Şimdi Ara

Bir forum hastalığı... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

- Kartı Bilen Biliyor

- Sıfır Ayarında ( Bu nasıl bir ayarsa artık )
  • ben şahsen bu OC konusuna katılmıyorum.

ürününe OC yapmamış adamın ilanda OC yapmadım demesinde ne gibi bir hastalık durumu var?

kullanıcıların çoğu OC yapmaz, yapmadığı ve bilmediği için de doğal olarak OC yapılmış ürünlerden tedirgin olur.

OC yapanların ilanlarında habire "en hızlı...forumda tek...en iyi OC olan.." vs. tabirler kullanmaları hastalık değil mi o zaman?
    mallarını olduğundan daha değerli gösterme çabası değil mi? bence öyle.

haa tabii ki forum birçok OC yapıp hatta forumda "OC yaptım hasar verdim ne yapayım" deyipte 2. elde ürününü OC yapılmadı diye kakalamaya çalışanları da gördü.
    o tür sahtekar ve şerefsiz insanları konuşmaya dahi lüzum yok bana kalırsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 12 Ekim 2012; 8:51:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

Bir de şunlar var.

- Kartı Bilen Biliyor

Aynen birde araçlarda efsane kasa olayına biterim kime göre efsaneyse
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

arkadaslar birakin oc yapmayi kasayi calistirmadim bile.oylece duruyor.parcalarin omru kisalmasin diye kullanmiyorum

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: levyeli

quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

Bir de şunlar var.

- Kartı Bilen Biliyor

Aynen birde araçlarda efsane kasa olayına biterim kime göre efsaneyse

:)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: gOkO

Ben o/c macerama p2 300 işlemcimle başladım ve o günden sonra aldığım hiçbir işlemciyi standart hızında kullanmadım.Eski bilgisayarlarımın çoğu tanıdık eş, dosttadır ve hala hızaşırtmalı bir şekilde çalışmakta :) Şu an işlemcim 2600k ve soğutucum 4.8 ghz lik günlük kullanıma imkan vermekte ama ben serin serin çalışsın diye 4.5 ghz de kullanıyorum aylardır.İşlemcimi satacağım zaman da özellikle hızaşırttığımı belirtirim ki işlemcinin takoz olmadığını bilsinler :)

Edit:Ahanda 2006 da açtığım ilanı buldum, oradada demişim :)http://forum.donanimhaber.com/m_9134046/mpage_1/f_/key_/tm.htm#9134046

Hemi de abit AI7 imiş Arşivimin en değerli üyelerinden AI7 - IC7-Max2 478 pinin şahları

• OC hiç yapmam, en son C2D vardı 2.2'de 2.8 falan yaptım sonra tekrar düşürdüm.Son günlerini yaşıyor kerata

3.2 neye yetmiyor anlamıyorum ? bana 3.6 cpu gelirse 3.2'e düşürürüm.Tabi herkesin ihtiyacı farklı.Ben oyun bilgisayarından bahsettim.

Konuyla ne ilgisi vardı bilmiyorum yazdım yinede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90 model kartal alırken boya varmı diye soran alıcıların pert aracı hatasız diyerek satan kişilerin olduğu bu ülkede işlemcisini, vga' sını bu şekilde satan kişilerin olması oldukça doğal.2.el araba ve pc parça satış ilanları aşağı yuları aynı mantık ve içerikle yazılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

arkadaslar birakin oc yapmayi kasayi calistirmadim bile.oylece duruyor.parcalarin omru kisalmasin diye kullanmiyorum

Ben de daha kutularını bile açmadım jelatinleri bile duruyor.
  • bende geçen gün bi tane 1090 aldım şimdilik default hızında iyi çalışıyor, bakalım ilerleyen zamanlarda ne olacak, birde arkadaşlar. Amd kendisi 3 yıl garanti veriyormuş ama tr de 2 yl bu alete bisey olsa kağıtlari ile beraber adamlara göndersen yardımcı olurlar mi 9 ay civarı garantisi var ondan söylüyorum.

• Ben bu forumda 2. elde nasıl güvenerek alışveriş yapıyorlar şaşıyorum yani bi ürün alırken tamamen karşı tarafın vicdanına kalmış iş. bozuk ürün gönderir veya hiç göndermez allaha emanet bi sistem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Haşin_ErKeK

Ben bu forumda 2. elde nasıl güvenerek alışveriş yapıyorlar şaşıyorum yani bi ürün alırken tamamen karşı tarafın vicdanına kalmış iş. bozuk ürün gönderir veya hiç göndermez allaha emanet bi sistem.

Referans sistemi bu yüzden var, forumda alışveriş yapılacak nice kaliteli arkadaş var, referanslar önemlidir.

• @emrah rasa aynen katılıyorum ama bi denk geldi mi eyvah eyvah

• Overclock işlemcinin ömrünü ne kadar kısaltır? Bir işlemcinin ömrü ne kadardır? Bunlar zaten muallak mevzulardır. Hiç zorlanmamış 3 günlük bir işlemcide çat diye bozulabilir bunun garantisini kimse veremezki.
    Ben 3570K kullanıyorum ve bu işlemci o.c. potansiyeli olan bir işlemci ve ön görülen 1.5V sınırları içinde oldukça yüksek hızlara çıkabilir ve ben bu işlemciyi kaliteli bir soğutucuyla 1.250V 4.5 Ghz de 60-70 derece sıcaklık değerlerinde kullanıyorsam hiç bir mahsuru yoktur lakin bu voltaj üst sınırını aşıp 5 Ghz ve üzerinde çok uzun süre kullanırsam bu durumda işlemci için riski arttırmış olurum ama bu bile işlemcinin ömrünün kısalacağını yada bir süre sonra bozulacağını göstermez. Herkes malını iyi fiyata satmak ister ama 2.elde hepsinden öte en önemli kriter fiyattır, gerisi teferruat .
  • Bilimsel açıdan voltaj-akım-ısı bir transistörün karakteristiğini belirler bu yüzden de direk ömrünü etkiler. Etkilemez demek yanlıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haşin_ErKeK

Ben bu forumda 2. elde nasıl güvenerek alışveriş yapıyorlar şaşıyorum yani bi ürün alırken tamamen karşı tarafın vicdanına kalmış iş. bozuk ürün gönderir veya hiç göndermez allaha emanet bi sistem.

öyle yapıp para kazanıyorsa onu yiyemez zaten çıkar bir yerden , dürüstlük aynasıdır insanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gacvokem -- 12 Ekim 2012; 23:45:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can_R6

bide şunu diyenler var anakartıma uymadığı için satıyorum yalan sen o işlemciyi alacaksın ve anakartının hangisi uyumlu olup olmadıgını bilmeyeceksin

Adamın eline alacak vs. bir şekilde geçtiyse ve anakartına uymuyorsa mecburen satıp paraya çevirmek zorunda kalıcak yorum yaparken bunlarıda düşünün
  • Ekran kartım 2.el, anakartım 2.el. işlemcim 2.el.

Ekran kartını bilmem de yanan ya da bozulan işlemci henüz görmedim. Olsaydı bizim şirketteki p4 ler olurdu 70 in altına düşmüyor mübarekler. Hatta inşallah oc edilmiştir de limitleri bellidir diyorum; takoz çıktıvoltaj da versem 3,1 ghz e getirince harddiski görmüyor gibi hata verip boot etmiyor. Vallahi yardımcı olabilen varsa pm mi aşındırabilir.

Neyse konu dağılmasın. Referans olayı iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

Ekran kartım 2.el, anakartım 2.el. işlemcim 2.el.

Ekran kartını bilmem de yanan ya da bozulan işlemci henüz görmedim. Olsaydı bizim şirketteki p4 ler olurdu 70 in altına düşmüyor mübarekler. Hatta inşallah oc edilmiştir de limitleri bellidir diyorum; takoz çıktıvoltaj da versem 3,1 ghz e getirince harddiski görmüyor gibi hata verip boot etmiyor. Vallahi yardımcı olabilen varsa pm mi aşındırabilir.

Neyse konu dağılmasın. Referans olayı iyidir.

PM
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

Overclockun işlemciye etkisi olmadığınımı söylüyorsun?
    Hayır var.1.5 v üzeri kullandığında 2600k için konuşuyorum performansı ömrü günden güne düşüyor.3 ay 5300de kullandık işlemciyi o eski halinden eser yok şimdi
    Overclockun etkisi büyük sebebi ise voltaj.

eskisinden eser yok nedemek hocam?

eskisi gibi hızlı mı değil nedir?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.