Şimdi Ara

Bilkent Endüstri vs ODTÜ EE/CENG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
3
Favori
1.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet beyler başlıkta belirttiğim gibi. Aslında olay üniversite seçmek gibi bir şeye dönüştü. Amacım microsoft, intel vb. yerlerde (yani büyük firmalarda) çalışmak. Ceng okumayı çok istiyodum ama kararsız da kaldım sonuçta imkanları iyi olan bir bilkent var ve çıktığınız zaman boşta kalma ihtimaliniz baya düşük olduğu bir yer, öbür tarafta da imkanları fena olmayan bir devlet üniversitesi hem ee hem de ceng tutan bi yer. Endüstri açısından meslek olarak ne yapar ne eder kesin bir bilgi bulamadım. Daha çok yönetici kadrosunda çalıştıkları fikrinde karar kaldım en sonunda. Sizce hangisi ? [Kusura bakmayın kafam karışık burasıda baya karışık oldu zannımca ]

• İyi diyosun da ne bileyim ısınamadım bir türlü odtü'ye. Bilkent o kadar çok imkan veriyo ki insanın kafası karışıyo ortalamayı yüksek tutup endüstriden cs'ye geçmeyi bile düşündüm :D Cevap için teşekkür ederim.
  • 2265. yim ben de. odtü ceng yazmayı düşünüyorum. bilenti hiç düşünmedim ne gibi artıları, imkanları var biraz bahseder misin?
  • endüstri mühendisliğinin amacı işletmelerin çalışma düzenini matematiksel olarak modellemek ve daha verimli hale getirecek çözümler üretmektir, amaç, olabilecek en iyi hizmeti verirken maksimum kazancı sağlamaktır. bu hizmet şirketlerin kendi içinde yapılabildiği gibi dışardan da iş analizi hizmeti veren şirketlerden alınabilir. örnek bir çalışma olarak, geçtiğimiz senelerde bilkent endüstri öğrencileri bitirme projesi olarak bir havayolu firmasına iş analizi yaparak aynı miktarda seferi 1 eksik uçak sayısıyla yapabilmelerini sağlayan bir iyileştirme yapmışlardı.

bilgisayar mühendisliği içerisinde sandığınız gibi sadece yazılım yoktur, sayısal devre tasarımı, veri yapısı tasarımı, veritabanı yönetimi, ağ yönetimi ve analizi, algoritmik analiz gibi işler de bilgisayar mühendisleri tarafından yapılır çoğu zaman. bu alanda makine öğrenmesi, veri madenciliği gibi konular bu ara pek revaçta, uzun süre de öyle olacağa benziyor.

elektrik elektronik mühendisliği daha çok uygulamalı matematik gibidir. çok çeşitli matematiksel araç ve çözüm yöntemi arasından probleminize uygun olanı seçerek problemi çözmeye ve prototipini çıkartmaya çalışırsınız. bunun dışında bilgisayarcılarla ortak olarak sayısal devre tasarımı, programlama gibi yetenekler de kazandırılır ki problemin çözümü bunları gerektiriyorsa mühendis bunları da kullanabilsin. örnek olarak bu sene bilkent elektrik elektronikte bitirme projesi olarak çift lazer ile hedef takibi üzerine bir proje yapıldı. bu projede kameradan gelen görüntünün işlenmesinde matematiksel yöntemler kullanıldı ve lazerlerin yönlendirme sistemi için sayısal tasarım kullanıldı.

tl;dr okulu mokulu boşver ne istiyorsan bunlara göre yap seçimini. dilerseniz biraz daha araştırıp daha düzenli şekilde bunu konu olarak da yazayım.

• Brütal kullanıcısına yanıt
    Özel olduğu için çok iyi imkanları var gibi geldi bana

Odtü devlet

Ben ankarada bilkent düşünüyorum

İstanbulda boun ( koçu beğenmedim :( koç güzel çıksa iyiydi özel olduğundan imkanı çok )

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brütal

2265. yim ben de. odtü ceng yazmayı düşünüyorum. bilenti hiç düşünmedim ne gibi artıları, imkanları var biraz bahseder misin?

Ya adamların tanıtımı yapmak gibi olucak :D Tam burslu olarak girerseniz otomatik olarak kapsamlı bursa yükseltiliyosunu [yani sizin derecenizde]. 2 kişilik ranzalı odada ücretsiz kalma imkanınız oluyor bu birinci imkan ki ek olarak 730 TL de 8 ay boyunca(yanlış hatırlamıyosam belki 9'dur) size burs olarak veriliyor. Eğer yurtlarında kalmak istemez iseniz bu burs 990 TL oluyor. Eğitim kadrosunun sürekli projeler mi desem tezler mi her neyse sürekli çalışması gerektiğini böyle olarak kendi maaşlarını yükselttiğini söylediler yani adamlar para için hala çalışıyo ve bu güncel olmalarını sağlıyo. Yurt dışı ile bağlantıları fazla olan bi vakıf üniversitesi bu da yüksek lisansınızı yurt dışında yapmak istiyor iseniz size imkan sağlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: aoulle

endüstri mühendisliğinin amacı işletmelerin çalışma düzenini matematiksel olarak modellemek ve daha verimli hale getirecek çözümler üretmektir, amaç, olabilecek en iyi hizmeti verirken maksimum kazancı sağlamaktır. bu hizmet şirketlerin kendi içinde yapılabildiği gibi dışardan da iş analizi hizmeti veren şirketlerden alınabilir. örnek bir çalışma olarak, geçtiğimiz senelerde bilkent endüstri öğrencileri bitirme projesi olarak bir havayolu firmasına iş analizi yaparak aynı miktarda seferi 1 eksik uçak sayısıyla yapabilmelerini sağlayan bir iyileştirme yapmışlardı.

bilgisayar mühendisliği içerisinde sandığınız gibi sadece yazılım yoktur, sayısal devre tasarımı, veri yapısı tasarımı, veritabanı yönetimi, ağ yönetimi ve analizi, algoritmik analiz gibi işler de bilgisayar mühendisleri tarafından yapılır çoğu zaman. bu alanda makine öğrenmesi, veri madenciliği gibi konular bu ara pek revaçta, uzun süre de öyle olacağa benziyor.

elektrik elektronik mühendisliği daha çok uygulamalı matematik gibidir. çok çeşitli matematiksel araç ve çözüm yöntemi arasından probleminize uygun olanı seçerek problemi çözmeye ve prototipini çıkartmaya çalışırsınız. bunun dışında bilgisayarcılarla ortak olarak sayısal devre tasarımı, programlama gibi yetenekler de kazandırılır ki problemin çözümü bunları gerektiriyorsa mühendis bunları da kullanabilsin. örnek olarak bu sene bilkent elektrik elektronikte bitirme projesi olarak çift lazer ile hedef takibi üzerine bir proje yapıldı. bu projede kameradan gelen görüntünün işlenmesinde matematiksel yöntemler kullanıldı ve lazerlerin yönlendirme sistemi için sayısal tasarım kullanıldı.

tl;dr okulu mokulu boşver ne istiyorsan bunlara göre yap seçimini. dilerseniz biraz daha araştırıp daha düzenli şekilde bunu konu olarak da yazayım.

kafa yapım 3'ünüde de uygun gibi. En çok ceng'e yatkın tabiki ama diğerlerini de yapabilirim. Bu yüzden arada kaldım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ceng İçin Sabancı vs İTÜ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İmkanları fena olmayan devlet üniversitesi derken? İkisinde de okumuş gibisiniz hocam. Odtü her türlü daha iyi bir üniversite gerek yurt dışı gerek yurt içi için. Son senelerde nerden çıktı bu özel üniversite fetişi anlamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Valeryy

quote:

Orijinalden alıntı: aoulle

endüstri mühendisliğinin amacı işletmelerin çalışma düzenini matematiksel olarak modellemek ve daha verimli hale getirecek çözümler üretmektir, amaç, olabilecek en iyi hizmeti verirken maksimum kazancı sağlamaktır. bu hizmet şirketlerin kendi içinde yapılabildiği gibi dışardan da iş analizi hizmeti veren şirketlerden alınabilir. örnek bir çalışma olarak, geçtiğimiz senelerde bilkent endüstri öğrencileri bitirme projesi olarak bir havayolu firmasına iş analizi yaparak aynı miktarda seferi 1 eksik uçak sayısıyla yapabilmelerini sağlayan bir iyileştirme yapmışlardı.

kafa yapım 3'ünüde de uygun gibi. En çok ceng'e yatkın tabiki ama diğerlerini de yapabilirim. Bu yüzden arada kaldım.

https://stars.bilkent.edu.tr/homepage/curriculum.php?DEPT=IE

https://ceng.metu.edu.tr/undergraduate-curriculum

https://eee2.metu.edu.tr/programs/undergraduate

buralara bakıyor musun?

• heymannn kullanıcısına yanıt
    Her ikisinde de okuyan insanlarla görüştüm hocam. Bu araştırmayı 5 dk'da yapıp konuyu açmış biri değilim. Özel üniversite olayı imkanlarından ötürü. Devlet vakıf ile yarışamicak duruma geldi ödenek vs. konularda. Bu yüzden onların imkanları daha güzel oluyor.
  • Valeryy V kullanıcısına yanıt
    bilkentin imkamları burs vs kenara atılacak gibi değil ben de senin gibiyim ama sanırım endüstri yazacağım sonradan yazılımla ilginebilirsin de senin için artı olur

• aoulle A kullanıcısına yanıt
    Evet bilkent tanıtım turuna gittiğimde aldım bunlardan. Endüstrinin seçmeli dersleri çok şaşırttı beni. Her alana dair bir ders var.
  • little.devil L kullanıcısına yanıt
    ya hazırlıktan sonra derslere biraz asılıp cs'ye geçiş yapmayı düşünüyorm ama imkansız gibi diyen var. İmkanları aynen kenara atılacak gibi değil. +1
    Hocam geçiş yaparsanız tam burs ortadan kalkıyor diye biliyorum. Parasal sıkıntınız yoksa da direk %50 cs yazarsınız zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Valeryy

Her ikisinde de okuyan insanlarla görüştüm hocam. Bu araştırmayı 5 dk'da yapıp konuyu açmış biri değilim. Özel üniversite olayı imkanlarından ötürü. Devlet vakıf ile yarışamicak duruma geldi ödenek vs. konularda. Bu yüzden onların imkanları daha güzel oluyor.

Odtü teknokenti gezin oradaki şirketleri bir görün laboratuvarları bir gezin hoca kadroları elinizin altında 170 kişi alan bilkent kaç hocaya sahip 110 kişi olan Odtü kaç hocaya sahip hocalar nerelerde okumuş bir bakın. Odtü ne projeler üzerinde çalışıyor ne başarmış bilkent ne başarmış araştırın. Yine de 700 lira burstan ve daha lüks sandalyelerden bahsediyorsanız evet ödenekleri daha fazla olabilir.

• TheCrane kullanıcısına yanıt
    kalkıyo mu bu konuyu iyice araştırmam gerekicek desenize.
  • heymannn kullanıcısına yanıt
    olay sadece lüks sandalye değil. Vakıf olması daha çok ilgi yani tüm vakıflar için değil de bilkentte daha çok ilgili olabiliyo hocalar. Referans konusunda daha duyarlı olabiliyolar. Ama ODTÜ de hocaların tanımadığı söylenir. (ordan mezun olmuş birinden aldığım bilgiler.) Bölüm 1-2-3.cüleri bilir gerisini bilmez dendi bana.
  • odtü ortamının size göre olmadığını düşünüyorsanız %50cs de yazabilirsiniz bilkentten mezun olunca üniversite yüksek lisans için ücretsiz + maaşlı teklif yapıyor

http://w3.bilkent.edu.tr/www/universite-ici-bolumlerarasi-gecis-esaslari/

3.madde : Genel not ortalaması 3.5 veya daha yüksek olup, birinci veya ikinci maddenin şartlarını yerine getiremeyen öğrenciler. Kayıtlı oldukları bölümde en az iki en çok dört yarıyıl okuyup her yarıyıl bölüm müfredatında yer alan derslerin tamamını almış ve genel not ortalaması 3.5 veya daha yüksek olan lisans öğrencileri, bir başka bölüme geçmek için başvuru yapabilir. (Öğrencinin üniversite sınavına girdiği yıldaki ÖSS, LYS veya YGS puanının ilgili bölümün aynı yılda ve aynı burs düzeyindeki taban puanından daha yüksek olması durumunda genel not ortalaması 3.5 veya daha yüksek olsa bile bu madde kapsamında başvuru yapılamaz.) Başvurular öğrencinin geçmek istediği bölüm tarafından tek tek değerlendirilir ve ilgili fakülte veya yüksekokul yönetim kurulu tarafından karara bağlanır. Kapsamlı, Tam, %50 veya kısmi burs sahibi öğrencilerin bursları geçtikleri bölümde devam etmez.

• Bilkent varken odtuyu yazmazdim hala kiz erkek tuvaleti ile uğraşan ideolojik saplantisi olan bir okulda okumak istemem

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.