Şimdi Ara

Bilkent öğrenci profili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekşi sözlüğe göre çoğu baba parasına güvenen, kültürsüz, şımarık insanlar. Bu gerçeği yansıtıyor mu?

• Ucretli giren tayfa ile kendi hayat dinamiklerinizi bir tutmasaniz olecek misiniz acaba. Calismasina gerek olmayan (gereksizlik durumu bakin altini ciziyorum), yurt disina kasarken istedigi okullardan kabul almayinca bilkent-koc-sabanci tarzi okullara donen o kadar cok insan var ki. Benim stanforddan kabul alan ust donemim 73k yaptim demisti emniyet kemeri olsun diye girdiği yksde, simdi 72kdan alan cocuklar daha mi akilli oluyor ondan. Veya lse ye basar parani girersin, ama bu lse nin dunyanin en iyi sosyal bilimler okulu oldugu gercegini de degistirmiyor.

Eger herkesi kendi hayatiniz gibi düşünmeyi biraksaniz her seyi cok rahat anlicaksiniz aslinda. Cocuk yksden 1 gun once bakuden story atabiliyor cunku yksye senin gibi kasmasina ihtiyaci yok. Gerizekali olduğundan yapmiyor o siralamayi yani. Ha icinde gerizekali olup da girenler var mi yok degil orasi ayri.

Bir lise öğrencisi olarak buna nasıl vakıf oldunuz acaba? Türkiyenin en nitelikli okul kütüphanesine sahip Bilkent, psikolojide ekonomide diğer alanlarda çok saygın hocaları var. Örneğin Siyaset Bilimi ve Ui alanlarında ssci endeskli dergilerde yıllık yayın sayısında Bilkent birinci hem de boğaziçi gibi bi okuldan kat kat fazla yayınla. Koç ve Bilkent sosyal bilimlerde ülkenin en iyi okullarıdır.

Baba parasına güvenen tipler elbette vardır ancak bu her ortamda bulabileceğin bir şey.Bu kişilerin sayısı çoğunlukta falan da değil.

Kültürsüz kısmına bayağı güldüm :)).Maddi durumu iyi olan insanların mantıken daha kültürlü olması gerekmez mi?Sonuçta farklı bir ülkeye gitmek veya ne biliyim türlü hobiler edinmek gerçekten maddiyatla bağlantılı.100k ile yarı burslu turizm okuyan kız ile geçen gün psikoloji hakkında konuştuk.Burssuz şekilde gelen bir kız arkadaşım var ve o kızın bir tabloyu yorumladığı yazıya denk geldim(ödevmiş de fikrimi sordu) açıkçası ben 1044.oldum o yazıyı yazamaz o tabloyu öyle yorumlayamazdım.

Şımarık falan kim dedi bilmiyorum ama ben burnu havada 1 kız gördüm o da yeni yeni insanlarla kaynaşmaya falan çalışıyor.

Bakın arkadaşlar,dostlar.Sınav sistemi insanların mikroekonomi,finans,siyaset ... konularındaki başarısını ölçmüyor.Benim oda arkadaşım 700 küsürüncü mü ne ama hazırlıkta takıldığı kafada bölümde de takılırsa muhtemelen burssuz birisi onu geçecektir.Sıralamayı ben de çok önemli sanardım ama işin içine girince en azından Bilkent özelinde çok da bir önemi olmadığını hatta kim burslu kim burssuz bilmediğinizi bile söyleyebilirim.

Hazırlıkta en azından hoca benim tam burslu olduğumu ben hem evde hem yurtta kalıyorum tarzı bir cümle kurdum oradan anladı ama hiçbir kayırma şu bu vs yok.Sıralamanız arkanızda kalıyor,sadece sınava çalışmana göre okurken türlü avantajların oluyor.

Ayrıca Bilkent'te bulunan network birçok okulda yoktur.Dün arkadaş dedi ki yemeğe gidelim neyse tamam dedim gittik Ankara'da Devlete bağlı bir kurumda yemek yedik,öğrendim ki babası bölge müdürüymüş.Sınıfımda bir çocuk var babası bilmem ne bakanının yardımcısıymış keza diğer sınıflarda da buna benzer şeyler var ama bunları o kişiler ortaya hiçbir zaman atmıyor.Muhabbet biraz ilerleyince işte öylesine sorunca öğreniyorsun.

YKS'nin artısı benim için iyi bir çalışma disiplini,Türkçe dersini iyi öğrendiğim için şu an İngilizce'de belirli bir yol aldım(geldiğimde when ne demek bilmiyordum o derece) ve okulun verdiği avantajlar.Zaten sınavın önemi gidiyor.

Ayrıca burada cumhurbaşkanının evladı da olsanız derslere %90 oranında katılım zorunlu,ara sınavlardan %60 puanı geçmek zorunlu ve son sınava girmeye hak kazanıp oradan da iyi bir başarı elde edip diğer kura geçebiliyorsunuz ve bu kurallar herkes için aynı.Herkes eşit ama sen dersen ki zenginlerin yaşadığı şeyleri görmek bana koyuyor o zaman gelme de nereye gidersen git maddi durumu iyi olan birileri var yani.Sen kendinle ilgileneceksin kendin için çabalayacaksın.

Belki senin anan baban sana bunu bırakamadı(ki daha iyi)o zaman oturup çalışacaksın ve sen kendine istediğin şeyleri alacaksın.Ben bir şeyleri belirli bir emek koyup elde etmeyi sevdiğim için bana daha iyi geliyor şahsen

• sana tavsiye: ekşi sözlükteki hiçbir şeye inanma. herifler her şeyi genelliyorlar, her şeyi hem de.
  • Ekşide yazılanları hala dikkate alan var mı
  • bilkentin sadece mühendislikleri iyi diğer bölümleri düşük zaten,sabancı da öyle.

ondan dolayıdır.
  • Bir lise öğrencisi olarak buna nasıl vakıf oldunuz acaba? Türkiyenin en nitelikli okul kütüphanesine sahip Bilkent, psikolojide ekonomide diğer alanlarda çok saygın hocaları var. Örneğin Siyaset Bilimi ve Ui alanlarında ssci endeskli dergilerde yıllık yayın sayısında Bilkent birinci hem de boğaziçi gibi bi okuldan kat kat fazla yayınla. Koç ve Bilkent sosyal bilimlerde ülkenin en iyi okullarıdır.

• JusteMilieu kullanıcısına yanıt

postun alnı olsa da öpsem. bir bok bildiğini sananlar listesinde ekşi sözlük yazarları bir, liseliler iki. Sanki üniversite uzmanı da laf atıyorlar bilkente, biraz sorgulamalı insan kendini ben ne biliyorum diye.

• Saptamalar doğru

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Odtü yurt ve burs başvurusu
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

parayıı ver geç birader, bak bakalım ücretlisi ne kadar?

insanların ortam ya da başka şeyler amacıyla gittiği BÖLÜMLERE -okul demiyorum, okul çok iyi- anlam yüklemeyin. tmde 200 bin sıralamaya sadece 1 ayda girersiniz, yapmayın dostlar. ona bakılırsa bazı kötü bölümlerin de hocaları iyi universite +yurt dışı çıkışlı oluyor.

yapmayın olm, cidden çok abarttınız şu uni olayını. kötüyse kötüdür

• Vah vah. Bilgisizlik ile kibir doğru orantılı iki değişken sanırım.

dostum, yarı keynesyen yarı sosyalist tutumların var. seni beğenmiyorum bu konuda; yazdıkların iyi hoş da 'düz' olarak nitelendirdiklerimiz önerme olarak genelgeçer olmasa da çoğu genellemeleri doğrular.

aynı ya da benzer ürünlerin pazarlama şekilleri farklı sadece. bilkent, güzel bir okul ve mühendisliklerine yetecek bir puan yapamadım, eğri oturup doğru konuşalım lakin eşit ağırlık bölümlerindeki insanlar pek idealist değiller.

insanlar aileden iyi durumlu diye bilkent pols'a burssuz giren birini sonradan iyi olduğu için okula yıkıyorsunuz. düz mantık, bilkent mühendislik okuldur.

• öğrenci profili kötü ne yazık ki. arkadaşım fizikte okuyor. bilgisayarın falan iyidir mesela taban sıralama 8k ama fizik, mat ya da çoğu ea bölümleri gibi garanti olmayan bölümlerde öğrenci profili sinir bozucu olmaya başlıyor.
  • herkes kurtuldu şu eziklik psikolojisinden bi sen kaldın

• ??

• belki de en zengin züppesi olmayan özellerin başında geliyor bilkent. eğer belirli bir gelir seviyesinin üzerinde ve belirli bir görgü seviyesinin altında insanlarla aynı ortamda bulunmak istemiyorsanız odtü boun falan yazın. vakıfa gidiyorsanız koçtaki züppe sayısı bilkenti katlar.

• Ucretli giren tayfa ile kendi hayat dinamiklerinizi bir tutmasaniz olecek misiniz acaba. Calismasina gerek olmayan (gereksizlik durumu bakin altini ciziyorum), yurt disina kasarken istedigi okullardan kabul almayinca bilkent-koc-sabanci tarzi okullara donen o kadar cok insan var ki. Benim stanforddan kabul alan ust donemim 73k yaptim demisti emniyet kemeri olsun diye girdiği yksde, simdi 72kdan alan cocuklar daha mi akilli oluyor ondan. Veya lse ye basar parani girersin, ama bu lse nin dunyanin en iyi sosyal bilimler okulu oldugu gercegini de degistirmiyor.

Eger herkesi kendi hayatiniz gibi düşünmeyi biraksaniz her seyi cok rahat anlicaksiniz aslinda. Cocuk yksden 1 gun once bakuden story atabiliyor cunku yksye senin gibi kasmasina ihtiyaci yok. Gerizekali olduğundan yapmiyor o siralamayi yani. Ha icinde gerizekali olup da girenler var mi yok degil orasi ayri.

• Benim okuduğum okulu ve okulun bulunduğu çevreyi Ekşi'de bir ballandırmışlar resmen. Sonra kendi gözümden bakıyorum, diyorum ki"lan bunlar yanlışlıkla başka okulu falan mı anlattılar". Ha ben Ekşi'deki yorumları okula başladıktan sonra okudum, tuttuğum sadece 3-5 yorum anca vardı. Geriye kalanlar güzelleme resmen. Bir anlatıyor bir anlatıyor, görsek bilmeyeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 8 Kasım 2021; 4:46:33 >
  • Yks sıralamasını çok abartıyorsunuz bence. yksde adam 1k yapmıştır ama bölüm tercihi yanlıştır ve ona zor geliyordur sınıfta kalabilir mesela. Adam 80-90 k ücretli girmiştir ama o alana ilgisi ve yeteneği vardır yks derslerinden daha çok ilgisini çekmiştir okulu dereceyle bitirir. Ha bu arada 80-90k sıralamalar bile küçümsenecek sıralamalar değil eh sayılacak seviyede bir yks bilgisi-çalışması içeren sıralamalar.

Bilkent'in sözeli ezilmiş yorumlarda da şahsen ailem zengin olsaydı bilkentte sayısal bir bölümündense sözel okurum(siyaset ya da psikoloji )
    Kadrosu cidden iyi, eğitimi de iyi, yurtları da iyi.
    Okuldaki fanfinofinfonlar için de şunu diyebilirim benim ailem üst tabaka olsaydı gidip devlet üniversitesinde rezillik mi çekerdim (yemek,yurt,yol otobüs çilesi vs.) yoksa adam akıllı bir özel üniversitede her koşulda en iyi koşullarda eğitimi mi tercih ederdim? Ailesi orta alt insanlar bile bilkent-koç gibi ünileri kaygısız şekilde tam burslu rahatlıkla yazabiliyorken ortamı neden bu kadar sallayayım demek ki iyi üniversite, zengin olduğuma göre benim gibi insanlar da var.

Sizin liseye birinci giren arkadaşınız birinci mi çıktı? Büyük ihtimalle hayır. Her girdiğimiz eğitim kurumunun eğitimi farklılaşıyor ve o eğitime en çok uyum sağlayan insanlar başarılı oluyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.