Şimdi Ara

Bir Toshiba-Teknosa Rezaleti! / Sony VAIO Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba! Teknosa'dan Sony Fit E SVF1521SSTW CEU NOTEBOOK almayı düşünüyorum. Ürünü sadece ve sadece günlük, basit çalışmalarım için kullanmayı amaçlıyorum.
    Ürünün özellikle şunlardır: BELLEK: 4 GB
    GRAFİK TİPİ: NVIDIA GeForce GT 740M
    İŞLEMCİ: Intel Core i5 3337U
    SABİT DİSK: 500 GB
    Bu özellikte olan ürün donma problemleri yaşatır mı ayrıca Teknosa'nın sitesinde ürünün "kutu hasarlı" olduğu yazıyor, bu durumda Teknosaya güvenebilir miyim?
    Sony markalı olan bu ürünün daha önce kullanılıp kullanılmadığını nasıl anlayabilirim?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim!
    Bu arada söz konusu olan ürünün değeri 1.454 TL'dir. Önerilerinizi bekliyorum!

Üç ay önce Toshiba W30 DT-A markal tablep pc aldım, ürünü aldıktan beş gün sonra servise gönderildi,servis "cihazda sorun yoktur" hükmüne vardı ve dahası cihaz bir ay içinde 5 kez servise gönderildi.Diğer yandan Toshiba'yı tüketici mahkemesine şikayet ettikten sonra Toshiba , Teknosaya değşim raporu gönderdi ki toshiba , bu raporla birlikte paramı geri alabileceğimi söyledi ama Teknosa öyle görünüyor ki bana çek yazacak ve paramı,Tüketici Kanunununa aykırı olmasına rağmen,iade etmeyecek! Bu durumda ikinici kez şikayette bulunmak istemiyorum, bu şartlar altında siz ne yapardınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATTTT -- 2 Ağustos 2014; 23:54:05 >

• Sorular:
    1) Bu bilgisayar kaç lira
    2) Bütçeniz ne kadar
    3) Bu modeli mi istiyorsunuz illa ki. Mesela illa ki sony olsun vs
    4) Teknosadan mı almak zorundasınız kutu hasarlı kabulünüz.Çek falan mı var size özel kampanya mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 ay önce Toshiba W30 DT A markalı bir tablet pc aldım ama onu sadece beş gün kullanabildim,bir ay içinde 5 kez servise gönderildi.Şimdi ise Toshiba değişim raporu verdi ki bu raporla ücretin iade alınabileceğini ifade etti ama buna rağmen Teknosa bana,oyle gorunuyor ki, çek verecek, elbette Tüketici Kanunu'na göre ücretimin iade edilmesi gerekiyor ama ben "ikinci kez" mahkemeyle uğraşmak istemiyorum.Dolayısıyla Teknosa'dan bir ürün almalıyım.
    Bütçem 1.500-1.900 TL
    Sony almak zorunda değilim , ama bu markayı beğeniyorum.Siz olsanız böyle bir durumda ne yapardınız , veya paramı mahkemeye başvurmadan almam mümkün müdür?
    Yardımlarınız için minnettarım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATTTT -- 3 Ağustos 2014; 0:07:29 >
  • ATTTT A kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Teknosa normalde ücret iadesini yapması gerekir ama çakallık yapmışlar. Teknosada modellere bir bakayım. Geliyorum

• bu arada ben ankarada ikamet etmekteyim. Diger yandan henuz bir cek verilmedi, ama yine de tarafima cek verilecegini tahmin ediyorum. Parami nasil alabilirim bunun yollari var mi?

• ATTTT A kullanıcısına yanıt
    Para iadesi için mahkemeden başka birşey diyemiyorum. Çek aldığınızı farzederek;
    1406 liralık sony modelde harici ekran kartı yok (nvidia vs. ati) Oyunlarda bu makina sıkıntı çıkarmaz çünkü oynayamazsınız. Bir sony vaio kullanıcısı olarak illa sony olacaksa 1800 küsur olan sonyi tavsiye ederim. Ha başka marka olabilirse donanım olarak 1800 lük sony den (işlemci) daha iyi Lenovo Z510 var teknosada. Teknosadan para iadesi alırsanız başka marka ve model öneririm.

• Sayin Mete, ilginiz icim tesekkur ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.