Şimdi Ara

Bir medeniyet denemesi daha başarısızlıkla sonuçlandı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    “https://t.co/gZ41jivYzW”
    https://twitter.com/benneizledim/status/1443132279187025922?s=21

• hocam bu medeniyet denemesi değil. yayalarda kendine dikkat edecek. az önce 3km yolda 4 kişi önümdeki atladı. biri 40 yaşlarında kadın dönecekken karşıya geçiyor, geçsin diye bekliyorsun ama araba var mı yok mu bakmıyor. trafik akıyor kültürparkta gezer gibi aheste aheste geçmeye çalışıyor. kafasını çevirip araba var mı yok mu bakmıyor bile. biri karısıyla konuşurken yola sırtı dönük atlıyor. biri arabanın arkasından çıkıp atlıyor. anlık refleks olmasa yavaş olmama rağmen 15-20 km en fazla dokunduracaksın nerdeyse ani fren yapmasan. ne yaya geçidi ne bi şey üstelik. bastığın gibi durmuyor işte. yaya da bunun hesabını yapacak artık. insan odaklı trafik vs bu millete göre şeyler değil. daha en temel haklarda adaletsizlik var biz kozmetik şeylerle medeniyiz ayağına yatmaya çalışıyoruz. trafikte her uygun şartta yol veririm bu ne dedim artık ben bile. fasa fiso bu işler birilerinin canı yanacak olacak olan o. he bi teyyare de kulaklık takmış sol şeritte üniversite yolunda 50 cm şerite girmiş yürüyordu, kaldırıma çıkmaya tenezzül bile etmiyor. ya millet hayatından bıktı biri ezsin derdinde ya da action arıyolar.

• Yol vermek birşey değilde her zaman dikkatde ederim ama yol verince birden podyumda yürür gibi yürüdükleri zamanda uyuz oluyor insan

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Canbey96 kullanıcısına yanıt

Koşmasını bekliyorsan yol vermeyeceksin . Sen yol verdin diye adam koşsun mu? Yol verdin diye kimse rahatını bozmak zorunda değil. Ben de bunlara ayar oluyorum  sözüm meclisten dışarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 29 Eylül 2021; 16:34:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabanın yol verebilmesi için trafikteki tüm sürücülerin bu kafada olması gerekiyor. Sen durdun yol verecem diye arkadan gelenin sana bindirmeyeceği ne malum?

• Ussuz kullanıcısına yanıt
    Boşluk yapma, trafik duruyor yol veriyorsa insan gibi yürüyüp geçilir rahat rahata sallana sallana geçilmez, lafa bak kimse rahatını bozmak zorunda değil yazmak icin yazma her ota muhalefet olmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 29 Eylül 2021; 16:44:49 >
  • Ussuz kullanıcısına yanıt

Evinin salonunda rahatını bozmadan yürüyebilir. Yol verildiyse koşmana gerek yok, biraz hızını arttırırsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Canbey96 kullanıcısına yanıt

Sizin sallana sallana yürüyor dediğiniz insanların normal yürüyüşü o 2 saniye bekledin diye sana öyle geliyor acelen varsa yol verme geç ne diye yol veriyorsun? Sanki bir lütufmuş gibi davranmak zorunda değilsiniz? Yol vermek zaten olması gereken bir şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 29 Eylül 2021; 19:0:52 >
  • Bizim milletle hiç bir şey olmaz. Yayalar battal gazi modu yola fırlar sürücüler son sürat gider şehir içi yaşlıya cocuğa cocukluya yol vermez.

• Yayaya yol vermek isterim ama trafikte her zaman mümkün olmuyor. Ben dursam yan şeritteki araba durmuyor. Yaya ben durdum diye karşıya geçmeye çalışırsa, o sırada da yandaki araba durmazsa büyük sıkıntı. Hadi diyelim yaya durumu farketti de karşıya geçmedi. Bu sefer ben mal gibi yolun ortasında durmuş oluyorum. Arkadan korna küfür kıyamet... Ya da arkadan çok yakın takip edenler oluyor videodaki gibi. Herkesin aynı bilinçte olması lazım ki bu kural işlesin. Aynı durum ambulansa yol verme konusunda da var. Aslında fermuar sistemi uygulansa ambulans çok daha kolay geçecek ama kimse buna dikkat etmeyince sen dikkat etsen ne olur. Daha çok içine ettiğinle kalırsın trafiğin.

• Acemilikten oluyor bunlar. Acele etmek, diğer acemilerin gözünde acemiliği örtüyor. Herkesin acelesi bundan. Acemi olmadan usta olunmaz. Acemilik dönemini kabul etmek lazım, sağa sola kızarak da örtülmez. Bir usta sürücü görüyorsa o anda hızlı da kullansanız yavaş da kullansanız ne olduğunu anlıyor zaten. Herkes buradan geçti, burada saklanması gereken bir şey yok, acemilik saklanamaz. Bal gibi duruyor arkadaki, 6000 beygiri karşılar sıradan frenler. Sadece duramayacak gibi yapıp korkutmak ister, korkutularak büyütüldü çünkü, yetişme tarzı öyle. Kaza yapmasın diye teknik iyi öğretilmedi, sınavda etkili fren yapması gerekmedi, okulda hiç 100 metre koşmadı, yüz metreyi isabetli tahmin edemez. Bunların yerine kaza yapmasın diye korkutuldu. Yani, ayrıca acemi, onun için kendisi de korkuyor. Çocuk gibi yaygarası ondan. İsterse otuz yıllık ehliyeti olsun, çok meraklı değilse temel eğitimi olmadan bunun içinden çıkıp korkmadan doğru kullanmayı öğrenmesi zor, yine de çoğu acemi... İşte kategorize etmeden, yabancılaştırmadan genel sürücü profili bu.

Bir de çevre profili var. Hiç bir yerde iskan disiplini yok, faydasız kalabalıklar yaratılmış. Araba yolları gibi yaya yolları da yetersiz. Kaldırım devam etmiyor, sürekli kesiliyor. Ya kaldırımlar işe yarayacak, yol gibi bir yerden bir yere gidecek, insanların kaldırımdan atlama sebepleri olmayacak. Ya da elli metrede otuz yayanın çıktığı yer arabalara sabah 7 — akşam 9 kapalı olacak. İşlerini yapması gerekenler yapmadığı için insanlar birbirine düşüyor.

Arkadaşın yazdığı doğru. Avrupa'nın elli sene önce çözdüğü meseleler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 29 Eylül 2021; 19:41:49 >

• Bazı işlek noktalarda yaya geçidinde durmak imkansız, yaya hiç bitmiyor.
    Yada araçlara yeşil yanıyor, sağa dönüşte yayaya da yeşil yanıyor tam facia koskoca ışıkta iki araba zor dönüyor orayı.

Yaya geçidi yerleri ve isiklandirmalar revize edilmeli

• Yaralanmalı bir kazaya karışmış ve işin hukuki süreçlerini yaşamış biri olarak tavsiyem:

Sakın ha sakın yaya asla geçidinde yayaya çarpmayın. Gerekirse başka araba sana arkadan girsin, zincirleme kaza olsun ama yayaya çarpıp yaralamayın. Bu iş kaskodan, sigortadan arabanın hasarını yaptırmaya benzemiyor. İfade, karakol, savcı, mahkeme, dava, vs. süreçleri başlıyor.

• Arkam boşsa ve hızım uygunsa dururum. Yoksa kendimi paralamam.

• Bir adet takip mesafesi korumayan gerizekalı otobüs şöförü bulunan video.
    Yaya yolunda yaya var ise o yaya yolunda zaten durmak mecburiyetindesin!!

Yayanın herr koşulda üstünlüğü vardır,
    Türkiye’de bu kurala uyulmuyor maalesef.
    Bir de kornaya basıyor hırbo.

Ben zaten anlamıyorum,insanoğlu hem yaya oluyor hem sürücü,nasıl halen kendileri de yaya olur iken kendilerine nasıl davranılması gerektiğini anlamıyor,gerçekten anlayamıyorum.

Avrupa’nın enn dandik ülkelerinde bile bu medeniyet esintileri olan meseleler yılllar yıllar önce çözüldü,bizde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoLY.oNE -- 30 Eylül 2021; 15:27:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.