Şimdi Ara

bilkentte burslu okuyanlar EZİLİR Mİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tr nin en zengin elemanlarının çocukları bu okulda okuyor

burslu ve fakir olup burda okuyanlar EZİLİR Mİ ?

• Kanka sen bilkente zengin diyorsan bi koca ugra gecerken hahahaha
  • Her gün bir tören ile burslulara pis fakirler vb. sözler söyleyerek 1 tl atıyorlarmış.

• marxınsakalı M kullanıcısına yanıt
    Harbiden ya
  • Okulumuza burslu da olsa fakir almiyoruz zaten minimum 2021 model a3 sarti var
  • Doğrudan ezilir misin bilmiyorum ama maddi durumu iyi değilse oradakileri gördükçe insanın psikolojisi bozulabilir. Bu sebeple okulu bırakanlar biliyorum. Yani doğrudan bir şey olmaz ama insan komplekse girebilir.
  • Çok yanlış bir düşünce var, bence Bilkent’in çoğunluğunu -tabii gözlemlediğim kadarıyla- orta sınıf ailelerden gelenler oluşturuyor. Zaten okulun ücretleri de pek uçuk değil diğer okullara kıyasla. Heh, tabi çok zengini de var, mesela her gün sabah okula giderken memleketinde göremeyeceğin arabaları görürsün de genelde bilinçli oluyorlar, tabi yine gözlemlediğim kadarıyla. Ve klasik olacak ama, kendi ortamını kurabilirsin yine, okulda geçireceğin zamanda daha iyi anlayacaksın kimin ne kadar ‘ezik’ kimin ne kadar ‘elit’ olduğunu :d
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Net bir şekilde cevap hayır
  • Bilkent bu konuda iyi zaten diğer o sadece para yarıştırılan vakıflara göre. Adamların önceliği hiç değilse eğitim. Diğer vakıf ünilerinde o da olmayınca tek şart para çokluğu oluyor
  • Burslu okuyorum okul içinden yazıyorum ama bu gördüklerim hazırlık (daha iyi böyle olmasi çünkü buradaki eleman sayısı daha çeşitli bölümle sınırlı kalmıyor.)

Valla ezilmezsin yani kendini çok ortaya atmadığın müddetçe öyle bir şey yok ama senin ezilmekten kastın ne yani okul 1400 para veriyor üstüne KYK çıksa zaten 2k civarı paran oluyor 1 ay içinde

Bizim buraya özel plaka Porsche ile gelen çocuk da var Siirt'ten gelmiş hayatında ilk kez büyük şehir gören burslu çocuk da var.

4k-5k aylık para yiyen çocuklar var ha bu bebelerle her daim aynı ortamı yapamazsın yani daha fazlası da vardir belki ama bu senin ezilecegin anlamına gelmiyor.Onlar sallıyorum 4 etkinlik yaparken sen 1-2 tane yaparsın sosyalliğinden de taviz vermez senin tabirinle ezilmiş gibi durmazsın hem de daha hesaplı olursun.

Ben bu ay 12 günde 450 TL para harcadım oda arkadaşım 1200 TL para yemiş bebe her halta katılıyor ama ben 2-3 etkinliğe katildim o ise bu süre zarfında olan her şeye

Edit:Mesele senin hangi ortama girdiğinle alakalı,her daim zengin olan tayfaya katılmak istersen paran biter her daim fakir takılırsan paran cebinde kalır ama insan tanımaz asosyal olursun.En iyisi ortasını bulacak kıvama gelmek.Her şeyde olma ama hiçbir şeyde de olmamazlik yapma

Orta sinif aileden gelenlerin sayısı da cidden fazla dedikleri gibi.Yarı burslu ücretimiz 30k zaten.Ozel okullar buradan pahalıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapauss33 -- 21 Ekim 2021; 11:23:32 >

• Özel okul pismanliktir.

• Vapauss33 V kullanıcısına yanıt
    30k az mı qq
  • LeviEfendi kullanıcısına yanıt
    Az aylık 2.5 k bi kira bile etmiyor memur ailesi rahatlıkla karsılar orta sınıf demis zaten bu tam orta sınıfa uygun bi ucret karsılayamıyorsa ekonomik olarak alt sınıftır
  • Tamam Porsche görmeden geçirdiğim gün yok çok şükür de bu muhabbet hala nasıl devam ediyor artık onu bilmiyorum. Orta sınıf dediğiniz kavram zaten çöktü. Alt gelir grubu ve yüksek gelir grubu var. Bilkent’te çoğunluğu elbette ilki oluşturuyor. E o zaman?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeviEfendi

30k az mı qq

Hocam mevcut durumu düşünürsek gayet az.

Misal Bilkent yarı bursluya Ankara'da yaşayan birisinin gelmesi şehir dışına çıkmasından kat kat daha hesaplı olur.

Ben kendi şehrimde burslu okuyorum yurtta kalıyorum(ev uzak) ama hafta sonu aile yanına gidince bile cebimde para kalıyor.

Yurt+yemek vb şeyleri düşününce o para belki birden gitmediği için anlaşılmıyor ama totale vurunca fazlası oluyor.

Durum boyle giderse kuvvetle muhtemel üniversite okunma oranları düşecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vapauss33

Hocam mevcut durumu düşünürsek gayet az.

Misal Bilkent yarı bursluya Ankara'da yaşayan birisinin gelmesi şehir dışına çıkmasından kat kat daha hesaplı olur.

Ben kendi şehrimde burslu okuyorum yurtta kalıyorum(ev uzak) ama hafta sonu aile yanına gidince bile cebimde para kalıyor.

Yurt+yemek vb şeyleri düşününce o para belki birden gitmediği için anlaşılmıyor ama totale vurunca fazlası oluyor.

Durum boyle giderse kuvvetle muhtemel üniversite okunma oranları düşecek.

Alıntıları Göster

katılıyorum özel lise bizim burda 30kdan fazla istiyor. dersaneler bile 15kdan aşağı bulamazsın. bilkent çok ucuz

• Hayır.

Fen bilimleri gecen sene 26k istiyordu, ki dershane bu. 30k cidden egitim icin ankara sartlarinda cok düşük bi meblag

Hocam 20k dershaneler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.