Merhaba arkadaşlar arkadaşın pcsine yeni format attım. Sanırım tek hard disk fakat 2ye bölünmüş. Yedekleme yaptığımdan dolayı bir parçasını formatlamadan dosyaları depoladım. Şimdi biosta biliyorsunuz iki seçenek veriyor. Birisi Windows Home Edi. Diğeri de Windows Pro. ikisinden birini seçmemi söylüyor ve otomatik seçme olarak home edi. saniye koyuyor. Benim bildiğim kadarıyla format cdsi ile kullanmayacağım hard diski 0lamam gerekiyor. Fakat elimde şu an o cd yok. C'deki tüm verileri sildim, flash ve host dosyaları silinmiyor, hata alıyorum. Cdsiz biostaki o seçeneği kaldırmamın bir yolu var mıdır? Şimdiden ilginiz için teşekkürler.
Hiç cevap alamamışım. Uplamak değil fakat kimse bilmiyor mu bunun çözümünü?
cd siz o is diski sifirlamadan olabilir. yada flash diske kurulum dosyalarini atarsiniz o sekilde olur. yoksa sizin yonteminiz olmayacak bir durum oldugu icin kimseden cevap alamamissiniz. cdsiz biosta ne kaldiracaksiniz bunu da merak ettim. boot ekraninda kaldirmak istediginiz birsey varsa konusalim. ayrica c deki dosyalari tabi ki silemezsiniz windows acikken dosya sildirmeyecektir nedeni ise c surucusunde bulunan dosyalari o ara windows un kullanmasidir.
Hayır C kullanılmıyor şu an. Yeni windows'u D'ye yükledim. Zaten biosta kaldırmak istediğim şey yukarda belirttiğim gibi açılış ekranında sorduğu hangi işletim sistemini açmak istersiniz sorusu.
Arkadasim biosta degil o ekran c icinde. bu yuzden kaldiramiyosun iste. ondan dolayi c ye kurulum yapman gerekirdi. o ekrani nasil kaybedersin sana da aciklayayim tabi bilgisayarim a sag tus tiklayip ozelliklere giriyorsun orada menuden baslatma ve kurtarma seceneklerini buluyorsun. orada isletim sistemleri listesini gorursun. hangi isletim sistemi baslayacaksa onu sec. altindaki isletim sistemlerini gosteri 30 sn yazan tiki kaldir. boylece bir daha gormezsin ama c ye format atma ( ki zaten windows altinda atamazsin) boot.ini dosyasi c ye yazilir bu yuzden dolayi bir daha windows u acamazsin. bilgine.
Cevabın için teşekkürler. Fakat C'de zaten windowsu flash ve hosts1 hariç tümüyle gizli veya görünen tüm dosyalarıyla kaldırmıştım. Yine de açılıyor. Başından beri bahsettiğim benim D sürücüsünü kullandığım ve C'yi seçme ekranında görmek istememem. Bios dediğim olay da şu; bilgisayar driverlara veya yazılımlar kullanmadan "önce" açılan ismini hatırlayamıyorum şu siyah sayfa. Tekrar teşekkürler yardım için.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme