Şimdi Ara

Bir arabanın ömrü yaklaşık kaç senedir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
2
Favori
31.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üreticiler genelde "ekonomik kullanım ömrü 10 sene" derler ama TR gibi yan sanayi, hurdacılık gibi sektörlerin gelişmiş, sanayide işçilik ücretlerinin uygun olduğu bir ülkede ekonomik kullanım süresi en az 15 senedir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 12 Ocak 2014; 17:03:08 >
  • Aslında imkan olacak 5 yılda bir değişeceksin aracı yada her yeni kasada makyajda yenilenecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 yaşında ve 100 bin km'deki aracımı göz önüne alırsak en az 200 bin ve 15 sene diyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurcandmt

O kullanimdan kullanima da degisir. Taksileri biliyorsunuz birsuru ornek var 500 bini deviren hala yollarda seyreden 2008 model araclar. Ama binek olarak kullanildiginda durum daha da degisiyor. Araba yatarsa eger daha cok yipranir diye biliyorum ben duzgun kullanima gore.

İsleyen demir ısıldar demisler ancak bence kullanılan araba , yatana göre daha cok yıpranır. Bir arac durdugu yerde nasıl kullanılan araca göre yıpranır ki ?

En fazla lastikleri gider. Onunda cozumu araci ayda bir hareket ettirirsiniz , olmadi 4 takım lastik alırsınız. Aynen devam.

• ekonomik olarak 10 yıldır
  • aracına göre değişir...
    toyota eski arazi araçlarına 25 yıl kullanım ömrü vermişti..bu gün 45 yaşındaki arabalar hala taş gibi...
    mercedes w124ler birçok yeni arabadan daha konforlu ve sağlam...
    volvo gl ve dl serisi hala ayakta...ayrıca kendisi dünyanın en fazla km yapan otomobilidir..
    klasik amerikanları yazmak bile istemiyorum

tabiki eski araçlarda daha uzun ömür hesaplanarak üretim yapılıyordu...
    son 10 yılda ise kullan-at mantıgı ile üretim yapıldıgı için araçlar eskiler kadar sağlam değil...

artık günümüzde üretilen herşey kullan at mantığıyla üretiliyor...beyaz eşyadan,otomobile,telefondan,mobilyaya kadar...
    eski aeg buzdolabımız vardı...benden 2 yaş büyüktür...(30 yaşındayım)..geçen yıla kadar hala çalışıyordu....
    daha bişi yazmiyorum...

• Gelişen piyasalar, seri üretim bandı ve pazarlama stratejileri, tüketicilerde değişikliğe gitme ve ihtiyaç hissettirmekle beraber ortalama 2 yıl olduğu düşünüldüğünde süre giderek azalacaktır. Yıllık araç değiştirmenin 3 yıl ve üzeri yaş araçların hurdaya ayrılmasının önü yakın zamanda gelecektir. Adam hala 95 model efsane kasa toyotasına bilmem 20 yıllık uzay kasasına otuz binli rakamlar yazsın.
  • 15 yılı geçti mi artı ciddi ciddi masraflara hazır olmak gerekiyor. Yürüyen aksam olsun, motor olsun, elektronik aksam olsun, izolasyon malzemeleri olsun yavaş yavaş yenilenmek istiyor. Ama bu bakımlar yapıldığı müddetçe rahat 40-50 yılı çıkarır yani ömürlük diyebiliriz. Misal w124 mercedes gibi efsane arabalar çok sevildiği için 20-30 sene sonra bile fanatikleri tarafından restore edilip kullanılıyor olacak. Ama ekonomik anlamda 20 yıldan sonrası mantıksız bence. Tabi bu çok genel bir kavram; 20 yıllık olup 100-120bin kmde olan çok bakımlı, az kullanılmış arabalarda oluyor ki onlar ayrı lokum sevenine.
  • Efsane kasaların raf ömrü yoktur. Mesala 96-97 corolla, 2008-2011 civic , bi de efsane adayımız var golf

Dünyanın hiçbiryerinde arabanın yaşı arttıkça pahalılaşan bir ekonomik sistem yoktur heralde
  • Bu konuda bizim birader ve pederle çok tartışıyorum sürekli km geçmeden arabayı satıp yenisini alma peşindeler.Ben araba yolda bırakıncaya kadar kullanmanın peşindeyim araç şu an 8 yıllık 167 bin kmde astra ctdi.En kötü senaryoya hazırlıyorum kendimi motorun yatak sarması şanzımanın dağılması vs. astarı yüzünden pahalı mı geliyor o zaman merak ediyorum.Avrupada bakıyorsun adamlar eski araçlarını kullanıyor hala.Misal İkea'nın sahibi 30 yıllık Volvoyla gidiyormuş işe.Bana milli servete hıyanet geliyor bizim yaptığımız klasik tüketim toplumu sonra neden dış borç var neden gelişemiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RocknRoll@

Bu konuda bizim birader ve pederle çok tartışıyorum sürekli km geçmeden arabayı satıp yenisini alma peşindeler.Ben araba yolda bırakıncaya kadar kullanmanın peşindeyim araç şu an 8 yıllık 167 bin kmde astra ctdi.En kötü senaryoya hazırlıyorum kendimi motorun yatak sarması şanzımanın dağılması vs. astarı yüzünden pahalı mı geliyor o zaman merak ediyorum.Avrupada bakıyorsun adamlar eski araçlarını kullanıyor hala.Misal İkea'nın sahibi 30 yıllık Volvoyla gidiyormuş işe.Bana milli servete hıyanet geliyor bizim yaptığımız klasik tüketim toplumu sonra neden dış borç var neden gelişemiyoruz.

dogru arabanin garanti bitiyor bey hemen elden cikaralim araci hem ust modelinde parfumlu klima varmis,bu is gormez artik sat gitsin

• Ruslar pres makinalarını ürettiklerinde öyle sağlam yapmışlarki 30-40 sene problem çıkarmadan kullanmış alanlar, daha sonra birkaç tanesi tarih içinde batınca diğer üreticiler daha kısa ömürlü daha arıza çıkartabilecek şeyler üretmeye başlamışlar japonlar,italyanlar ve almanlar gibi, sözüm şu ki eskisi kadar birçok araç sağlam olmayacak çünkü bu iş çok ciddi bir pazar, arabalar daha güvenli daha konforlu olabilir ama aynı sağlamlıkta değil. 1970-1990 arasındaki bmwlere ve mercedeslere binince bunu çok daha iyi anlıyorum.

• Fabrikaların belirttiği süre 10 yıldır çoğu markada..

• 10 yıldır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekne Kazıntısı

fransızlar tenekedirciler pek gelmemiş

Gelsinler, kovarız

1.6 HDi :

Bir arabanın ömrü yaklaşık kaç senedir?

8 yaşında ve bu km'de. Sıfır araba fiyatları böyle devam ettikçe binmeye devam edeceğim, artık 300'e kadar mı gider, 500'e kadar mı gider göreceğiz Henüz bir sıkıntısı yok şükür.

• 1997 model ilk sahibi olduğumuz Opel astramız var şu güne kadar tık demedi kaportanın belli yerlerinde ufak çaplı pas belirtileri başladı dış plastik aksamdada mukavemet çok azalmıştır ancak bu araçtan yola çıkarsak iyi bakılan kaza bela geçirmeyen sağlam bir araç yılda 10-12 bin km yol yapmak koşuluyla 25 yıl binilebilir

• Bu arada arkadaşıma sattığım 2004 model corsa c de şu an itibari ile 144.000 kmde ve 10 yaşında bu aracın sıfır kondisyonuna yakın olduğunu belirtebilirim. Yani otomobil üreticilerinin verdiği 10 yıllık süre çok az bir suredir.

• Yeni arabalarda gittikçe daha fazla plastik parça kullanılıyor ve arabaların ömrü de bununla birlikte azalıyor. Yeni arabaların 20 yıl gideceğini düşünmüyorum artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

Yeni arabalarda gittikçe daha fazla plastik parça kullanılıyor ve arabaların ömrü de bununla birlikte azalıyor. Yeni arabaların 20 yıl gideceğini düşünmüyorum artık.

Çok haklısınız yeri araçlar eskilerin yanında oyuncak gibi geliyor bana da hem de motorları yeni teknoloji olduğundan motor sıfırlamak komple masraflı eski araba olsa götür sanayiye 2 ayda en küçük vidasına kadar sıfırlasınlar
  • Acent Era kullanım kılavuzunda aracın ömrü 10 yıldır yazıyordu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.