Şimdi Ara

Bir kitap okudum , hayatım değişti [dediğiniz kitaplar]...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
3.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir kitap okudum , hayata bakış açım / hayatım dediğiniz kitaplar var mı?

• Ejderha mızrağı serisini okudum,fantastik bir kitap olmasına rağmen karakterlerden raistlin gibi oldum.
  • bir kitap değilde dan brown okuduktan sonra herşeyin altında birşey, bir anormallik, bir şifre, bir koplo teorisi aramaya başladım
  • Ben daha okumadım fakat alırken yorumlara baktım , bir kitap okudum hayatım değişti denildiğini gördüm 3-5 kişiden .

Oğuz Atay - Tutunamayanlar
  • Ayn Rand okudum kapitalizm savunucusu hissettim kendimi ama uzun süre iş bulamayınca hayallerim yıkıldı. aman diyim fazla kaptırmayın
  • Kitap değil ama bi şiir var hayatımı değiştiren Rudyard Kliplingin oğluna yazdığı şiir

EĞER
    Eğer, bütün etrafındakiler panik içine düştüğü
    ve bunun sebebini senden bildikleri zaman
    sen başını dik tutabilir ve sağduyunu kaybetmezsen;

Eğer sana kimse güvenmezken sen kendine güvenir
    ve onların güvenmemesini de haklı görebilirsen;

Eğer beklemesini bilir ve beklemekten de yorulmazsan
    veya hakkında yalan söylenir de sen yalanla iş görmezsen,
    ya da senden nefret edilir de kendini nefrete kaptırmazsan,
    bütün bunlarla beraber ne çok iyi ne de çok akıllı görünmezsen;

Eğer hayal edebilir de hayallerine esir olmazsan,

Eğer düşünebilip de düşüncelerini amaç edinebilirsen,

Eğer zafer ve yenilgi ile karşılaşır
    ve bu iki hokkabaza aynı şekilde davranabilirsen;

Eğer ağzından çıkan bir gerçeğin bazı alçaklar tarafından
    ahmaklara tuzak kurmak için eğilip bükülmesine katlanabilirsen,
    ya da ömrünü verdiğin şeylerin bir gün başına yıkıldığını görür
    ve eğilip yıpranmış aletlerle onları yeniden yapabilirsen;

Eğer bütün kazancını bir yığın yapabilir
    ve yazı-tura oyununda hepsini tehlikeye atabilirsen;
    ve kaybedip yeniden başlayabilir
    ve kaybın hakkında bir kerecik olsun bir şey söylemezsen;

Eğer kalp, sinir ve kasların eskidikten çok sonra bile
    işine yaramaya zorlayabilirsen
    ve kendinde 'dayan' diyen bir iradeden
    başka bir güç kalmadığı zaman dayanabilirsen;

Eğer kalabalıklarda konuşup onurunu koruyabilirsen,
    ya da krallarla gezip karakterini kaybetmezsen;

Eğer ne düşmanların ne de sevgili dostların seni incitmezse;

Eğer aşırıya kaçmadan tüm insanları sevebilirsen;

Eğer bir daha dönmeyecek olan dakikayı,
    altmış saniyede koşarak doldurabilirsen;

Yeryüzü ve üstündekiler senindir

Ve dahası

sen bir İNSAN olursun oğlum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 24 Ocak 2010; 19:41:14 >

• Farklı bir bakış açısı olcak ama Çalıkuşunu okumuştum küçükken o kitabı okuduktan sonra sevmiştim kitap okumayı halada kitap okumayı çok seviyorum . Bu güne kadar okuduğum kitapların bana katkısını düşünürsek baya bir değiştirmiş olsa gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackson -- 24 Ocak 2010; 20:20:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Seyyid Kutub - Yoldaki İşaretler

Değişmeyen bi vücudumun şekli kaldı.
  • Jack London'un Martin Eden kitabını okumuştum, yıllar önce. O kadar küçüktüm ki, kitabı aldığımda yazarın adının hangisi, kitabın adının hangisi olduğunu bile anlayamamıştım. O zaman, benim için sadece güzel bir kitaptı, şimdi ise düşününce; güzelliğin kusursuzluğuna, azime ve bireyselciliğe dair, güzel bir kitap olduğunu anlıyorum. Dostoyevski romanlarına adım atmamı da sağlayan, bu kitabın üzerimde bıraktığı etkileyicilik, sarsılmaydı. Sonra kayış koptu zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Şuga

Jack London'un Martin Eden kitabını okumuştum, yıllar önce. O kadar küçüktüm ki, kitabı aldığımda yazarın adının hangisi, kitabın adının hangisi olduğunu bile anlayamamıştım. O zaman, benim için sadece güzel bir kitaptı, şimdi ise düşününce; güzelliğin kusursuzluğuna, azime ve bireyselciliğe dair, güzel bir kitap olduğunu anlıyorum. Dostoyevski romanlarına adım atmamı da sağlayan, bu kitabın üzerimde bıraktığı etkileyicilik, sarsılmaydı. Sonra kayış koptu zaten.

Sayende öylece kitaplıkta duran Jack London'un Martin Eden kitabını okuma hevesim geldi.Her yerde Martin Eden'den bahsediyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Méchatronic

quote:

Jack London'un Martin Eden kitabını okumuştum, yıllar önce. O kadar küçüktüm ki, kitabı aldığımda yazarın adının hangisi, kitabın adının hangisi olduğunu bile anlayamamıştım. O zaman, benim için sadece güzel bir kitaptı, şimdi ise düşününce; güzelliğin kusursuzluğuna, azime ve bireyselciliğe dair, güzel bir kitap olduğunu anlıyorum. Dostoyevski romanlarına adım atmamı da sağlayan, bu kitabın üzerimde bıraktığı etkileyicilik, sarsılmaydı. Sonra kayış koptu zaten.

Sayende öylece kitaplıkta duran Jack London'un Martin Eden kitabını okuma hevesim geldi.Her yerde Martin Eden'den bahsediyorsun.

Kitap bölümünde ki tek muhabbetlerim, Dostoyevski, Martin Eden ve fantastik seriler üzerinedir zaten. Bakşa bir şey bilmiyorum .

• quote:

quote:

quote:

Kitap bölümünde ki tek muhabbetlerim, Dostoyevski, Martin Eden ve fantastik seriler üzerinedir zaten. Bakşa bir şey bilmiyorum .

Yeter zaten daha ne olsun

Bende başlayacağım yakın zamanda Suç ve Ceza'dan.

Ne diyorsun gerçekten de Martin Eden'dan mı başlamalıyım?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aslında, tarz olarak hiç bir benzerlikleri yok neredeyse, Jack London ve Dostoyevski'nin. Mesela Dostoyevski bana, her zaman, biraz insalık dışı bir yazar gibi gelmiştir, bu yüzden insanlık komedyasını bu kadar güzel anlatabiliyor zaten.

Bu yüzden başlama-devam etme olarak bakarsak alakasız olur , herhangi bir gereklilik yok yani. Yine de, Martin Eden'i oku bence, öncelikle. Bitirince gelirsin, birlikte överiz kitabı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aslında, tarz olarak hiç bir benzerlikleri yok neredeyse, Jack London ve Dostoyevski'nin. Mesela Dostoyevski bana, her zaman, biraz insalık dışı bir yazar gibi gelmiştir, bu yüzden insanlık komedyasını bu kadar güzel anlatabiliyor zaten.

Bu yüzden başlama-devam etme olarak bakarsak alakasız olur , herhangi bir gereklilik yok yani. Yine de, Martin Eden'i oku bence, öncelikle. Bitirince gelirsin, birlikte överiz kitabı.

Jack London Amerikan , Dostoyevski Rus edebiyatına dahil hangisini daha çok merak ediyorsan onu oku bence

• hayatımı değiştirdi denemez ama bittiği için üzüldüğüm ilk kitaptır
    Olasılıksız
  • quote:

Orijinalden alıntı: _OutOfControL_

hayatımı değiştirdi denemez ama bittiği için üzüldüğüm ilk kitaptır
    Olasılıksız

Aynen ama inşallah devamı falan gelir
  • Hayatımda en çok okuduğum kitap fareler ve insanlar son 4-5 yıldır okumadım hiç
  • olasılıksız benim hayatımı degiştirdi arkadaşlara tavsiye ediyorum ve öneriyorum...
  • Kişisel gelişim kitaplarından medet umuyorum.erdal demirkıran,muhammed bozdağ,halit ertuğrul,hekimoğlu ismail

herkese tavsiyem
    hekimoğlu ismail
    (bir deliyle evlendim)kitabını okuyun beğenmezseniz yüzüme TÜKÜRMEYİN..:))
    inanın beğenecksiniz.
    kişisel geleişim kitapalrında hayatınızı değiştirenleride yazında alıp okuyayım..
  • olasılıksız aldım.tekrar tekrar okumaya çalıştım ama hep elimden attım.sanırım 100 sayfayı zor okudum.sanırım beni aşan bir kitap yada tarzım değilki anlayamadım beğenemedim.hala ısrarla bu kitabın güzel olduğunu yazmanız acaba kaldığım yerden devammı etsem diye düşündürüyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.