Şimdi Ara

Bilkent pols hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EA’da 3-4 k arası bi sıralama bekliyorum odtü işletme gelmicek gibi ve ben de bilkent %50 işletme yazar giderim diye düşünüyordum ancak ülkenin ekonomik durumu malum,%50 bile 60bin tl olmuş.Ben üniversitede ekonomi gibi zor bölümler okumak yerine ingilizcemin iyi olması ve esnaf bi aileden gelmem sebebiyle de e-ticaret vb. yoğunlaşmak istiyorum.(Tabii okulu salıcam demiyorum)

Açıkçası benim için en önemli kriter koç,boğaziçi,bilkent ve odtü’den birine girebilmekti.Bu sıralamaya tam burslu gelme ihtimali yüksek olanlardan bilkent siyaset -umarım sıralamam iyi gelir de buradan da patlamam-var.Bölüm hakkında ve bilkent siyaset hakkında fikir verebilecek,bunun dışında bölüm önerebilecek arkadaşların düşüncelerini merak ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up ben de bekliyorum.

• @y9t

• umarım doğru kişiyi etiketledim

• 3. sınıfa geçtim. Sorularınızı cevaplayabilirim.

• JusteMilieu kullanıcısına yanıt
    öğrencilerin ve sizin kariyer hedefiniz nedir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • JusteMilieu kullanıcısına yanıt

Hocam önce şunu sorayım sizin için cevaplaması sıkıntı olmayacaksa benim durumumu göz önünde bulundurursanız sizce bölüm bana ne kadar uygun?Eğer cevaplaması zor bi soruysa genel merak ettiklerimi soracağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prOmer -- 5 Temmuz 2022; 0:43:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilkentin arkeoloji iç mimarlık gibi spesifik ilgi ve beceri gerektiren bölümleri hariç her şeyi okunur. hele kapsamlı bursla girecekseniz afiyet olsun.

• thevictorious kullanıcısına yanıt

Hocam burslara falan daha bakmamıştım dediğiniz kapsamlı bursa baktım burada yazana göre mesela 3k sıralama ile tam burslu bilkent siyasete yerleştim ve bilkent yurdu yerine eve çıktım 3050 tl bursu alıyor muyum?

Bilkent pols hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prOmer -- 5 Temmuz 2022; 1:20:16 >
  • prOmer P kullanıcısına yanıt

Evet hocam, yurtta kalmamayı tercih ederseniz 3050 lira alıyorsunuz.

Bir detay daha vereyim, yurtta kalmamanın başka bir dezavantajı var mı diye sorarsanız, high honour öğrencilerine 81-82. yurt (otel tarzı yeni kaliteli yurt) veriliyor 3. sınıfta. Ama bunun için 2 sene boyunca yurtta kalmış olmanız bekleniyor.

• 3-4k sıralamaya mezun düşünen bi ben miyim awk

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vezhack2 kullanıcısına yanıt

Anladım hocam teşekkürler ama arkadaşım var onunla eve çıkmayı düşünüyoruz o yüzden çok düşük ihtimal yurtta kalmam

• sut dokmemis kedi kullanıcısına yanıt

Hedefiniz yükseklerde sanırım o yüzdendir ama ben işin ucunda ticaret vb. yapacağımı düşündüğüm için top üniversitelerden birini yazıp gitme kafasındaydım zaten ciddi bi çalışmam da olmadı.Ama ea 5k sayısalda 60-70k zorluğunda olduğu için mezuna kalmak çok da absürt bi karar değil bence,umarım hedeflediğiniz yere girersiniz hocam

ea 5k o kadar kötü mü la sayısala oranlarsak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sut dokmemis kedi kullanıcısına yanıt

Sayıyı biraz tahmini söyledim ama yaklaşık olarak öyle bence.Ayt edbsos1i okuma yazması olan ve azcık kafası çalışan biri 1 ayda en az 20 net yapabilir bence ama ayt fen için hiç öyle değil

3. Ve 4. sınıflarda 7 tane serbest seçmeli ders var toplam herhangi bölümden ders alabilirsiniz. Bunları kariyer hedefinize uygun seçersiniz. Ama bölümün zorunlu derslerin sizin koyduğunuz hedeflere katkı sunması minimal düzeyde olur. Düşünce sistematizasyonu, analiz etme vb beceriler kazandırır ancak sizin işinize yönelik. Onun dışında verdiği eğitim akademi odaklı, hocalar da özel sektörden gelmiyor hepsinin akademik kariyeri mevcut. İİBF çatısı olsa da bilkentte fakülte İİSBF diye geçiyor yani, sosyal bilimler de var işin içinde. Büyük oranda sizin çabanıza kalır eğer dediğiniz hedeflerde kararlı iseniz.

• Şahsi kariyer hedefim akademisyenlik. Öğrenciler arasında yüksek lisansa devam edenler oluyor ama doktora asıl zor olan ve akademi hedefi olmayanlar ya kamu kurum sınavlarına hazırlanıyor ya da özel sektörde iibf kontenjanı altında çalışıyor. Çok farklı işler yapanlar da vardır elbette çünkü bölümün işaret ettiği bir meslek yok, kişi buluyor mesleğini. Genel olarak böyle.

• Vezhack2 kullanıcısına yanıt
    hocam bu durum sadece kapsamlilar icin mi gecerli 50 burslar high honour ogrencisi olunca ne elde ediyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cscolt1 C kullanıcısına yanıt

Yurt konusu evet kapsaamlılar için geçerli.

50 burslu öğrenciler bölüm içi GPA sıralamalarına göre burs alabiliyorlar, örneğin ilk 5teyseniz(rakamı kafadan attım) bir sonraki seneniz için burs kazanıyorsunuz ve ödemiyorsunuz tam burslu oluyorsunuz. Detaylarını çok bilmiyorum ama böyle bir durum var ona eminim, internet sitesinden bakabilirsiniz bilkent burslar diye aratıp.

• cscolt1 C kullanıcısına yanıt

Guzel bi ortalama ile donemlik resmi high honor sertifikasi almak disinda bi ise yaramıyo. Burs almak icin kendi girdiğiniz burs diliminde (her siniflar) senelik ortalamanizda ders yukunu tutturup belirli yuzdelige girmeniz lazkm. 50 burslularda ilk %1 tam burs, ikinci %1 %80, 3.%1 ise %60 burs aliyor. Paralilarda buna ek olarak %40 ve %20lik iki tane daha %1lik dilim var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.