Şimdi Ara

Bios güncelleme yaptım bilgisayar açılmıyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
16.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar windows üzerinden anakartın programıyla bios güncelledim.Bilgisayarım yeniden başlatmıyor normalde kapanıyor ama tekrar devreye girmiyor bende açma kapama düğmesinden kapatıp tekrar açıyordum.Bios güncellemesi bittikten sonra yeniden başlatmak için kapattı tabi açılmadı bende açma kapama düğmesinden yine kapattım tekrar açtım bios açıldı ''update succes'' yazdı sonra normal bir şekilde açıldı bilgisayar.Daha sonra kapattım bilgisayarı tekrar açmak için bastığımda bios açılmadı devamlı başa dönüyor.Bios pilini çıkardım taktım pil yuvasındaki uçları birbirine değirdim ama olmadı yardım lütfen!

Anakart : Gigabyte 8S651MP-RZ
    Bios : Award

• Sitede son sürüm F8 yazıyor, yapabilirseniz F7 veya F6 sürümünü yükleyin. Eğer hiç başlamıyorsa anakart arızalanmış veya bios verisi bozulmuş olabilir, fiyatı değer diyorsanız dışarda bios u yükletebilirsiniz ama anakartta arıza varsa yapacak birşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Sitede son sürüm F8 yazıyor, yapabilirseniz F7 veya F6 sürümünü yükleyin. Eğer hiç başlamıyorsa anakart arızalanmış veya bios verisi bozulmuş olabilir, fiyatı değer diyorsanız dışarda bios u yükletebilirsiniz ama anakartta arıza varsa yapacak birşey yok.
    Bu konuda çok acemiyim bios sorunu hiç başıma gelmedi f8 f6 f7 nedir hocam nasıl yüklenir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: semiiih

Bu konuda çok acemiyim bios sorunu hiç başıma gelmedi f8 f6 f7 nedir hocam nasıl yüklenir?

Alıntıları Göster
    Bios sürümüymüş hocam tamam anladım.Peki bilgisayar açılmadan nasıl yükleye bilirim?
  • quote:

Bios sürümüymüş hocam tamam anladım.Peki bilgisayar açılmadan nasıl yükleye bilirim?

Alıntıları Göster
    Anakartın Driver CD'sini tak ve CTRL ve HOME tuşlarını veya CTRL ve F2 basılı tutarken sistemi açın. Bu CD'de orjinal Bios dosyanız olacak, direk kurtarma işlemine de geçebilirKolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeWeLoNe

Anakartın Driver CD'sini tak ve CTRL ve HOME tuşlarını veya CTRL ve F2 basılı tutarken sistemi açın. Bu CD'de orjinal Bios dosyanız olacak, direk kurtarma işlemine de geçebilirKolay gelsin

Alıntıları Göster
    Hocam bende anakartın cd'si yok ben programı netten indirdim.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Windows üzerinden yapılan güncellemelerde sıkıntı yaşayabiliyorsunuz.Ki başımıza birkaç defa geldi bu durum indirdiğiniz sürüm daha eski bir sürüm yada yanlıs bir bıos versiyonu ise bu tip sorunları yapması muhtemel

Sizin suan için yapabileceğiniz herhangibirşey söz konusu değil.Çevrenizde bulunan ve anakart tamiri yapan bir teknik servise Bıos'unuzun yeniden yazdırmalarını isteyebilirsiniz.ortalama 15 ila 25 tl arasında bir ücret söz konusu ve işi yapan cihazın temsili resmi aşağıda bilginiz olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: only_yunus

Windows üzerinden yapılan güncellemelerde sıkıntı yaşayabiliyorsunuz.Ki başımıza birkaç defa geldi bu durum indirdiğiniz sürüm daha eski bir sürüm yada yanlıs bir bıos versiyonu ise bu tip sorunları yapması muhtemel

Sizin suan için yapabileceğiniz herhangibirşey söz konusu değil.Çevrenizde bulunan ve anakart tamiri yapan bir teknik servise Bıos'unuzun yeniden yazdırmalarını isteyebilirsiniz.ortalama 15 ila 25 tl arasında bir ücret söz konusu ve işi yapan cihazın temsili resmi aşağıda bilginiz olsun

Alıntıları Göster
    Anladım only_yunus teşekkür ederim.Artık ayrılık vakti gelmiş demekkiYanlız güncellemeden sonra açılmıştı bilgisayar kapatıp açtıktan sonra açılmadı.Birdehttp://www.chip.com.tr/konu/BIOS-ve-yeni-donanimlar-Yardim-Sistem-acilmiyor_3492_5.html bu linke bakarsanız ön yükleme disketiyle yapılabileceğini söylemiş ne dersiniz?

• quote:

Anladım only_yunus teşekkür ederim.Artık ayrılık vakti gelmiş demekkiYanlız güncellemeden sonra açılmıştı bilgisayar kapatıp açtıktan sonra açılmadı.Birdehttp://www.chip.com.tr/konu/BIOS-ve-yeni-donanimlar-Yardim-Sistem-acilmiyor_3492_5.html bu linke bakarsanız ön yükleme disketiyle yapılabileceğini söylemiş ne dersiniz?

Alıntıları Göster
    Disket ariyorsa makineyi actiginizda yapabilir tabi ki... disket surucuyu taktiktan sonra ctrl+home tusu kombinasyonu ile sisteminizi acmayi deneyin. disket surucuyu okumaya baslarsa kurtarma islemi baslamistir demektir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Din Djarin

Disket ariyorsa makineyi actiginizda yapabilir tabi ki... disket surucuyu taktiktan sonra ctrl+home tusu kombinasyonu ile sisteminizi acmayi deneyin. disket surucuyu okumaya baslarsa kurtarma islemi baslamistir demektir..

Alıntıları Göster
    exeter şuan elimde disket yok yarın bunu deneyeceğim teşekkür ederim.
  • quote:

exeter şuan elimde disket yok yarın bunu deneyeceğim teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Başlangıç disketiyle denedim olmadı.Disket sürücü devreye girmiyor başka çaresi var mıdır yoksa ümidi keseyim mi?
  • b - Award BIOS Kullanan Anakartlar İçin BIOS Kurtarma
    Şimdi anlatılacak çözüm ise, AWARD BIOS kullanan bir çok anakart kullanıcıları için geçerli olacak bir çözüm (ASUS hariç). AWARD BIOS’a sahip anakartlarda işe yarayan bir kurtarma olayı otomatikleştirilmiş bir olay. örneğin BIOS Güncelleme sırasında, elektrik kesilmesi gibi bir sorun oluştu ve bilgisayarınız açılmaz hale geldi. Panik yapmadan hemen İnternet erişimi olan başka bir bilgisayar bulun ve işlemlere başlayın .
    1. İlk olarak bir sistem disketi oluşturun : format a:/q/s
    2. Anakartınızın üreticisinin WEB adresine gidin ve kendi anakartınız için olan yeni BIOS dosyasını indirin. AWDFLASH programını da indirin. AWDFLASH programını ve BIOS dosyasını diskete kopyalayın. Ve sisteminizdeki Autoexec.bat dosyasını da diskete kopyalayın. Şimdi Disket Sürücünün içindeyken, Autoexec.bat dosyasına sağ tuş tıklayıp düzenle deyin. Autoexec.bat içerisindeki tüm satırları silin. Ve şunları yazın:
    A:AWDFLASH dosya_adı.xxx /SN /PY /CP /CD /CC
    örneğin:
    A:AWDFLASH W6334VMS.bin /SN /PY /CP /CD /CC
    Bu arada yukarıda AWRDFLASH programının AWDFLASH.EXE şeklinde bulunacağı varsayılarak, AWDFLASH yazıldı. Ama aynı program AWDFL770 gibi isimlerle de bulunabilir. çektiğiniz AWARD BIOS Güncelleme programının ismine göre, verdiğimiz komut satırını değiştirmemiz gerekiyor.
    örneğin :
    A:AWDFL770 w6334VMS.bin /SN /PY /CP /CD /CC
    Autoexec.bat dosyası içindeki değişiklikleri yaptıktan sonra, bunu kayıt edin.

Bu yöntem olur mu?Ne dersiniz?Yanlız açılışta bip sesi yok cd sürücüden gelen sese bakarak devamlı(3 saniyede bir) reset atıyor.

• quote:

b - Award BIOS Kullanan Anakartlar İçin BIOS Kurtarma
    Şimdi anlatılacak çözüm ise, AWARD BIOS kullanan bir çok anakart kullanıcıları için geçerli olacak bir çözüm (ASUS hariç). AWARD BIOS’a sahip anakartlarda işe yarayan bir kurtarma olayı otomatikleştirilmiş bir olay. örneğin BIOS Güncelleme sırasında, elektrik kesilmesi gibi bir sorun oluştu ve bilgisayarınız açılmaz hale geldi. Panik yapmadan hemen İnternet erişimi olan başka bir bilgisayar bulun ve işlemlere başlayın .
    1. İlk olarak bir sistem disketi oluşturun : format a:/q/s
    2. Anakartınızın üreticisinin WEB adresine gidin ve kendi anakartınız için olan yeni BIOS dosyasını indirin. AWDFLASH programını da indirin. AWDFLASH programını ve BIOS dosyasını diskete kopyalayın. Ve sisteminizdeki Autoexec.bat dosyasını da diskete kopyalayın. Şimdi Disket Sürücünün içindeyken, Autoexec.bat dosyasına sağ tuş tıklayıp düzenle deyin. Autoexec.bat içerisindeki tüm satırları silin. Ve şunları yazın:
    A:AWDFLASH dosya_adı.xxx /SN /PY /CP /CD /CC
    örneğin:
    A:AWDFLASH W6334VMS.bin /SN /PY /CP /CD /CC
    Bu arada yukarıda AWRDFLASH programının AWDFLASH.EXE şeklinde bulunacağı varsayılarak, AWDFLASH yazıldı. Ama aynı program AWDFL770 gibi isimlerle de bulunabilir. çektiğiniz AWARD BIOS Güncelleme programının ismine göre, verdiğimiz komut satırını değiştirmemiz gerekiyor.
    örneğin :
    A:AWDFL770 w6334VMS.bin /SN /PY /CP /CD /CC
    Autoexec.bat dosyası içindeki değişiklikleri yaptıktan sonra, bunu kayıt edin.

Bu yöntem olur mu?Ne dersiniz?Yanlız açılışta bip sesi yok cd sürücüden gelen sese bakarak devamlı(3 saniyede bir) reset atıyor.
    işe yarar ama dediğiniz yöntem bilgisayar hiç açılmadığında ekranda herhangi bir yazı gözükmediğinde gerekli şuradanhttp://www.freepctech.net/files001/wbiosboot.exe dosyayı indir ve çalışıtır diskete disketten başlatmak için gerekli dosyaları atacak sonra awdflash ve bios dosyasını diskete atın, sistem disketten açılınca awdflash biosdosyasi.bin komutunu girerek awdflash bios yükleme işlemini başlatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karmaşık -- 24 Aralık 2010; 12:06:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: karmaşık

işe yarar ama dediğiniz yöntem bilgisayar hiç açılmadığında ekranda herhangi bir yazı gözükmediğinde gerekli şuradanhttp://www.freepctech.net/files001/wbiosboot.exe dosyayı indir ve çalışıtır diskete disketten başlatmak için gerekli dosyaları atacak sonra awdflash ve bios dosyasını diskete atın, sistem disketten açılınca awdflash biosdosyasi.bin komutunu girerek awdflash bios yükleme işlemini başlatın.

Alıntıları Göster
    Linkteki dosyayı indirdim disketi taktım %100 doldu disketin içi boş.Birde anakartın sitesinden indirdiğim bios f8 sürümünün içerisinde autoexec.bat,flash891.exe,s651mprz.f8, isimlerinde üç dosya çıktı biraz daha yardım eder misiniz?

• quote:

Linkteki dosyayı indirdim disketi taktım %100 doldu disketin içi boş.Birde anakartın sitesinden indirdiğim bios f8 sürümünün içerisinde autoexec.bat,flash891.exe,s651mprz.f8, isimlerinde üç dosya çıktı biraz daha yardım eder misiniz?

Alıntıları Göster
    Eğer yapamadıysan anakart tamiri yapan bir yere götür bios çipini söküp yazsınlar biosu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

Eğer yapamadıysan anakart tamiri yapan bir yere götür bios çipini söküp yazsınlar biosu.

Alıntıları Göster
    Yapacağım ama tam anlayamadım awdflash programı flash891 programıyla aynımıdır?
  • quote:

wbiosboot.exe dosyasını disketin içine atmayacaksın dosyayı çalıştıracaksın o gerekli dosyaları diskete atacak, sonra bios dosyası awdflash dosyasını atacaksın, bunun haricinde bir dosya atmayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karmaşık

quote:

wbiosboot.exe dosyasını disketin içine atmayacaksın dosyayı çalıştıracaksın o gerekli dosyaları diskete atacak, sonra bios dosyası awdflash dosyasını atacaksın, bunun haricinde bir dosya atmayacaksın.

Alıntıları Göster
    Atmadım zaten hocam çalıştırdım dosyayı format atıyor sonra yazmaya geçerken ''Floppy can't be acceded. Check another application don't use it'' diye bir hata veriyor.AYRICA BELİRTEYİM BİLGİSAYAR DEVAMLI BASA DÖNÜYOR SANKİ DİSKETİ DEVREYE SOKMAYA FIRSAT BULAMIYOR GİBİ GELİYOR BANA HİÇ BİR YAZI YOK DEVAMLI BASA DÖNÜYOR.Bu bilgi belki yardımcı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semiiih -- 24 Aralık 2010; 14:08:12 >

• quote:

Atmadım zaten hocam çalıştırdım dosyayı format atıyor sonra yazmaya geçerken ''Floppy can't be acceded. Check another application don't use it'' diye bir hata veriyor.AYRICA BELİRTEYİM BİLGİSAYAR DEVAMLI BASA DÖNÜYOR SANKİ DİSKETİ DEVREYE SOKMAYA FIRSAT BULAMIYOR GİBİ GELİYOR BANA HİÇ BİR YAZI YOK DEVAMLI BASA DÖNÜYOR.Bu bilgi belki yardımcı olabilir.

Alıntıları Göster
    Disketi biçimlendiriyor ama içerisine bişey atmıyor karmaşık akadaşım neden olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semiiih -- 24 Aralık 2010; 14:24:17 >
  • quote:

biraz daha açık yazarsan anlayabilirim, programı çalıştıdırdığında mı hata veriyor yoksa disketten açmaya çalıştığın da mı?, başka disket ile denedin mi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.