Şimdi Ara

Bir arabanın ömrü yaklaşık kaç senedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
2
Favori
31.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Outlaw-E

Kullanıma oranla değişir ve kaç km yaptığında önemli. Sıfır araba tercih edenler için benim fikrim 5 yılda bir araç değiştirmektir yeni sıfır araç alınmalı.
    Aracım 2000 model Polo, bagaj havuzundaki parmak kadar pastan başka hiç bir yerinde çürüme vesaire yok. Motoru da gayet diri durumda. Kilometresi 225000'leri bitirmek üzere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Outlaw-E

Kullanıma oranla değişir ve kaç km yaptığında önemli. Sıfır araba tercih edenler için benim fikrim 5 yılda bir araç değiştirmektir yeni sıfır araç alınmalı.
    dayanıklı tüketim malına girdiğinden 10 yıl ekonomik ömrü vardır, tabi bu süre genelde çok daha uzun olur, yalnız bir süre biçmenin nedeni, atıyorum, on sene sonra aracın artık kullanımının ekonomik olmayışını öngörmektedir, gelişen teknoloji, yıpranan ciddi parçaların değiştirme maliyeti, modasının geçmesi gibi, yada zamanın beklentilerini karşılamaması gibi nedenlerden ötürü, değiştirmenin, tamir ettirmekten daha ekonomik olduğunu ifade eder ...
  • 99 boram var hala orj. Boyasi üzerinde ve taş gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer -- 10 Ocak 2014; 21:55:42 >
  • 15-20 senedir bana göre..
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

15-20 senedir bana göre..
    şimdi araçlar eski amerikan,avrupa araçlar gibi sağlam değil maalesef 50 yılı deviren taş gibi klasik araçlar var.
  • Araç sahibinin kullanımı, aracı muhafaza ettiği duruma göre değişir. Örneğin kapalı garajda muhafaza edilen araçla güneşin altında park halinde duran araç arasında kaporta boya konusunda ciddi derecede fark ortaya çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpine.

Araç sahibinin kullanımı, aracı muhafaza ettiği duruma göre değişir. Örneğin kapalı garajda muhafaza edilen araçla güneşin altında park halinde duran araç arasında kaporta boya konusunda ciddi derecede fark ortaya çıkar.
    10 mu? Benim aracım 10 yaşında daha tık yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batistuta

98 fiestamı 2 ay önce sattım. 16 yaşında ve 110.000 orjinal kmdeydi. Tüm ağır bakımları düzenli yapıldı. Motoru sadece benzinle kullanıldı. Alan kişide 4 sene kullanır. Son sahibide 20 yaşında alıp 5 sene daha eşek niyetine kullanıp 25 yaşında hurdaya ayırır. Şuan kullandığımız araçların bu kadar kaliteli ve sağlam olduğunu düşünmüyorum. Herşey seri üretim ve maliyet üzerine. Üretim bandında 1 saatlik yavaşlama 1 senede birkaç milyon dolara mal olabilir. Keza 10 dolarlık ek maliyet milyonlarca üretilen araçlarda acayip yükseltebilir maliyetleri. Şimdiki araçların tamamı neredeyse maliyet hesaplamalarına göre üretiliyor. 10 sene iyi hizmet verirler üstü bakmaya göre 5-10 sene daha oynar.

Çok güzel yazmışsınız,katılıyorum.Eskiden evladiyelik araçlar üretilirken şimdi günü kurtarayım hesabıyla üretim yapılıyor.Hatta firmalar kasıtlı olarak parçalarının ömrünü kısaltıcı etmenler uyguluyorlar,maksat servis kazansın ve çark dönsün hesabı

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

quote:

Orijinalden alıntı: Batistuta

98 fiestamı 2 ay önce sattım. 16 yaşında ve 110.000 orjinal kmdeydi. Tüm ağır bakımları düzenli yapıldı. Motoru sadece benzinle kullanıldı. Alan kişide 4 sene kullanır. Son sahibide 20 yaşında alıp 5 sene daha eşek niyetine kullanıp 25 yaşında hurdaya ayırır. Şuan kullandığımız araçların bu kadar kaliteli ve sağlam olduğunu düşünmüyorum. Herşey seri üretim ve maliyet üzerine. Üretim bandında 1 saatlik yavaşlama 1 senede birkaç milyon dolara mal olabilir. Keza 10 dolarlık ek maliyet milyonlarca üretilen araçlarda acayip yükseltebilir maliyetleri. Şimdiki araçların tamamı neredeyse maliyet hesaplamalarına göre üretiliyor. 10 sene iyi hizmet verirler üstü bakmaya göre 5-10 sene daha oynar.

Çok güzel yazmışsınız,katılıyorum.Eskiden evladiyelik araçlar üretilirken şimdi günü kurtarayım hesabıyla üretim yapılıyor.Hatta firmalar kasıtlı olarak parçalarının ömrünü kısaltıcı etmenler uyguluyorlar,maksat servis kazansın ve çark dönsün hesabı

Alıntıları Göster
    nasıl kullanıldığına bağlı güzel kullanılıp bakımları ihmal edilmezse 15-25 gider

• Ben Passatıma Allah izin verirse bi 10-15 yıl binmek istiyorum. Zaten artık sıfır alamayız. Nerede koparsa artık. Her şey bakıma bağlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgnakgnl

Ben Passatıma Allah izin verirse bi 10-15 yıl binmek istiyorum. Zaten artık sıfır alamayız. Nerede koparsa artık. Her şey bakıma bağlı.
    2008 model grande punto aracım var oldukça az kullanıyorum genelde hafta sonları şuan 25 binde ama bakımları olsun iç dış temizliği olsun sürekli ilgileniyorum en fazla 5-6 gün yatırıyorum kışın biraz yatıyor ama yazın daha çok üzerindeyim.Aracımda ALLAH a şükür değişen,boya yok ve özellikle yıkadığımda 2013 model gibi duruyor bence iyi bakılan , iyi korunan bir araç için 10 sene çok az.En az 20 sene rahat binilir yeter ki iyi bakılsın ....
  • Bence önemli olan kullanicinin biçtiği omurdur o da 20 yil olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumenu

Bence önemli olan kullanicinin biçtiği omurdur o da 20 yil olabilir.
    ekonomık ömür konusu TR için de geçerli mi?

10 yıllık arabaya 10 bın tl bakım yapılırsa bir 10 yıl daha binilir. Ama sıfır 70 bınlerde
  • Yıl değil de KM olarak ömür biçilmeli..

Şöyle bir örnek vereyim..
    90'lı yıllardı.. Babasının gölgesinde yaşayan sivilceli bir ergendim..
    93 model (o zamanlar yaşı çok genç) fakat kim bilir kaç yüz bin devirmiş olan şahin taksimizle muayene istasyonuna kadar gitmiştik.. Araba yolda dağılacak diye korkmuştum..
    Bizim 77 model 300 bin küsürdeki renaultumuz ondan çok daha diriydi ve güven veriyordu..

3-5 yaşında bir araç 20 yaşındaki araçtan daha dökük olabiliyor gördüğünüz gibi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Yıl değil de KM olarak ömür biçilmeli..

Şöyle bir örnek vereyim..
    90'lı yıllardı.. Babasının gölgesinde yaşayan sivilceli bir ergendim..
    93 model (o zamanlar yaşı çok genç) fakat kim bilir kaç yüz bin devirmiş olan şahin taksimizle muayene istasyonuna kadar gitmiştik.. Araba yolda dağılacak diye korkmuştum..
    Bizim 77 model 300 bin küsürdeki renaultumuz ondan çok daha diriydi ve güven veriyordu..

3-5 yaşında bir araç 20 yaşındaki araçtan daha dökük olabiliyor gördüğünüz gibi..
    aracım 14 yaşında ama ömrünü tamamladığına dair hiçbir belirti yok paslanma vs? araç pug 306

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talbot Lago -- 10 Ocak 2014; 21:50:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Talbot Lago

aracım 14 yaşında ama ömrünü tamamladığına dair hiçbir belirti yok paslanma vs? araç pug 306

Alıntıları Göster
    Aracım 1993 Model Mazda 626 ve yenilemek adına hiç bir emare yok... Kaportoda ne çürük var ne de motorda üfleme püfleme... Tavanda sadece vernik atması var o kadar...

Kısacası bir aracın ömrü kullanım şekline ve şartlara bağlıdır...
  • Bu mantiğa göre 1993 model 600 sel mercedesi kaldirip atmak lazim
  • Nimete nasıl konuşuyırsun hocam?
  • Selamun Aleyküm
    konuyu gördüm geldim değerli arkadaşlar arabanın ömrünü etkileyen faktörler vardır
    1-arabanın markası veya motoru yani motor hacmi vites seçeneği
    2-araçın mercedes olması fark etmez araç hor kullanılmışsa ömründen ömür alır
    3-araça nasıl bakıldığı servis,temizlik,bakımlar
    4-araçın bir parktamı veye sokaklarda kalmış olması
    5-araçın motorunun ne kadar zorlandiği
    gibi çok faktör var bunlar en göze batan olarak geldi gözüme saygılar sevgiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: timurgs

Selamun Aleyküm
    konuyu gördüm geldim değerli arkadaşlar arabanın ömrünü etkileyen faktörler vardır
    1-arabanın markası veya motoru yani motor hacmi vites seçeneği
    2-araçın mercedes olması fark etmez araç hor kullanılmışsa ömründen ömür alır
    3-araça nasıl bakıldığı servis,temizlik,bakımlar
    4-araçın bir parktamı veye sokaklarda kalmış olması
    5-araçın motorunun ne kadar zorlandiği
    gibi çok faktör var bunlar en göze batan olarak geldi gözüme saygılar sevgiler
    Temel olarak 10 yıl.

Ancak kullanıma, hevese şuna buna göre bir araç daha fazla kullanılabilir. 90 lardan sonra üretilen araçlar iyi bakım ile 20 sene rahatlıkla kullanılabilir.

Mercedes Benz w124, w126, w140 bu tür araç grubuna girer.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.