Şimdi Ara

Bilkent kariyer fuarı 2024

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önedit: Yazı kısa oldu çünkü gerçekten geçen seneden çok farklı şeyler söylemediler. 2. sınıf olduğum için birkaç yere başvurmuş oldum ve eşantiyon topladım ama gerçekten şuraya geçen seneki fuar başlığının linkini ekleyeyim zaten büyük oranda aynı mevzular döndü.

https://forum.donanimhaber.com/bilkent-10-11-mayis-kariyer-fuari--155784426

Yeni bir kariyer fuarı başlığı ile karşınızdayım. Bu başlıkta şirketlerden öğrendiğim bilgileri yazacağım. Normalde dün başlamıştı fuar ama derslerim çok yoğun olduğu için sadece birkaç şirkete bakıp çıkmıştım.

Gama enerji: Ankara'da staj imkanı varmış. 2,3 ve 4'ler başvurabilir.

Mudo: İstanbul'da staj imkanı varmış. 3 ve 4'ler başvurabilirler.

KuveytTürk: katılım bankalarında tuhaf bir durum fark ettim. Albaraka gibi bunlar da stajyerden ziyade yarı zamanlı çalışan alıyorlar.

SPK: Hala 2. Sınıf stajyer almıyorlar.

Anadolu sigorta: 3 ve 4. Sınıfları alıyorlar. İstanbul'da staj imkanı var.

Eksim holding: Ankara'da staj yok ama farklı illerde var dediler. Pek soru sormadım, çünkü çok ilgimi çeken bir şirket değil.

Ziraat bankası: ulusal staj programıyla başvuruluyormuş. Sadece şube stajı var.

Botaş: yine usp ile basvuruluyormuş. Orada enerji ve tabii kaynaklar bakanlığını seçmeniz gerekiyormuş.

Thy: 2.75 not ort istiyorlar ve zorunlu staj olması gerekiyormuş. Ama sınıf şartı yokmuş.

Sunexpress: 2,3,4. Sınıf stajyer alıyorlarmış. Antalya da staj var.

Akbank: 2. Sınıf stajyer aliyorlar. Istanbuldaymış staj. 8 marta kadar basvurabilirsiniz.

türktraktör: 3 ve 4 ağırlıklı alım yapıyorlarmış.

garantibbva: 3 ve 4. sınıf ağırlıklı alım yapıyorlar.

Yapıkredi: Tüm stajları onlinemış. 3 ve 4. sınıf alıyorlar.

Ako grup: 2,3 ve 4. sınıf alıyorlar. Benim için en güzel yer burasıydı çünkü hem bol eşantiyon vardı hem cv doldurup başvuru yaptım.

databoss: 3 ve 4. sınıf alımı yapıyorlar ama 2. sınıflara da şans veriyorlarmış

nurol makina: sadece muhendis stajyer alıyorlarmış. Not ortalamasina bakmiyorlarmıs. 3 ve 4. Sınıf aliyorlar. Genelde yaptiğıniz projelere bakiyoruz diyorlar.

Botaş: Kariyer kapısı üzerinden enerji ve tabii kaynaklar bakanlığını seçip oradan başvuruyormuşsunuz.

İs bankası:

Hala 3 ve 4. sınıf stajları var, İstanbulda.

tskb:

TSKB Ankara'ya yeni ofis açmış, oradaki görevli ilerleyen dönemde Ankara'da staj yapılma olasılığından bahsetti oradaki ağabey. 3 ve 4. sınıf stajyer alıyorlar.

enerjisa:

2'den 3'e geçerken ve daha sonra 3'den 4'e geçerken staj varmış. Genellikle hangi bölümden mezun olunduğu kısmına değil de ne yönde adayların kendilerini geliştirdiklerini inceliyorlarmış.

Roketsan/Havelsan/Aselsan/Meteksan:

Bunların alayı üniversite sınavı sıralamasına ve gpa'ya bakıyor. Genelde 3 ve 4. sınıf nadiren 2.sınıf stajyer alıyorlarmış. meteksan sadece zorunlu stajyer alıyormuş.

FNSS: Bunlar işin cılkını çıkarttı ama geçen sene hiç değilse not ortalaması filan demişlerdi akraba mevzusunu ağızlarında gevelemişlerdi bu yıl açık açık ilk soruları FNSS'de çalışan akrabanız var mı oldu.

HSBC: Sınıf odaklı stajyer almıyorlarmış. Genelde ihtiyaca göre bir alım prosedörü işliyormuş.

Doğan Holding:

Ankara, İzmir ve İstanbul odaklı staj mümkünmüş. Genelde holdinge değil de alt şirketlerde istihdam varmış.

Sunexpress

Antalya'da staj imkanı varmış. 2. sınıftan itibaren staj olasılığı varmış.

Tanap:

Ankara'da staj imkanı varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Econbender -- 29 Şubat 2024; 19:34:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nerde hocam bu kariyer günleri 1. Sınıf 1. Dönem ctisci olarak gitsem saçma mı olur 

dreamgames var mı bir de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 29 Şubat 2024; 9:24:48 >
  • Dreamgames yok hocam ama yine de orada gördüğünüz şirketlere birkaç soru sormak için deneyebilirsiniz. Ben de geçen dönem 1in 1ydim gidip konuşmuştum.

• Senin gitmene gerek yok
    Formatçılar genelde Ostim civarında
    Oralara bakabilirsin

• Boş yapmaya başladın yine. 2 dk rahat duramıyorsun.

• Up, faydalı konu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şişecam gelmiş mi hocam gidicez demişlerdi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AppleFB kullanıcısına yanıt

Gelmiş hocam

• Econbender kullanıcısına yanıt

Hocam jp morgan gibi havalı şirketler yok mu şişecam, anadolujey falan nedir yav. Dersim bitsin merkez kampüse geçem merak ettim. 

• Şişecam konusunda ciddi misin bilmiyorum ama araştırmanı öneririm.

• AppleFB kullanıcısına yanıt

Bilgim yok hocam kaç para maaş veriyor.

• Jp morganin tr ofisinde zaten çalışan kaç kişi vardır hocam, neyin stajyerini alacaklar. Havalı kurum dediğiniz şisecam, thy, savunma sanayi, türktraktör, garanti bbva ( bu arada garanti türk bankası değil ispanyol, sonundaki bbva onun esas sahibi olan banka), hsbc (bu da İngiltere nin büyük bankalarından esasında) var. Gerçi bence vestel arcelikglobal da havalıdir ama siz bilirsiniz

• Hocam SPK'da çalışma şartları nasıl acaba merak ettim...

Bir de çalışanlara ve aile yakınlarına serbest piyasada işlem yasağı var sanırsam.

•    kahkaha attım

• Sehoka kullanıcısına yanıt

Vallahi hocam pek fazla bir şey sormadım bu yıl ama geçen sene bayağı bir bahsetmişlerdi: Çalışmaya başladıktan 5 yıl sonra doktora yapma imkanı, yüksek maaş (bana bir sayı vermediler ama) ve güçlü kariyer desteği filan diye ama artık şirketler bana pek inandırıcı gelmiyor. O yüzden benim derdim ya akademide kalmak ya da en çok parayı ve tatili verene kapağı atmak.

Bu arada yasakla ilgili bir bilgim yok onu araştırmak lazım.

hocam en çok parayı verenler aynı zamanda en çok çalıştıran oluyormuş. sana abd'de phd yakışır 

• Konu için teşekkür ederim hocam. Faydalı.

hocam spk için kpss çalışmaya değer mi ya? biz adamla orada makarasını yapmıştık abi kpss mi kaldı diye, mecburuz falan demişti. kpss çalışın demişti.

• EistroY661 E kullanıcısına yanıt

sen ne yapacaksın hocam mezun olunca

• daha çok erken ama kpss çalışmak hedeflerim arasında yok, sınav çalışma maratonuna bir daha girebileceğimi hiç sanmıyorum yks'den kötü anılarım var maalesef. bölümdeki durumum böyle iyi gitmeye devam ederse akademiden devam edebilirim. şu an çok fazla şey öğreniyorum ve alan/iş kararı daha veremedim (erken zaten). o yüzden hiçbir planım yok gerçekten yol nereye götürürse oraya gideceğiz. şu an sadece eksik olmayayım diye bir daha işimin olmayacağı yazılım mevzularını çözmeye çalışıyorum, bölümden tamamen alakasız her şeyden az uz bilgim olsun diye. sene sonuna doğru da econ bakınacağım. bölümle alakalı ml girişi falan yaptım belki onları devam ettiririm. ama daha ilk senem bile bitmedi dolayısıyla bu dönemin sonunda daha net yorumlar yaparım ama şu an cidden ne desem yarın değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 29 Şubat 2024; 22:2:13 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.