Şimdi Ara

Bir sorum var yurtdışından araba getirmekle alakalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, aklıma takılan bir durum var.
    Ülkemize yurtdışından 2.el araba getirmek şu anki kanun ve mezçvzuatlara göre neredeyse imkansız. 0km c sınıfı arabalar için 150 binler konuşulmaya başlandı. Ben vasıflı olan (mühendis öğretmen avukat savcı vb.) bir memurun bu arabaları alamayacağını veya pahalı olması nedeniyle almasının matıklı olmayacağını düşünüyorum.
    Bu şartlar altında yurtdışından 2. El otomobil getirmek serbestleştirilse ve bu şirketler aracılığı ile yapılsa sonra da ülkede satarken kısa süreli garanti sunsa çok mu zor olur. Hatta sıfır km araç satan şirketler bile yapabilir. Almanyada garantisi 3 yıl daha devam edecek 2 yaşındaki bir arabayı getirip türkiyede 1 2 yıl garanti ile satmak çok mu zor.
    Yurtdışında 2. El araba çok ucuz. Devlet yine ötv mtvsini aynı düzende alsın. Ucuz araba alınacağı için yurtdışına çıkacak para da az olacak cari açık da azalır. Getiren şirketler yandaş olursa yandaş da kazanır. Belki bu şartlarda bizlerde daha ucuza daha iyi arabalara binebiliriz. Yahudi ticareti gibi birşey herkes kazanıyor.
    Düşündüklerimde bazı kısır noktalar var farkındayım. Mesela çoğu ülkede 2 lt ve üzeri motorlar tercih ediliyor. Totalde devletin ötv mtv kdv kazancı azalacak vb. Sorunlar var. Ancak bu sorunların aşılabileceğini düşünüyorum.
    Esas olarak sorum şu böyle veya daha iyi bir sistemin sakıncası nedir? Böyle bir şeyi hükümetten nasıl talep ederiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye de 0 otomobilin pahalli olmasının sebebi zaten yüksek vergi yükü.
    2. El araç ithalatı serbest bırakılsa yine yüksek vergilendirilecegi için pahalli olacaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Devlet yine ötv mtvsini aynı düzende alsın. Ucuz araba alınacağı için yurtdışına çıkacak para da az olacak cari açık da azalır. Getiren şirketler yandaş olursa yandaş da kazanır. Belki bu şartlarda bizlerde daha ucuza daha iyi arabalara binebiliriz.

Bu kafayla bize daha çooook kazık atarlar.

Yandaş kazansın ne demek ya ikinci el arabaya ötv ne demek saçmalamayın lütfen.

• flakka türkiye ye gelmiş diyorla

• Hem vergiler hem Euro dolar kuru böyle oldukça pert araç bile para eder bizde. 100 bin dediğimiz para aslında 23 bin Euro etmiyor.

• Sawyer258 kullanıcısına yanıt
    Hocam yediğimiz kazığın ben farkındayım. Ötv mtv gibi vergiler devlet için ciddi bir gelir kapısı. Ben vazgeçeceklerini sanmıyorum.

Dövizin düşeceği yok, vergiler de azalmayacak, hatta artacak gibi görünüyor. Böyle devam ederse sabit gelirli insanların bu sevdadan çok uzak kalacağını düşünüyorum. Çıkış yolu arıyorum.

Yazdıklarım ne yazık ki bu ülkenin gerçeği.

• quote:

Orijinalden alıntı: kayihani

Hocam yediğimiz kazığın ben farkındayım. Ötv mtv gibi vergiler devlet için ciddi bir gelir kapısı. Ben vazgeçeceklerini sanmıyorum.

Dövizin düşeceği yok, vergiler de azalmayacak, hatta artacak gibi görünüyor. Böyle devam ederse sabit gelirli insanların bu sevdadan çok uzak kalacağını düşünüyorum. Çıkış yolu arıyorum.

Yazdıklarım ne yazık ki bu ülkenin gerçeği.

İşte o fikir çıkış yolu olmaz neden size söyleyeyim, şimdi biz yüklü vergilerle 0 araçlara biniyoruz ya işte o vergileri 2.ele koyarlar ve 0 araçtaki vergiyi arttırırlar. Bu sefer elimizdekinden de oluruz. Tek çıkış yolu ötvnin kalkması ya da indirilmesi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Böyle bir otomobil yok mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sawyer258 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam ama ötvnin ben hiç kalkmayacağınu düşünüyorum. Yağlı kapı bir kere niye kapatsınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: kayihani

Haklısınız hocam ama ötvnin ben hiç kalkmayacağınu düşünüyorum. Yağlı kapı bir kere niye kapatsınlar.

İşte yine aynı yere çıktık, altın yumurtlayan tavuğu kesmiyorlar. Almayalım da diyemiyorum ikinci el piyasası hem yüksek hem de sahtekar dolu.

• Foruma yeni katildim merhabalar. Mesajinizi okudum dediginiz konu dogru. Anlatiklarinizin farkinda olan insanlar boyle birsey ye yakin bir davranisla cok kisinin canini yaktilar. Ulkemizde yonetim kimde olursa olsun. Halkimizin icinde art niyetli binlerce insan var kazandiklarinin sukurunu getirmeden hep daha fazlasini isteyenler var. Bu devam ettigi surece cok fazla umut beklemeyin. Yurt disinda 2 yasinda araclari alip kilometreyi sifirlayip sifir araba gibi turkiyeye getirerek birsuru insanin canini yaktilar. Yurt disindan araba getirebilirsin sifir olmak sartiyla. Buradan alacaginiz aracin daha donanimlisini alabilirsiniz. Ama nakit paraniz olmali. Yurt disinda araclarin ucuz olmasinin diger nedenide parasi olmayan arac almiyor parasina gore bizde ise adamin 20.000 tl si var 80.000 liralik araba aliyorlar. Daha cook hurda arabalara deli paralar veririz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.