde lab odakli gidiliyor, her dersin labi var neredeyse, lab quiz lab exam vs oluyor surekli, 1. Sinifi bitirdim bu sene ("bitirdim", ama okul muhtemelen uzayacak) tavsiye ederim
Not: Gpa bayaaaaaa dusuk benim, daha yuksek gpa'i olan/daha ust sinifta okuyan arkadaslar daha faydali olacaktir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ben parayı severim 2.sınıftan itibaren iyi para kazanılır mı? çocukluktan beri bilgisayara kodlamaya ilgiliyim
birde yapay zeka bu bölümü kötü etkiler mi?
-
2. Siniftan itibaren evet para kazanilir cunku tum temel dersleri almis oluyorsun (oop,network, database, web, algoritma) ve stajini yapmaya hazir hale geliyorsun. Staji yapacak seviyeye gelen adam para da kazanabilir herhalde.
Yapay zekanin bu bolumu kotu etkileyecegini sanmam, yapay zekayi besleyecek bakacak edecek adam da gerekiyor sonucta, 3. Sinifta data analizi dersi var bir tane de secmeli var, tabii dedigim gibi benim hem gpa dusuk hem 1. Sinifim hem okul uzadi o yuzden baskalarini bulmaya calis bence bolumden
olsun hocam bölümle alakalı önemli bilgileri verin yeter, bir de bu bölümden mezun olunca kaça başlıyorlar? yurtdışına gitmek ne kadar kolay?
elimde 13 inc 8gb ramli 2018 model macbook pro var 5 senedir. aktif olarak kullanıyorum eskisi kadar iyi değil, bölüme başlamadan önce yeni bilgisayar almalı mıyım sence?
-
Yurtdisina giden, yonetici vs olan bir suru ornek vardi tanitim brosulerinde, linkedin'de daha rahat bulabilirsin diye tahmin ediyorum. O dedigim 14 haftalik stajlarin %50'den fazlasi staj sonrasi tam zamanli is teklifi veriyormus zaten.
Macbook pro yetebilir ama eger maddi durumun el veriyorsa yeni bir macbook alinabilir bence
yurtdışında staj yapanlar var mı? mümkün mü?
macbook almayı düşünmüyorum ya 20k civarı laptoplar yeter mi?
-
Vallahi yalan olmasin, online tanitim vs olacak orada kendin sorman cok cok cok daha iyi olacaktir yurtdisi staji. Ama bildigim sey ise stajda online yapmak istiyorsan belli bir siniri var, mesela yaz stajinda sanirim 20 gunden en az 5 gun ofise gitmen gerekiyor diye hatirliyorum.
Ortalama bir windows laptop yeterli olacaktir diye dusunuyorum.
peki mezun olduğu gibi yurtdışına giden tanıdığınız var mı?
ve bölüm birincilerinin ortamalası kaç oluyor? ortalama önemli mi?
-
up up cengaverler help
-
uppala
-
Bolumden tanidigim yok
Bolum birincisinin ortalamasi 3,97 ikincinin de 3 96'ymis sanirim. Ortalama tabii ki onemli cunku derslerin neredeyse hepsi gercek hayatta kullanacagin uygulamali arac ve konseptler. Iyi bir ortalama bolumun sana vermeye calistigi egitimi aldigini gosterir.
up up
-
Ein auslander hocam vardı o da burada okuyordu diye hatırlıyorum, ona da yazabilirsiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ne gibi? sadece yazılıma karşı ilgim var başka mühendislikler önermeyin lütfen
-
teşekkürler hocam
-
bilkentle iyteyi bir mi tutuyorsun yahu, diğerleri burs vermiyor üstüne donanım derslerini sevmem ama hacettepe de var aklımda düşünme sürecindeyim
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
3k dan gelme ihtimali olan ceng ler sırasıyla Hacettepe, Bahçeşehir, ytü. Diğerleri ya gelmez ya da bunlarla kıyaslanamaz zaten. Aralarındaki açık ara en iyisiyle kıyaslarsak;
Bölüm içinde göreceğin eğitimin Hacettepe'de daha iyi olacağını fakat, bölümden mezun olduğunda Bilkent'in sana çok daha kazanım katacağını düşünüyorum. Yani bence asosyal isen ve sadece bölümü bitirip çalışıcam diyorsan Hacettepe, yok ben üniversitenin tüm imkanlarını sömürebilirim diyorsan Bilkent CTIS derim. |
Benzer içerikler
- tyt 60 net nasıl yapılır
- l"hospital yasak mı
- çalıştıkça netlerim düşüyor
- tus başarısı en yüksek üniversiteler
- bilgisayar mühendisliği kısaltması
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X