Şimdi Ara

BİLKENT EKONOMİ VS BOĞAZİÇİ EKONOMİ VS ODTÜ EKONOMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
3.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şehir mevusuna takık değilim kesinlikle iyi bir akademik kadro ve önceliğim bitirip Amerika'nın en iyi okullarından birinde yüksek lisans veya doktoraya kabul almak.Çok iyi bir hazırlık eğitimi olsun.Türkiye'de kalmak istemiyorum özellikle Bilgisayar Bilimi alanında da kendimi geliştirmek istiyorum o yüzden mümkün olduğu kadar seçmeli ders seçimi bol olan hatta yüksek lisansı bilgisayar veya veri bilimi üzerine kayabileceğim şekilde bir müfredatı olan ekonomi bölümü istiyorum.Bu üç bölümde çap imkanları yok denecek kadar kısıtlı ama yan dal,seçmeliler vs ile bilgisayar becerilerini geliştirmek istiyorum.Ayrıca hocalarla kolay ulaşım,kampüs içi sosyal aktiviteler,staj bulma kolaylığı üste saydığım kriterlerden sonra 2.sıradadır.Hangisi bu kriterlerimi uygundur sizce ?

• boun ekonomi.

konu kesinlikle tartismaya acik,yorum gerektiren bir konu degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boun ybs birkaç yıl sonra ilk 100 200 ile aldıgında oturur aglarsın sıralamana yazık etme geçen sene ea74.sünden 80.sine 95.sinden 100.süne herkes yazdı boun ybsyi bu sene ilk 1k da kapatacak. araştırmanı öneririrm.

• Hocam ben özellikle bu konuyu çok araştırdım.Gittim özellikle Bilkent CTİS'in bölüm başkanına sordum benim şöyle şöyle Amerikan'nın şu okulunda okumak gibi bir planım var bu bölümü okusam bu okullara master kabulu alabilir miyim dedim adam hiç tereddütsüz hayır okuyamazsın dedi.Çünkü Stanford,MİT,Harvard gibi okullar bilgisayar teorisine çok hakim,matematik becerileri çok gelişmiş bireyleri kabul ediyorlar dedi.Ayrıca bilgisayar ile ilgili makalelere,resarchlere çok bakıyorlarmış ybs bölümü ise daha pratik uygulamaya dayalı şirketlerin sorunlarını çözecek şekilde elaman arıyorlarmış.Ha ybs okuyupta Google'da,Apple'da çalışan varmış ama bu büyük okullardan master doktora için bilgisayar mühendisliği veya matematik gibi alanları önerdi.Kendiside bilkent bilgisayardan mezun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kromozom473 -- 24 Temmuz 2022; 17:18:27 >
  • boun boş ve balon bir okul

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ekonomi ve bilgisayar bilimleri ortak noktaları kısıtlı alanlar hele iyi bir üniversitede bilgisayar bilimleri masteri yapmak için ekonomi lisans derecesinin yeterli olacağını sanmıyorum ben daha çok veri bilimine kayabilirsiniz. bu üç tercih arasından benim önerebileceğim kesinlikle boğaziçi olacaktır ama bilgisayara meraklıysanız bu kadar sabancıyı neden tercih etmeyi düşünmediniz ?

• Adam 3 farklı üniversitedeki ekonomi bölümlerini kıyaslamakla ilgili konu açmış. Siz YBS diyorsunuz. Çok ilginç böyle tıp isteyenlerin falan da konularına gidip ybs övüyor musunuz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi işletme ve ekonomi
    3 yıl önce açıldı
    Boğaziçi Ekonomi?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilkent ve boün iibfsi her zaman odtü iibfsinden bir tık daha iyidir hocam. Ben olsam boğaziçine giderdim. başarılar

• Sabancı da yazabilirsin ceng+econ yaparsın teknoloji hedefin o kadar netse

• kromozom473 K kullanıcısına yanıt

bir beşiktaşlıya gidip beşiktaş nasıl takım diye sormuşsun :D her denilene inanan saf bir nesil yetişiyor MIT'nin mıs bölümünden haberi de yoktur veyahut genç bir kardeşimizi yanlış yönlendiriyordur. mıt'e doğrudan kabul alabilecekken iyi bir letter ile sen enteresan yolları seçmişsin tabi kötü değil ama şöyle de bir gerçek var sen boun ybsye şuanki sıralamanla girebilirsen birkaç sene sonraki girenler ah keşke bende girseydim bölüm fena arttı diyecek o trene binemeyeceksin bahsettiğin tüm bölümler yavaş yavaş çekecek veya yerinde sayacak boun ise çok ciddi yukarılara yükselecek biraz istatistik biraz eğilimler her şeyi belirliyor. Müfredatı çok çok güçlü tam bir mesleki eğitim ve ek olarak staj imkanı ama aynı zamanda da akademi içinde mükemmel bir program mıs şimdi de yok ordan akademi olmaz diyenler çıkmış.. bak ne çıkarsa çıksın sadece saf olanlar seçilimle başka şeyi okusun kalanlar ybs okusun mantığı var keşke boun ybs tercih yayınına katılsaymışsın genç kardeşim, sen coktan tercihini yapmışsın ne diyeyim sıralamana yazık, boun ybs ile daha da değerlenecekti.

• gencim güzel cocugum benim tıp sayısalda tamam mı ybs eşit ağırlıkta :) ah ah

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt

Hocam Sabancıya giren çoğu insan ceng seçiyormuş ve artık kapasitesinin üzerinde bilgisayar okuyan insan varmış.Okul ya bu olayı kapatacakmış ya da sınırlama getirecekmiş diye birşey kulağıma geldi.Daha önce de Endüstri Mühendisliği için yapmışlar.Şimdi o riske değer mi bilemedim.

• Bilkent iktisat tabii ki

• akademik gozyaslari kullanıcısına yanıt

Hocam işte o eksikliği kapatmak için çok fazla seçmelisi olan bir bölüm arıyorum.Özellikle bilgisayar teorisi kısmıyla ilgili hardware girmeden bilgisayar mühendisliğinden dersler alarak teori kısmını halletmek isityorum.Ayrıca mat yandalı veya bilgisayar yan dalı varsa bilmiyorum odtüde veya boğaziçinde var mı ama bilkentte ctis yan dalı varmış.Avrupa ve Amerikada econ + cs yapan çok insan varmış.Bu arada Econ dersleride çok hoşuma gidiyor keşke çapla bilgisayar +econ kombini yapabilsem ama üç okul buna müsade etmiyor.Koç econada puan yetmiyor.Sabancı içinde aşağıda yorumda sebebini belirttim.Ayrıca bilkent econda bir profa da sormuştum oluru var mı diye econ okuyup big dataya yönelen çok fazla insan varmış bölümde.Bilgisayar dersleri alıp yapabilirsin dedi özellikle data science masteri için söyledi bunu.

• herkesle kavgalı işletme okuyan yasuo, 65kdan girdiğimi bildiğin halde yayıla yayıla konusuyosun iyi en azından 1 milyonuncu olarak girmemişim :D akdeniz ybsden bahsediyoruz yahu :D 200 binmiş senin yırtınarak yapacagın o puanı gozum kapalı yaparım 1 kez bile çalışmadan 65k yaptım eada, ucuz insan seni. sonra abi abi nasıl yatay geçicem şu ybsye özür dilerim abi haddimi aştım trolledim abi yazarsın baslıgıma :D ucuz seni.

• Sadece iktisat değil de iktisat alt dallarına göre bak derim, biz (bilkent) para ekonomisinde baya iyiyiz mesela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahaha sizi iKdİsAdCILAR sizi :D asagılık gomplehsi dolusunuz ya :D her yerinizden akıyor şimdi daha iyi anlıyorum ahahahhaha :D

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.