Şimdi Ara

bir çok kişinin arabasına bakıyorum da hepsinin arabaları cizik ve ezik dolu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir çok kişinin arabasına bakıyorum da hepsinin arabaları cizik ve ezik dolu.
    ben erzurum civarında yaşıyorum
    özellikle doğuda yaşayanlar ve köylüler
    adamların arabalarına bakıyorum.
    adamların arabalarının her yeri hasarlı cizikli ezik.
    bu normal mi? satınca da bu sekilde yaptırmadan satıyorlar

mesela sahibinden de bakıyorum uygun fiyatlılar hepsi cizikli ezikli hasarlı
    siz böyle araçları bu halde cizikli ezikli alır mısınız?

geçen babam linea nın yarısını sürtmüştü boyacıya gittim boyatmak için 2000tl istedi.

mesela özellikle bayandan ve ticari taksicilerin arabaları da alınmaz onların araclarının her yeri cizik ezik dolu

size sorim dedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• işin ilginç yanı da şu piyasada arabaların yarısından cogu ezik dolu
    araba almaya gelince de hatasız boyasız istemeleri de çok garibime gidiyor.
    sizler az çok arabaya yıllarınızı vermişsiniz ama gerçekten gidin bakın bir çok arabanın her tarafı ezik dolu.
    sadece lüks araba sahipleri arabalarına iyi bakıyorlar

• simdi boyatsan temiz olur ama insanlar alirken boya olunca korkuyor pert muamelesi yapiyor orjinalligi bozulmasin varsin gunes yanigi icinde olsun diyor boyatinca hem degerinin kaybi hem maddi kayip o 2000 tl ye bakim yaparin der gecer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem1907

simdi boyatsan temiz olur ama insanlar alirken boya olunca korkuyor pert muamelesi yapiyor orjinalligi bozulmasin varsin gunes yanigi icinde olsun diyor boyatinca hem degerinin kaybi hem maddi kayip o 2000 tl ye bakim yaparin der gecer
    Mesela sen her tarafı ezik çizik olmuş çöpe dönmüş arabayı alır mısın

• Hocam millet boya takıntısından vuruk ezik araclarla geziyor çizik göz ardı edilir ama heryeri vuruk olacağına varsın 2 parca boyalı olsun ona takılıp almayanda almasın

• Ben çok derin olmayan, işlemle geçecek çizikli araba alırım ama ezik araba almam bir arabada ezik varsa ve köy gibi ilçe yerlerdeyse o arabaya temiz bakılmamıştır hor kullanılmıştır. Ezik dışında çukurdan da kaçmayıp düşüyor olması muhtemel. Herkes arabaya biniyor ama sadece sürüyor. Arabanın sağlığını düşünen yok mesela adam arabayı kapatacaksa yükü frene değil de şanzımama bindiriyor. Bunun için temiz araba bulmak zordur ama bu kadarda ince eleyip sık dokunursa bindiğin arabadan zevk alamazsın

• çoğu araçta güneş yanığı var özellikle tavanda oluyor ama kimse boyatmıyor .tavanı boyatınca araba takla atmış diyorlar satarken fiyat düşüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Boya olmasın da önemli olan o.

• Sen düzgün kullansanda gelip anahtarla çiziyorlar haysiyetsiz şerefsiz oçlar

• Konuda haklısın ben İstanbul’da yaşıyorum burada da araçların çoğunda bu tarz kaporta hasarları var.Benim anlamadığım asıl mesele Türkiye’de kaporta mevzusuna neden bu kadar çok takınıldığı.Aracın en masraflı ve kötü kullanım sonrası çorap söküğü gibi ardı arkası gelmeyecek olan mevzusu mekaniktir.Avrupa’da olsun Kanada’da Amerika’da olsun insanlar mekaniğe çok daha fazla ehemniyet gösterirken bizim neredeyse çürüğüne bile çare bulunabilen kaportaya takılmamız çok saçma geliyor.Tamam ben de ciddi hasarlara uğramış araba almam buna dikkat ederim ama ufak tefek şeyler takılıyor olunması pek tasvip ettiğim bir mevzu değil.(Başlığa bir cevap değilde farklı bakış açılı bir yorum olarak gör yazdıklarımı.)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • turbo eski hesabını niye almadın hala
  • Sen arabana ne kadar temiz baksan da dikkatsizin veya aceminin biri gelip arabana vuruyor. Bu yüzden dolayı vuruksuz çiziksiz araba yok
  • Lokal boya için 2bin düşürmeye çalışan insan evlatları yüzünden çoğu insan artık ne yapacağını şaşırdı.

• bende ilanlara bakınca küfür ederek çıkıyorum. ilana yazıyorlar aracımız '' emsalsiz - sıfır - tek eksiği yakıtı gibi şeyler '' sonra başlıyorlar yalanları sıralamaya. aracın tamir görmemiş yeri kalmamış, sigorta - kasko şişirmesi 25 - 30 bin hasar kaydı vardır diyorlar. böyle şerefsizlere ceza verilmediğinden istedikleri gibi yalan yanlış yaparak satış yapıyorlar. aracın airbag'ler patlamış satarken bunu söylemiyorlar bile, zaten çoğu ekspertiz airbag'e karışmıyor. aracın tavanı boyanmış güneş yanığı diyorlar oysaki araç taklacı güvercin gibi 4 takla atıp o hale gelmiş.

ekleme > bunu nette buldum işin özeti bir çok kişinin arabasına bakıyorum da hepsinin arabaları cizik ve ezik dolu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Holy Templar -- 17 Ağustos 2019; 18:31:21 >

• @LegendssNeverDie hocam geçen gün net bir şekilde özetlemişti...

quote:

+arabanın motoru sağlam mı?
    -yok conta yanık
    +bişi olmaz ya sıkıntı yok.

+şaside sıkıntı var mı?
    -bi kaç defa ikiye bölündü.

+araç ne kadar yakıyor?
    -şehir dışı 22 litre.

+aracın vizesi ne zamana kadar?
    -vize biteli 5 yıl oluyor.

+evrakları tam mı?
    -hayır ruhsat kayıp, çekme belgeli araç.

+araçta boya var mı?
    -evet sağ çamurlukta hafif çizik sonucu lokal boya var.
    +kesinlikle olmaz bune ya, hurda bu araç, bırak kalsın sende.

• Arabada göze batacak kadar büyük hasar varsa mutlaka yaptırırım. Boyasızmış hatasızmış umrumda olmaz. Alan kişi fiyat kırıyor zaten binmişken ben temiz bineyim. Ama İstanbul gibi yerlerde ufak tefek şeyler sürekli vardır. Aracımı alırken sağ marspiyelde ufak sayılacak ezik vardı. Hala duruyor yaptırmadim. Geçende park yerinde arka sol tampona sürtmüşler sonradan farkettim. Pasta cilayla hallettim ama yinede iz var.

• Sen arabana ne kadar temiz baksan da dikkatsizin veya aceminin biri gelip arabana vuruyor. Bu yüzden dolayı vuruksuz çiziksiz araba yok
  • Ne kadar dikkat edersen et yine gelip birisi vuruyor.
  • Olabilir çizik ne var yani. Dış görünüşündense arabanın iç görünümü(motor bakımı) daha önemli. Arabasına bakım yaptıracağını bilmeyen insanlar bile var. Allah'a emanet sürenlerde. Öyle ufak bi çizik var diye hemen yaptırılmamalı biraz biriksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: DelirteJackson

Ben çok derin olmayan, işlemle geçecek çizikli araba alırım ama ezik araba almam bir arabada ezik varsa ve köy gibi ilçe yerlerdeyse o arabaya temiz bakılmamıştır hor kullanılmıştır. Ezik dışında çukurdan da kaçmayıp düşüyor olması muhtemel. Herkes arabaya biniyor ama sadece sürüyor. Arabanın sağlığını düşünen yok mesela adam arabayı kapatacaksa yükü frene değil de şanzımama bindiriyor. Bunun için temiz araba bulmak zordur ama bu kadarda ince eleyip sık dokunursa bindiğin arabadan zevk alamazsın
    Hocam bakmamakla ne alakası var eziğin. Özellikle Avm otoparkları olmak üzere kamusal alandaki bazı hayvanlar kapıyı adlarına yakışır şekilde açıyor ve sizin aracınız ezik oluyor. Suç aracın sahibinde mi şimdi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.